Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Postări Recomandate

Da, e buna metoda cu buzunarul dar cu toate astea trebuie sa speri la o aliniere de 0.1mm de obicei.

Firele lipite intre layer-e ma scot din sarite. Vad ca discutati de vias-uri sub electrolitici dar alea inca se pot evita dar cind ai un SMD cu 28+ pini cu pas marunt ....e mult mai greu sa-i scoti pe in exterior.

Arata bine cablajul, chiar imi place dar nu si schema - mi se pare mult prea complicata.

Spor la teste!

Link spre comentariu

PS: Daca aveti ceva de comentat, amu e momentu, curand o sa caut o alternativa de realizare a unei placi prototip necesare testelor.

Toate cele bune.

PS2: Pfew... :rade:

LE: Uitasem sa zic ca am schimbat ceramicul de la zobelul de pe iesire cu asta:

http://www.tme.eu/ro/details/mpeb-100n_250/condensatoare-cu-poliester-tht/sr-passives/

E de preferat o bobina de iesire montata " in picioare " , daca amplasezi condesatorul din RC-ul retelei Zobel spre centrul placii ...

Link spre comentariu

Arata bine cablajul, chiar imi place dar nu si schema - mi se pare mult prea complicata.

Schema este relativ simpla ( pe bune ) , schemele complicate sunt cu adevarat complicate :) !

Oricum nu se pot obtine rezultate decente cu cateva tranzistoare , decat daca utilizatorul este surd si nu este educat / pretentios , pe principiul " las'ca merge si asa " .

Discutia este prea lunga , in joc intra si alti factori ( alimentare , cablare interna etc ) si nu mai vars din casa , oricum devin offtopic :) .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Schema este relativ simpla ( pe bune ) , schemele complicate sunt cu adevarat complicate :) !

Oricum nu se pot obtine rezultate decente cu cateva tranzistoare , decat daca utilizatorul este surd si nu este educat / pretentios , pe principiul " las'ca merge si asa " .

Discutia este prea lunga , in joc intra si alti factori ( alimentare , cablare interna etc ) si nu mai vars din casa , oricum devin offtopic :) .

Eu nu sunt deacord cu afirmatia ca doar schemele complicate pot oferi rezultate notabile,in sensul folosirii unor solutii complexe ce necesita multe componente. Multe complicatii de multe ori sunt inutile si chiar daunatoare (de ex. folosirea de trei finali in loc de unul pentru aceeasi putere prezenta in proiectul de fata )

E mult mai dificil de compensat prin solutii simple ca si schema si necesita cunostinte temeinice. ( varianta cu un final in loc de trei ar impune zobel antioscilatii si bootsrap corect proiectate).

p.s. principiul lasa ca merge si asa se pate aplica si in sensul cresterii complexitatii din ex. dat.

Editat de clausnc
Link spre comentariu

Există avantaje la schemele simple , dar și dezavantaje .

Fiecare înțelege ce și cat poate ...

Spre exemplu , puriștii prefera schemele unor amplificatoare având cât mai puține componente ( Naim NAP250 ) dar în aceeași măsura apreciază amplificatoare cu scheme foarte complicate in genul ML sau K .

Eu am ales varianta complicată .

Marian a ales calea de mijloc .

Mosfet400 full simetric este un amplificator echilibrat din punct de vedere al performantelor și al complexității .

Link spre comentariu

Schema proiectului nu este in dezbatere, complicata sau nu, inspirata sau nu, este alegerea mea si mi-o asum in cele mai mici detalii.

Inca nu este momentul pentru teste practice deoarece lucrez la alte proiecte in care am investit mult timp dar si foarte multi bani, printre care extinderea ofertei de la vanzari, si un amplif pentru uz propriu bazat pe modulele mele MP100.V3 si un SMPS propriu, va fi si un soi de "antrenament" pentru proiectul asta deoarece unele detalii constructive se vor regasi in ambele proiecte, in special cat priveste carcasa. Daca ar fi sa estimez o perioada probabila pentru testarea unui prototip de la ampliful asta, cred ca ar fi undeva dupa paste, poate ceva mai devreme ( desi ma indoiesc ), o sa va tin oricum la curent.

PS: Inainte sa-i vina cuiva vreo idee nastrusnica, tin sa mentionez ca nu am de gand sa abandonez proiectul asta, am inceput ceva ce am de gand sa termin fie in vara fie in toamna ( ampliful complet ).

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Salut.

Momentan proiectul este in stand-by, prioritatea fiind acum niste proiecte comerciale, in special lansarea noilor module MPA300.V2, apoi o sa ma reorientez pe acest proiect, va trebui sa apelez la cineva sa-mi reproduca o placa prototip ( chiar fara viasuri ) pe care sa testez proiectul asta. Habar n-am cand va fi, sper in toamna asta.

Link spre comentariu

Pun in joc insasi reputatia mea ca si vanzator, fara nici cea mai mica ezitare, pentru faptul ca-mi voi respecta promisiunea de a duce proiectul la bun sfarsit.

Sunt chestiuni personale pe care nu le pot discuta in public, intamplari, probleme si investitii care au intarziat mult progresul aici, nu pot intra in detalii, pot insa spune ca exista explicatii pentru tot.

Momentan nu mai promit nimic in plus, ci o sa vin direct cu noutati atunci cand vor fi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări