Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Postări Recomandate

BC-urile respective nu sunt dubli. In plus daca totusi vei lua dubli mare atentie la lipire. Sunt extrem de mici. Sunt imposibil de lipit clasic. Eu n-am reusit. Cu putina "sansa" se distruge si cablajul. Incearca sa prevezi gauri si pentru tranzistorii normali THT altfel o sa te umpli de nervi. In etajul de intrare nu conteaza castigul tranzistorulului , poti folosi cu rezultate excelente chiar si 2n5551 si 2n5401.

Link spre comentariu

Maxente intr-adevar vreau tranzistori SMD, si ii vreau pe astia din motivele enumerate anterior, e dificil sa imperechezi tranzistori simpli la fel de bine ca pe astia, trebuiesc multe perechi, si colac peste pupaza, nici nu ai contact termic la fel.

Raimond cum sa nu fie dubli?:

http://www.tme.eu/ro/Document/480b7de0f697bbcd3fd47ea9ff87ceb6/BC846UE6327.pdf

Capsula SC74, cu 0,6mm distanta intre pini nu anticipez probleme la lipire, varful letconului este mult mai subtire, adica n-o fi simplu dar nici imposibil nu va fi.

Link spre comentariu

Capsula SC74, cu 0,6mm distanta intre pini nu anticipez probleme la lipire, varful letconului este mult mai subtire, adica n-o fi simplu dar nici imposibil nu va fi.

Grosimea varfului conteaza prea putin comparat cu utilizarea unui flux bun. Astfel eviti puntile. La sfarsit sugi excessul cu o tresa (s-asta tot buna trebuie sa fie). Spor la treaba, Mariane!
Link spre comentariu

Aha da. Nu specificasei terminatia S sau U. Vezi ce capsula au sa n-o iei paia mica cum am nimerit eu ca e jale. Trebuie sa vezi lucrurile un pic in ansamblu. Acei tranzistori au tensiune fixa pe ei si curent constant. In plus oglinzile ii tin echilibrati. Temperatura lor va fi cam egala oricum. E adevarat ca dupa un timp mai lung dar tot acolo ajung din cauza plasarii in apropiere in aceeasi carcasa. Singura diferenta se simte la offset dar ca sunt 3-4mv sau 1mv nu prea mai conteaza practic. Ma rog asta doar asa ca discutie generala.

Link spre comentariu

Dudi exagerezi, amplificatorul nu se vrea a fi supersmecher ci doar decent ( asta este scopul meu oricum ), modificarea asta nu este menita sa mareasca performantele ci din contra, sa ajute ca circuitul practic sa se apropie macar pe intrare de performantele gasite in simulator. Si un alt factor este si spatiul ocupat, pune 16 capsule TO92 una langa alta, si apoi 10 capsule din alea... Adica practic se reduce numarul componentelor distincte si sunt si mult mai mici. Thunderer sunt convins ca ai dreptate, si sujnt convins ca nu va fi simplu, dar nici imposibil, adica refuz sa accept ca n-as fi in stare sa-i lipesc, la modulele mele de mixer stereo de la vanzare cu placi facute de mine, lucrez cu trasee de 0,8mm si distante intre ele cuprinse intre 0,3 si 0,6mm ( cele apropiate ), si le cositoresc complet pe toate manual cu varful letconului dupa ce termin plantarea, adica sunt oarecum obisnuit sa lucrez cu spatii mici. Raimond ai dreptate, n-am specificat, am crezut ca se subantelege, dar uite ca nu a fost asa, motiv pentru care cer scuze pentru omisiune.

Link spre comentariu

Pentru ca una spune simulatorul, si cu totul altceva o sa spuna circuitul practic, sunt foarte multe variabile ce nu pot fi incluse in simulare, si de aici pot aparea diferente substantiale intre rezultatele unei simulari si cele ale circuitului practic. Eu incerc sa ofer cat mai multe sanse circuitului real sa se comporte cat mai aproape de cel virtual. Iar in ceea ce priveste prezenta tranzistorii low noise pe intrare, daca toti ar face fix aceleasi alegeri si ar avea acelasi set de preferinte, electronica ar fi foarte plictisitoare. Adica este normal ca tu sa preferi ceva anume, dar este la fel de normal ca eu sa accept ceva diferit. Nu uita ca nu demult sustineai ca, si anume, condensatorii n-au ce sa caute in calea de semnal, si totusi asta nu inseamna ca trebuie sa te imit in gandire, adica diversitatea este condimentul electronicii :)

Link spre comentariu

Dudi, abia "astazi" ai concluzionat ca pe intrare trebuiesc tranzistori cu noise cit mai mic?De 4-5 ani tot scriu asta pe forum si pe nimeni nu a interesat...Ma bucur ca macar tu, incerci calea cea buna...

Link spre comentariu

Marian, evident, poti sa faci ce vrei, eu doar ti-am sugerat o idee de imbunatatire.

Cat despre condensatori, eu nu-mi amintesc sa fi zis ca nu au ce cauta in calea de semnal. Probabil ma confuzi.

Leco, nustiu de unde ai tras tu concluzia asta. Eu folosesc demult low noise pe intrare. Poate chiar mai mult de 4-5 ani.

Link spre comentariu

Dudi confuzii asa serioase nu fac, tu insuti ai afirmat chestia aia referitoare la conzi in calea semnalului, nu mai stiu pe care topic si nici nu stau sa caut ( parca pe BOB400, sau poate pe ala cu amplif simetric simplu, nu stiu sigur unde ) dar tin minte in mod distinctiv ca atat eu cat si UDAR daca nu ma insel, am incercat sa te convingem de contrariul. Cat despre sugestia cu low noise, ai dreptate ca este o sugestie de optimizare si-ti multumesc pentru ea insa consider ca nu se justifica in cazul meu.

Link spre comentariu

Aha, parca imi amintesc ceva.... Cred ca era vorba de condul ala din reactie de care eu ziceam ca trebuie sa fie unul de calitate, dar nu ca trebuie sa lipseasca. Oricum, nu mai conteaza, ideea e ca acum in prezent eu nu sustin asa ceva (eliminarea conzilor din calea de semnal).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări