Marian Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 Nel65 de ce sa trebuiasca 2 radiatoare per modul? Ca nu pricep... Leco, nu-i bai, nu am nevoie de asistenta la implementare/racire/montaj/etc... crede-ma pe cuvant PS: Cablajul de mai sus este doar o ciorna, o sa trebuiasca schimbat deoarece doresc sa folosesc SMD-uri, inclusiv la tranzistorii de semnal, dar nu se va putea purcede la un cablaj ok pana nu o sa intocmersc eu lista completa de componente, dar asta mai dureaza, deci mai asteptati. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Eu as vedea amplasarea finalilor asa : 4 pe partea superioara ,cea plantata si 4 pe dosul placii pe partea placata....cei de jos plasati cu contactele in spatiul liber dintre cei de sus...acuma trebuie tinut cont si de amplasamentul superdiodei -tot ansamblul,cei 5 tranzistori... E doar o idee....Spor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Nu la tine ma refeream, Marian, in gereral, ca idee... Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 In regula Leco, am priceput. Voi reveni doar cand o sa am lista completa de componente gata, pana atunci toate cele bune. Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 (editat) Daca culci toti finalii la orizontala ,atunci ii pui pe un radiator-dezavantaj ca trebuie un radiator cam lat ,chiar foarte lat .Daca mai vrei sa-l pui si vertical in cutie (deci in dunga) ,iese o cutie prea inalta.Daca lasi finalii vertical pe placa ,asa cum sunt plantati adica,trebuie un radiator pentru cei de sus si unul pentru cei de jos-acces la ei foarte greu,adica la suruburi.Plus ca sunt izolate termic cele doua radiatoare cam asa e trendul... Editat Iunie 3, 2016 de nel65 Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 Nu vreau sa se inteleaga eronat ca lipsa de respect pentru ca nu este asa, insa nu ma intereseaza cum este trendul, si nici sa placa cuiva de pe forum, ci ma intereseaza doar cum imi place mie, deci va fi exact cum gasesc eu mai potrivit Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Am sters si eu raspunsul catre acea clona. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 Va rog fara contre inutile, si mai ales fara clone facute doar pentru platit de polite. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Observatia lui Nelu este pertinenta. As adauga ca si cutia trebuie sa dicteze conceptia cablajului. Dar cum este proiect public, cutia nu va fi un element constant, fiecare va avea cutia lui.E mult mai usor de proiectat un cablaj dupa piese usor disponibile (ceea ce vrea si Marian sa faca, sa-i lasam timpul necesar sa o faca) decat sa cauti componente care ti se potrivesc.Spor la treaba! Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 (editat) Bine atunci,daca nu te intereseaza,atunci spor la treaba si cat mai putine gauri date in nervuri...stii ce zic? Si pana la urma e proiect public sau unul individual? Ca atunci si-ar avea locul la proiecte complexe,unde faci un proiect cum te duce capul fara sa intrebi nimic si pe nimeni,(fara sa tii cont de trenduri) si-l expui.Nu la amplificatoare,unde se discuta si se exprima pareri. In fine ,am vrut doar sa ajut ,nimic altceva. Editat Iunie 4, 2016 de nel65 Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2016 Nel65 imi pare rau ca privesti lucrurile asa, te superi nejustificat... Cat de activ esti sau ai fost pe la audio? Pai la cat de populara este sectiunea asta, si cat de subiectiva, daca m-as razgandi la fiecare sugestie, as lasa loc haosului si as ajunge fix nicaieri, am mai facut greseala asta in trecut cu un alt proiect pe care fix din aceasta cauza l-am abandonat, nu se va mai repeta si aici. Tu te superi ca nu folosesc radiator si dispunere finali in configuratia sugerata de tine, pentru ca iti place tie configuratia aia, pai ampliful va fi al meu, pentru uz personal, deci trebui sa-mi placa mie, din acest motiv sunt selectiv cu ce sugestii implementez. Uita-te pe la inceput cat de criticata a fost schema, ba cascodele de la VAS si de la sursele diferentialelor, ba CFP-urile de pe intrare, ba compensarea, ba ca finalii sunt prosti, ba ca sunt comandati prost...etc. Nu am renuntat la ce mi-am propus tocmai pentru ca va fi ampliful meu, si nu trebuie sa satisfaca pe nimeni altcineva, daca va fi functional, foarte bine, daca nu, atunci asta e, nu va fi sfarsit de tara, va fi totusi un exercitiu didactic util ( si nu doar pentru mine ). Apoi si eu fac tot felul de sugestii multora, dar nu ma supar daca nu sunt adoptate, nu inteleg reactia ta deci... Asa cum i-am zis si lui Leco la capitolul asta chiar nu anticipez nici un fel de dificultati, adica totul va fi planificat dinaintea proiectarii cablajului, am niste idei referitoare la radiator si carcasa insa nu am avut timp sa le analizez, si nici nu voi avea zilele astea. Inchei rugandu-l pe Dl Alex mm sa amane inceperea refacerii cablajului pentru SMD-uri pana cand o sa am lista completa de componente si o decizie cat priveste dispunerea finalilor, vor fi detalii pe care va trebui sa le discut cu dansul in privat. Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 N-are nicio relevanta activitatea mea.Imi este interzis sa-mi exprim o parere daca am activitate mica?Nu ma supar ca nu folosesti un radiator de orice fel ar fi el ,poti folosi ce-ti place.Din practica mea ,m-am lovit de multe ori de problema asta ,am proiectat o placa si dupa aia nu gaseam un radiator pe care sa o pun sau ieseau unele gauri prin nervuri .Am zis sa nu patesti si tu la fel.Nu am vrut sa impun nicio solutie,ma-m gandit ca e bine de stiut cum vor fi amplasati finalii pe cablaj ,tocmai pentru a cadea bine pe radiator .. Ce ma deranjeaza este faptul cum respingi sugestiile venite din partea oricui,nu a mea in special.Daca cineva iti da o sugestie ,nu te apuci sa spui ca nu te intereseaza si ca trebuie sa-ti placa doar tie,chiar daca asa este in realitate ,regulile de bun simt te obliga sa multumesti si mai departe poate tii cont ,poate nu. Spor ,nu mai deranjez. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2016 Ce spun eu si ce intelegi tu... Pacat ca alegi sa abordezi problema astfel, si eu as fi putut protesta la faptul ca ma pui intr-o situatie imposibila de a alege intre respectul pentru tine ( unul cat se poate de veritabil si neinfluentabil de discutia asta ) si preferintele persoale, in schimb prefer sa nu o fac ( sa nu reprosez asta ). Vad ca esti polarizat intr-o anumita directie si orice as spune nu va avea decat poate exact efectul invers ( si chiar ai inteles exact pe dos postarea mea anterioara, iti jur ), deci mai bine ma abtin. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 13, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2016 Revin asupra topicului si intai tin sa mentionez ca dupa o conversatie scurta pe privat m,ica neintelegere cu Nel65 s-a rezolvat, nici nu luam in calcul alta varianta, face parte dintre utilizatorii pe care ii consider "amici" virtuali. Sa revenim asupra subiectului, datorita pregatirilor pentru sonorizarea unui banchet vineri, saptamana asta mi-am eliberat putin programul ( trebuie sa lucrez in special la niste mixuri ), asa ca am ceva timp sa revin asupra proiectului asta si sper ca saptamana asta sa reusesc sa intocmesc o lista completa si finala de componente pentru ca apoi Dl Alex mm sa aiba cu ce lucra la proiectarea cablajului. Si vin cu niste modificari care vor complica inca un pic intrarea dar care zic eu ca merita. Mi-a sugerat Victor sa merg pe tranzistori dubli pe intrari ( asta si pentru ca PNP-urile de pe intrari lipsesc la magazinul polonez ), avantajele sunt evidente ( imperechere, cuplaj termic, si de ce nu, si spatiu mai mic pe placa ) si greu de reprodus cu tranzistori simpli. Am gasit acolo niste BC-uri, insa la maxim 65V, si cum in principiu ar vede aproape tensiunea de pe o ramura de alimentare ( chestie confirmata si in multisim si in lt spice ), ceva trebuia facut asa ca am zis sa adaug niste baze comune in diferentiale ( cascode ), polarizate cu un zener de 33V, iar pentru surse cate o rezistenta de 15k inseriata intre ele si diferential, adica ceva de genul asta: De mentionat ca n-am mai stat sa caut modelul pentru tranzistorii dubli in simulator ci am pus din cei simpli in vederea simularii, in schema reala insa vor fi BC846 si respectiv BC856, si vor inlocui tranzistoarele din CFP-urile de pe intrare ( atat NPN cat si PNP ), oglinzile de curent ( doar cei 2 cu baze comune ) si primii 2 din surse. Nu stiu daca se intelege prea bine ce vreau eu sa zic, o sa pun in eagle schema completa cum am de gand sa fac si la o rezolutie mai mare. Cam asa arata psf-ul: Adica pentru niste tranzistori de 65V mi se par tensiuni suficient de mici. Ca si performante cu configuratia asta n-am verificat decat THD-ul in multisim si nu par sa fie influente, o sa pun in ltspice si refac acolo toate testele mai detaliat. BC-urile alea pe langa imperechere, vad ca stau foarte bine si la capacitati, Hfe, ft, zgomot, etc... Pareri pro sau contra? Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Marian, de ce nu folosesti in etajele din fata BF422/423, sau vrei sa il faci neaparat cu SMD-uri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum