Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Marian

Postări Recomandate

Eu n-as face treceri pe sub rezistente 0805. E foarte mic spatiul iar rezistenta cand o montezi nu poti sa o pozitionezi perfect unde trebuie si n-ai de unde sa stii daca atinge traseul cu terminalele. Ma refer la R11. Iar traseul ala care trece pe sub ea e cam serpuit. Nu merge sa vii cu el pe celalalt strat mai scurt ?

Link spre comentariu

Pai nu am rezistente 0805, nu le vreau ca-s prea mici pentru mine, cele mai mici sunt 1206 ( majoritatea ), plus cateva putin mai mari.

Referitor la traseul ala, pe sus nu-i loc, e ocupat cu scc-ul de pe ramura aia, nu aveam alternativa asa ca am consultat niste png-uri primite cu ceva timp in urma de la Jaco cu instructiuni despre limitele minime acceptate de el la proiecte, si m-am asigurat ca sunt mult peste ele cu traseul ala asa rutat, spatiu intre pad-urile rezistentei este suficient, si izolatia va fi asigurata de soldermask plus pozitionare atenta din partea mea ( nu-i asa dificil, 1206 este totusi o capsula rezonabil de mare ).

LE: De fapt ar fi o alternativa, o rezistenta de 0 Ohm ( jumper smd ) care sa treaca peste E1, si abea acuma mi-a venit ideea asta... ar scurta traseul ala destul de mult... O sa ma uit daca nu cumva ar mai putea fi utila o chestie de asta si pe altundeva, n-as vrea sa fie un caz unic pe placa, nu-mi suna tocmai ok.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am cam terminat lucrul la desenul cablajului pentru ampliful asta si vin cu rezultalele.

Am verificat ieri si azi de eventuale erori si am gasit una singura, la referinta VAS dinspre -Vcc, inversasem conexiunile la 431...se mai intampla. Am finisat apoi traseele, am mai lucrat putin la soldermask pe ambele fete, ceva notatii, realinieri si alte cele minuni din astea...

Schema actualizata:

Posted Image

Arhiva cu fisierul .sch ( schema in eagle ):

Schema31.rar

Cablaj fata lipituri:

Posted Image

Cablaj fata componente:

Posted Image

Si ambele fete suprapuse intr-o imagine ( asta ca sa vedeti de ce mi-a fost atat de "drag" sa lucrez la maruntaie ):

Posted Image

Pdf 1/1 cu tiparul gaurilor pentru radiator:

Pcb39-Gauri radiator.pdf

Arhiva .rar cu gerberele si fisierul .brd ( cablajul in eagle ):

Pcb39.rar

Si gerberele vazute cu un 3d oline:

Posted Image

Posted Image

Cam atat.

PS: Daca aveti ceva de comentat, amu e momentu, curand o sa caut o alternativa de realizare a unei placi prototip necesare testelor.

Toate cele bune.

PS2: Pfew... :rade:

LE: Uitasem sa zic ca am schimbat ceramicul de la zobelul de pe iesire cu asta:

http://www.tme.eu/ro/details/mpeb-100n_250/condensatoare-cu-poliester-tht/sr-passives/

Link spre comentariu

Cu treceri metalizate... cam greu de facut in regim de amator... Adica nici nu stiu daca e posibil. Hai, daca trecerile n-ar fi pe sub ceva piese ai putea sa bagi niste sarme prin gauri si sa cositoriesti la ambele capete, dar daca gaura cade de ex sub un electrolitic...

Link spre comentariu

La placa de test nu e problema daca gaura de trecere cade sub vreun electrolitic ca se monteaza mai sus electroliticu.

O problema ar fi ca la placa de test viasurile trebuie cu o gaura mai mare si cu padurile mai late ca sa se poata da gaura lejer si apoi sa se lipeasca ok pinii pentru a face trecera buna pe ambele fete.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Dudi, inainte sa plantezi orice piesa, faci vias-urile asa cum ai explicat. Merge, fara probleme. Mai problematic e cand pinul piesei (un electrolitic de ex.) tine rol de via. Ca-n proiectul tau 200. Ti-ai muscat limba?

Link spre comentariu

Multumiri pentru observatii, dar nu vreau treceri metalizate la placa de test, n-am nici o indoiala ca ma voi descurca si fara, mult mai important este silkscreen-ul pe ambele fete ( critic chiar ), la cat de mult am lucrat la proiectu asta pana sa-l aduc aici, n-am sa las un fleac sa ma tina pe loc... Este esential ca placa de test sa fie executata prin metoda foto pentru precizie si calitate optima, si sa fie facuta pe un cablaj de calitate, eu am renuntat demult la metoda foto, nu se pune problema sa refac acum logistica pentru o singura placa.

Link spre comentariu

Mai problematic e cand pinul piesei (un electrolitic de ex.) tine rol de via.

Pai si ce daca ! Se salta electroliticu frumos, elegant, cat de cat... mai sus ca sa se poata lipi pe ambele fete.

La placa de test nu conteaza aspectul, ca e doar de test

Editat de maxente
Link spre comentariu

Pai si ce daca ! Se salta electroliticu frumos, elegant, cat de cat...

:rade: :rade: :aplauze

Scuze dar nu mi-am putut abtine reactia de amuzament cand am citit expresia aia.

Oricum zici bine, nu trebuie sa arate bine, trebuie sa mearga, si la improvizatii tin sa va anunt ca am experienta :)

Link spre comentariu

Mai problematic e cand pinul piesei (un electrolitic de ex.) tine rol de via. Ca-n proiectul tau 200.

Exact ! Aia am vrut sa zic si eu, dar mai faceam si altceva in timp ce am scris mesajul si am uitat. quote name="thunderer" post="1500185" timestamp="1487698557"Ti-ai muscat limba? Nu inteleg.

dar nu vreau treceri metalizate la placa de test,

Pai cum nu vrei ?... ca eu vad vias-uri pe cablajul tau o groaza. Daca nu vrei, de ce le-ai mai facut ? Cablajul de test nu-l faci tot ca cel pe care il dai la fabrica daca va merge ? Sau nu inteleg eu...

Link spre comentariu

Pai doar nu era sa desenez un cablaj pentru test, si un altul pentru fabrica. Nu exista suma de bani pe lumea asta sa ma convinga sa fac asta...

Ceea ce ma intereseaza este suprapunerea precisa a padurilor la gauri, trecerile le execut eu cu sarma, asta fiind primul pas inainte de plantarea smd-urilor.

Link spre comentariu

Aha... presupun ca n-ai treceri prin pinii de la electrolitici... Sau daca ai, ii ridici mai sus, cum face maxente, elegant cat de cat... ca doar e de test nu de frumos.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Pai doar nu era sa desenez un cablaj pentru test, si un altul pentru fabrica. Nu exista suma de bani pe lumea asta sa ma convinga sa fac asta...Ceea ce ma intereseaza este suprapunerea precisa a padurilor la gauri, trecerile le execut eu cu sarma, asta fiind primul pas inainte de plantarea smd-urilor.

Vezi topicul lui Dudi de la Incepatori cu metoda foto (stiu, inca un topic...) unde zic cum fac eu perfect dubla fata.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări