Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Postări Recomandate

Mulțumesc tuturor pentru încrederea învestită în proiectul lui Marian .Sper să fiți mulțumiți de rezultatele acustice ale acestui amplificator , care a încălcat recomandările unor useri respectabili legat de soluțiile tehnice alese ( nu merge cu oglinzi de curent în structura dublu diferențial , generatoarele de curent oscilează etc ) și culmea , proiectul a ajuns la final , chiar daca unii credeau imposibil acest lucru .Felicitări tuturor și în special lui Marian !BRAVO și la mai multe proiecte de succes .

Link spre comentariu

Ma surprinde interesul crescut, si totodata ma motiveaza sa fac totul pentru a nu dezamagi.

Comanda n-o voi da pana nu testez primul prototip asa ca mai dureaza ceva, habar n-am cat insa asa cum am spus nu taxez nimic in avans ci doar ramburs, asa este corect.

Toate cele bune tuturor.

Link spre comentariu

Am mutat topicurile si le-am spart in doua.

Problema erau posturile scrise de alti doritori de placi inainte de anuntul oficial de proiect comun si stricau aspectul.

Evitam ulterioare certuri cum ca cineva a/n-a cerut niste placi, am lasat si posturile respective in alt topic, care e blocat.

MArian, din acest motiv ti-am dat alt nume la topic, dar cum ti l-am mutat la publicitate, unde tu esti sefu, te las pe tine sa ii dai ce topic vrei.

Eu as fi pt ca sa incluzi numele tau in titlu. Toata lumea mai degraba prefera sa zica ampliful lui MArian, decat Mosfet400.

Cel din urma face aluzie la scheme primitive gen AV400.

Link spre comentariu

Asta e traful:

http://www.tme.eu/ro/details/55218-p1s2/transformatoare-toroidale/talema/

Nu-i chiar monstru...

In alta ordine de idei, e o problema cu disponibilitatea BC846U in capsula SC74, care lipseste la TME, si din cate vad pe site-ul producatorului, a fost scos din productie pentru reproiectare ( habar n-am ce inseamna asta dar ideea e ca nu e...).

Alternative ar fi fie varianta in SOT363:

http://www.tme.eu/ro/details/bc846sh6327/tranzistori-smd-npn/infineon-technologies/

E acelasi tranzistor, doar in alta capsula.

Fie BC817 care este disponibil tot in SC74:

http://www.tme.eu/ro/details/bc817sue6327/tranzistori-smd-npn/infineon-technologies/

Ambele vin cu avantaje si dezavantaje.

SOT363 de la BC846S este o capsula al naibii de pitica:

Posted Image

In schimb este acelasi tranzistor...

BC817 este in SC74, deci mai usor de plantat ( cel putin pentru mine ), numai ca sunt ceva diferente, tensiune mai mica ( cascodele rezolva asta ), Ccb mai mare ( 6p ), saturatii un pic mai mari, etc... Totusi nu cred ca ar afecta prea tare performantele diferentialului.

Ceea ce as putea incerca este sa fac un pad pe desenul placii pe care sa poata fi plantat si in varianta SC74 si SOT363, dispunerea la pini este aceeasi la ambele variante, si apoi mai vedem ce va fi cand voi ajunge la comanda componentelor.

Pareri?

Link spre comentariu

S-ar putea ca varianta mai mica a capsulei sa aibe si ea avantajul sau legat de o cuplare termica mai buna a tranzistoarelor. Lipirea ei se face cel mai usor folosind pasta flux iar lipirea sa se faca cu o statie flux de aer. Oricum, merge binisor si cu un ciocan cu varf subtire, nu conteaza ca vei atinge doi pini deodata, fluxul de tip pasta isi face treaba si se duce acolo unde trebuie, nu e ca la sarma de fludor pe care o utilizam noi curent si care la pinii smd apropiati face o naclaiala de nu mai intelegi nimic...

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări