tehnic dan Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Craciun fericit tuturor , nu te grabi sa lansezi o comanda fixa chiar acum , mai asteapta sigur vor mai fi doritori , o bucata PCB vreau si eu . Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Mulțumesc tuturor pentru încrederea învestită în proiectul lui Marian .Sper să fiți mulțumiți de rezultatele acustice ale acestui amplificator , care a încălcat recomandările unor useri respectabili legat de soluțiile tehnice alese ( nu merge cu oglinzi de curent în structura dublu diferențial , generatoarele de curent oscilează etc ) și culmea , proiectul a ajuns la final , chiar daca unii credeau imposibil acest lucru .Felicitări tuturor și în special lui Marian !BRAVO și la mai multe proiecte de succes . Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Ma surprinde interesul crescut, si totodata ma motiveaza sa fac totul pentru a nu dezamagi. Comanda n-o voi da pana nu testez primul prototip asa ca mai dureaza ceva, habar n-am cat insa asa cum am spus nu taxez nimic in avans ci doar ramburs, asa este corect. Toate cele bune tuturor. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 MArian, te rog deschide un topic cu explicatiile despre group buy si ce mai vrei. Discutati acolo. Mut eu posturile ulterior. Hai aici sa discutam despre schema, electronica, etc. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Da Sharky, rezolv azi. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Gata: http://www.elforum.info/topic/121660-mosfet400-comanda-placi/ L-am deschis aici la amplificatoare ca sa poti sa muti tu acolo postarile de aici care tin de comanda placilor. Dupa ce muti ce este necesar, muta te rog intreg topicul la sectiunea cumparari: http://www.elforum.info/forum/29-cumparari/ Multumiri. Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 O sursa SMPS pentru alimentare poti sa recomanzi? sau tot cu trafo faci alimentarea... Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Am mutat topicurile si le-am spart in doua. Problema erau posturile scrise de alti doritori de placi inainte de anuntul oficial de proiect comun si stricau aspectul. Evitam ulterioare certuri cum ca cineva a/n-a cerut niste placi, am lasat si posturile respective in alt topic, care e blocat. MArian, din acest motiv ti-am dat alt nume la topic, dar cum ti l-am mutat la publicitate, unde tu esti sefu, te las pe tine sa ii dai ce topic vrei. Eu as fi pt ca sa incluzi numele tau in titlu. Toata lumea mai degraba prefera sa zica ampliful lui MArian, decat Mosfet400. Cel din urma face aluzie la scheme primitive gen AV400. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 In regula, multumiri. Pun aici link-ul catre topicul unde este listata repartitia placilor: http://www.elforum.info/topic/121682-mosfet400-comanda-placi/ Maine sper sa am timp sa ma reapuc de desenul placii, ieri n-am avut timp, iar azi a lipsit cheful ( o durere oribila de cap ce m-a stresat de ieri dupa-amiaza )... Revin cand am noutati. Toate cele bune tuturor. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2016 O sursa SMPS pentru alimentare poti sa recomanzi? sau tot cu trafo faci alimentarea... Scuze ca n-am raspuns aseara, mi-a scapat intrebarea ta... Cu traf alimentez. Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Scuze ca n-am raspuns aseara, mi-a scapat intrebarea ta... Cu traf alimentez. Ok.Deci mai trebuie sa ma pregatesc de un monstru ca cel ce a fost la tine....Multumesc de raspuns. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Asta e traful: http://www.tme.eu/ro/details/55218-p1s2/transformatoare-toroidale/talema/ Nu-i chiar monstru... In alta ordine de idei, e o problema cu disponibilitatea BC846U in capsula SC74, care lipseste la TME, si din cate vad pe site-ul producatorului, a fost scos din productie pentru reproiectare ( habar n-am ce inseamna asta dar ideea e ca nu e...). Alternative ar fi fie varianta in SOT363: http://www.tme.eu/ro/details/bc846sh6327/tranzistori-smd-npn/infineon-technologies/ E acelasi tranzistor, doar in alta capsula. Fie BC817 care este disponibil tot in SC74: http://www.tme.eu/ro/details/bc817sue6327/tranzistori-smd-npn/infineon-technologies/ Ambele vin cu avantaje si dezavantaje. SOT363 de la BC846S este o capsula al naibii de pitica: In schimb este acelasi tranzistor... BC817 este in SC74, deci mai usor de plantat ( cel putin pentru mine ), numai ca sunt ceva diferente, tensiune mai mica ( cascodele rezolva asta ), Ccb mai mare ( 6p ), saturatii un pic mai mari, etc... Totusi nu cred ca ar afecta prea tare performantele diferentialului. Ceea ce as putea incerca este sa fac un pad pe desenul placii pe care sa poata fi plantat si in varianta SC74 si SOT363, dispunerea la pini este aceeasi la ambele variante, si apoi mai vedem ce va fi cand voi ajunge la comanda componentelor. Pareri? Link spre comentariu
hixpp02 Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 La TME si Mouser nu se mai afla in stoc BC846U, in schimb am vazut la Farnell, in cantitati destule. Oricum, ideea este buna cu proiectarea padurilor astfel incat sa accepte si SC74 si SOT363, cine stie poate mai apare undeva. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 (editat) S-ar putea ca varianta mai mica a capsulei sa aibe si ea avantajul sau legat de o cuplare termica mai buna a tranzistoarelor. Lipirea ei se face cel mai usor folosind pasta flux iar lipirea sa se faca cu o statie flux de aer. Oricum, merge binisor si cu un ciocan cu varf subtire, nu conteaza ca vei atinge doi pini deodata, fluxul de tip pasta isi face treaba si se duce acolo unde trebuie, nu e ca la sarma de fludor pe care o utilizam noi curent si care la pinii smd apropiati face o naclaiala de nu mai intelegi nimic... Editat Decembrie 28, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Traful asta mi se pare cam mic pentru alimentarea a doua module,are 1000VA cu secundarele in paralel,m-am pacalit si eu cu unul acum asteptam si parerea ta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum