Untold Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Sa-i spui asta si lui Viobio! Las'ca vede si el... Unde am stat, in Galati, pe faleza Dunarii, erau zilnic pescari care pescuiau la lanseta cei care aveau bani de o lanseta buna, cei care erau mai amarasteni, priponul era scula de baza...il aruncam in Dunare, rupeam o varga de salcie, o infigeam in pamant, o arcuiam prin intinderea firului (trebuia sa ai un plumb generos pt asta) si in varful nuielusei de salcie agatam un zurgalau din ala mic care se pune si la lanseta.. Treceau mereu politai pe faleza, dar niciunul n-a zis vreodata ca priponul era scula de braconaj....nu se deosebea aproape cu nimc de lanseta, doar ca nu avea mulineta, in rest, era identic... P.S. Priponul avea un plumb marisor la capatul firului si mai sus doua carlige la distanta cam de 20 cm intre ele.. Editat Aprilie 17, 2016 de Untold Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Si asta era pescuit...."sportiv",adica te relaxai sau erai ..."fomist" adica ....nu aveai ce manca? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Sa-i spui asta si lui Viobio!Braconieri fomisti.Pescuitul este pentru domni ,prinzi si eliberezi ,pentru halit peste exista pescarii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Braconieri fomisti.Pescuitul este pentru domni ,prinzi si eliberezi ,pentru halit peste exista pescarii. Spune-le asta celor de la tara, sa vezi ce iti rid in nas... Si mai zile-o "domnilor" care vin cu cite 8-10 lansete, cu barci de plantat, cu senzori, cu sonare, si pleaca cu portbagajul plin de peste dupa 1-3 zile de stat "la pescuit sportiv"... Halal "domni", pardon braconieri, ca deh si ei iau pestele "prins"... Eu ce am prins am eliberat inapoi (regula baltii), am luat doar niste carasei (tot regula baltii) sa-mi fac pofta. Nu mai exista demult pescuit sportiv cum nici balti salbatice nu prea mai sint. Cei mai mari braconieri sint chiar "patronii de balti" Iar prinsul cu priponul este indeletnicire veche, poate si legala "a amarastenilor", o confirma si colegii. Daca eram singurul, mai ziceam... Pot baga bani in scule dar nu am de ce, pentru ca nu sint zilnic pe balta si nu fac afaceri cu peste cum fac cei ce administreaza baltile. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Spune-le asta celor de la tara, sa vezi ce iti rid in nas... Si mai zile-o "domnilor" care vin cu cite 8-10 lansete, cu barci de plantat, cu senzori, cu sonare, si pleaca cu portbagajul plin de peste dupa 1-3 zile de stat "la pescuit sportiv"...Halal "domni", pardon braconieri, ca deh si ei iau pestele "prins"... :rade:Eu ce am prins am eliberat inapoi (regula baltii), am luat doar niste carasei (tot regula baltii) sa-mi fac pofta.Nu mai exista demult pescuit sportiv cum nici balti salbatice nu prea mai sint.Cei mai mari braconieri sint chiar "patronii de balti"Iar prinsul cu priponul este indeletnicire veche, poate si legala "a amarastenilor", o confirma si colegii.Daca eram singurul, mai ziceam...Pot baga bani in scule dar nu am de ce, pentru ca nu sint zilnic pe balta si nu fac afaceri cu peste cum fac cei ce administreaza baltile.Stai nu te agita asa,cunosc bine pescuitul,de asta nici nu prea mai merg pe balti de BOSCHETARI, care pescuiesc cu bombe,forfacuri cu n ace sau cu 10 lansete,asta e foame nu pescuit.Am abonament pe balti unde nu se retine nimic ,de ex Tincabesti ,nu ma mai amestec cu "foamea" care injura ca nu prinde.In ultimul timp m-am axat pe rapitor,in special in Delta,cu toate ca si acolo e plin de ghiolbani si fomisti. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Nu eram fomist, ambii parinti lucrau, aveam un ap cu 3 camere in centrul orasului. Masina n-am avut, in rest nu ne-a lipsit nimic, chiar daca eram pe vremea lui ceasca. Cat despre braconaj, din 10 zile de pescuit pe luna sau la 2 luni, pestele adunat in total nu depasea 4-5 kg...somnul ala a fost o exceptie, dar nu m-am lasat pana nu l-am "eliberat". In rest, caras, biban, rosioara, guvizi (de apa dulce), platica nici unul mai mare decat palma mea de copil/adolescent. Cine naiba sa se ia de doi pustani cu un fir aruncat in Dunare?? Erau altii cu navoade, prostovol care pescuiau zilnic, nici pe aia nu-i lua nimeni la rost. Sa fi vazut cum intindeau navoadele la mijlocul Dunarii pe cel putin 100-150 de metri...daca un copil putea sa fie braconier, atunci aia ce erau?? Antrenori de braconieri, nu? Iar cand era prohibitie si apa crescuta, dadeam la undita, cu un bat de soc si alte doua-trei fire cu pluta si carlige in buzunar de rezerva. Cand veneau aia de la AJVPS (asociatia judeteana a pescarilor sportivi), aruncam nuiaua-n Dunare si bafta la controale. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Nu eram fomist, ambii parinti lucrau, aveam un ap cu 3 camere in centrul orasului. Masina n-am avut, in rest nu ne-a lipsit nimic, chiar daca eram pe vremea lui ceasca.Cat despre braconaj, din 10 zile de pescuit pe luna sau la 2 luni, pestele adunat in total nu depasea 4-5 kg...somnul ala a fost o exceptie, dar nu m-am lasat pana nu l-am "eliberat". In rest, caras, biban, rosioara, guvizi (de apa dulce), platica nici unul mai mare decat palma mea de copil/adolescent.Cine naiba sa se ia de doi pustani cu un fir aruncat in Dunare?? Erau altii cu navoade, prostovol care pescuiau zilnic, nici pe aia nu-i lua nimeni la rost. Sa fi vazut cum intindeau navoadele la mijlocul Dunarii pe cel putin 100-150 de metri...daca un copil putea sa fie braconier, atunci aia ce erau?? Antrenori de braconieri, nu? :rade:Iar cand era prohibitie si apa crescuta, dadeam la undita, cu un bat de soc si alte doua-trei fire cu pluta si carlige in buzunar de rezerva. Cand veneau aia de la AJVPS (asociatia judeteana a pescarilor sportivi), aruncam nuiaua-n Dunare si bafta la controale.Stati usor ca nu ma refeream strict la voi ,ma refer in general la pescarul fomist.De exemplu acum trei ani ,mergeam la o balta,am fost cu citiva prieteni,cind ma uit la captura unuia ce vad ,8 ciortani de sub 1kg,i-am spus sa le dea drumul,ca sunt copii si ii prindem anul urmator,el nu si nu ,ca sunt buni de ciorba si prajiti,bine !? nu le dai drumul iti rup sculele si te srunc in apa,sculele nu le-am rupt dar a luat contactc cu apa ( s-a uscat pina la plecare) ,am eliberat pestii.Ca un facut ,pina seara a prins doua bucati frumoase,una de 3kg si una de 5kg,de frica sa nu fac iar scandal ,nu vroia sa ia nici un peste,a luat crapul de 3kg.De atunci stie lectia ,de fapt a ajuns si el la concluzia ca pescuitul este de relaxare ,distractie ,pretenul e si norocos,a prins la Tincabesti o balena de 20kg!Prefer pescuitul la rapitor,e mai simplu,o lanseta,lingurite,jiguri,rotative,de schimb si atit.Cind merg la crap ,am senzatia ca ma mut ,o masina plina de tot felul de timpenii. Editat Aprilie 17, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 La rapitor n-am fost, desi sigur mi-ar placea! Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 La rapitori...ai nevoie... in primul rand de foarte....foarte multa....indemanare si rabdare si mai ales rezistenta la stres...! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Imi plac si una si cealalta. Indeminarea de a pescui la propon (greutatea mai bine zis de a scoate un peste mai maricel cu priponul) este net superioara lansetei, cu care ii poti da fir, lasa "mai moale" etc. Practic prinsul la pripon este "o arta" cind discutam de pesti peste 2-3-4Kg cum am prins eu la pripon, o neatentie si a rupt firul sau a scapat. Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Arta este pescuitul la ...musca...! Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Aici ar fi meseriase femeile rele de musca. Link spre comentariu
player4 Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Dupa peisajul din spatele tau (poza din primul post) as zice ca ai stat intrr-unul din standurile 26,27 sau 28. (daca e asa, banuiesc ca pestele din poza a fi putu fi scos din groapa de 2.5m de pe standul 28) Daca stiai sa tii pestele corect iesea o poza si mai frumoasa... Pescuitul C&R a castigat din ce in ce mai multi pasionati in ultima vreme, asa ca, daca mai asisti/participi la partide de pescuit asemanatoare, cu siguranta vei renunta la stilul actual si te vei axa si tu pe C&R Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Deocamdata ma rezum la statutul de amator Este prima oare cind am tinut un peste mai mare... Parca standul 26 era. Link spre comentariu
Vizitator bestfenster Postat Decembrie 8, 2016 Partajează Postat Decembrie 8, 2016 Deocamdata ma rezum la statutul de amator Este prima oare cind am tinut un peste mai mare... Parca standul 26 era. salut claudiu....te invit la anul la o partida de pescuit in sistem c&r,pe hermes pesris,moara vlasiei........iti garantez ca o sa te indragostesti de sportul asta.....doar ca e cam scump... de doi ani am intrat in competitii la crap,si iti dau cuvantul ca daca as putea,numai pe balta as sta...anul asta am reusit sa obtin titlul de vice-campion national la crap. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum