Catalin C. Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Un nou proiect cu ceva componente ramase prin sertare din anii trecuti: - receiver spdif cu DIR9001 http://www.pavouk.org/hw/modulardac/en_dir9001spdif.html - i2s reclock - TDA1541 (Red Baron by dvb-project) cu DEM Reclock - conversie curent/tensiune cu AD844 - urmeaza un buffer (repetor catodic cu 6N1P) Lemn de stejar Tabla de aluminiu de 2mm si multe bataturi Imbinari Electronica Condensatori Elna Silmic si Rezistente Shinkoh Tantalum. Ascunsi pe celelalte placi mai sunt Sanyo Oscon, Panasonic FM, Rubycon ZL. In teste Urmeaza bufferul cu lampa si capacul, tot din tabla de aluminiu. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Foarte frumos, cum ati reusit sa taiati tabla de Al asa de perfect? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Felicitări Cătălin! Uite că mai munceşte cineva şi pe aici. Văd că ai folosit un trafo de cd Philips, soluţia cea mai logică. Cît ai ales tensiunea negativă? Link spre comentariu
Catalin C. Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Tabla si lemnele le tai cu un circular. Cine stie cunoaste, intr-adevar este un transformator recuperat dintr-un cd Philips. Sunt doua tensiuni negative, -5V si -15V. Editat Aprilie 12, 2016 de Catalin C. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Am întrebat findcă sînt discuţii pe unele saituri şi forumuri despre tensiunea negativă de -6V din cd-urile Philips cu TDA1541. Şi eu am ales să alimentez cu -5V. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Aprilie 14, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2016 (editat) In datasheet nu este documentat complet. Am folosit cateva implementari care nu-s documentate, inclusiv aspecte legate de tensiunile negative si diferite metode reclock. Oricum impactul major asupra sunetului mi se pare ca il are modul in care se face conversia curent/tensiune. Conversia clasica cu amplificator operational este cea mai slaba din acest punct de vedere. Cred ca doar conversia pasiva a la Lampizator poate suna mai prost. Editat Aprilie 14, 2016 de Catalin C. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum