Vizitator Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Am fost Joi pe balta la Peris, nu este captura mea, eu am prins doar carasi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Si acum 2 ani cind era ok la Bitzina... Eu sint cel care dau la pripon, de cind eram copil, priponul a ramas la suflet... Daca a scapat ceva trivial, sa scuzati, asa e pe balta... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Prins la japca!!!! Te dadeam imediat afara de pe balta!Pescuitul la pripon este interzis si considerat braconaj ,am fost odata la Balotesti si am gasit ceva asemanator cu 30 de ace,o linie legata de un ponton,noroc ca am vazut eu linia.Asta nu e pescuit,mai bine cu undita daca nu stii cu lanseta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Si daca se intimpla ca atunci cind scoteai lanseta pentru re-lansare sau sa schimbi momeala, sa "agati" un peste, care fusese agatat si scapat dinainte (avea linia rupta, si ac un buza), ce faceai, nu tot "la japca" se numea? Nu am pescuit la japca, l-am, ajatat din intimplare, dar tot japca se numeste, eu l-am considerat "noroc". NU sint mare pescar, in defapt NU sint pescar, am mers sa ma distrez, iar pe balta mi s-a spus ca pot da si la pripon, chiar de catre baietii de la paza baltii, este o "lanseta manuala antica" cum au denumit ei priponul, nu imi pare nimic aiurea. Daca zici ca asta nu este pescuit, pescutul celorlalti cu plantare, cu vaporase de "aruncat lanseta", cu senzori acustici si toate cacaturile actuale este PESCUIT? E o mizerie tehnologizata, pescuitul presupune atentie, indeminare, etc, nu sa stai sa bei ca porcu' si sa infuleci gratare iar cind auzi mizeria ca "piue", dupa ec vaporasul ti-a dus linia in locul unde ai plantat (in loc sa lansezi pina acolo daca esti bun) sa tragi de lanseta si gata, pestele prins... Hai sa fim seriosi, NU imi place sa dau cu lanseta, adevarata (mea) dibacie este la undita si la pripon (dupa cum am dovedit), astea erau posibilitatile mele cind eram copil, asa pescuiam de distractie pe Parcul Moghioros, si asa imi place si acum. Evident ca atunci cind ajung pe o balta, intreb daca am voie la priipon, daca nu, dau la o lanseta si asta este, in sa unde pot sa imi fac bucurie, mi-o fac. Sa fi vazut ce fete aveau ceilalti cu "tehnologia" de ultima ora care prindeau mai mici, si mai rari decit am prins eu la pripon... Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Bai, da' chelios mai e ala! De crapul ala oglinda vorbesc, sa nu fiu inteles gresit.Ai gustat macar din monstru? Sigur era mai bun decat carasii tai.PS: Sa te iei de aia cu barcutele si sonarele e blasfemie in bransa pescuitului. E ca si cum dai in profesionisti ca tine. Ma refer la aia de le construiesc. Nu-s multi profesionisti adevarati, cum de altfel nici in bransa ta cu amplifurile.Bine ca v-ati distrat si ca a tras ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Nu, pe acea balta, capturile de ciortan-crap-salonta, ce depasesc 4Kg se elibereaza, pina in 4Kg se platesc separat cu 20 lei/Kg daca vrei sa il iei, doar caras se poate lua, in orice cantitate. Ce este in filmarea pusa (pe alta balta) am luat tot, mai ales ca acel "luat la japca" nu cred ca mai avea mult de trait cu ac+fir in buza, sau poate... Da, distractie a fost desi m-am simtit mult mai bine pe balta unde am dat si la pripon... Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 15, 2016 Partajează Postat Aprilie 15, 2016 Faina partida de pescuit! Referitor la luatul la japca, era odata la Dunare, dadeam cu undita la oblete cu viermusi. A tras un oblete mai marisor si cand sa-l scot, dupa el s-a napustit un animal de salau (cam de vreo 400-500 gr) care l-a inghitit cu tot cu carlig. SI uite-asa am prins doi pesti odata.. Alta faza tare, tot la oblete dadeam, eram pe finish si din plicitseala, plimbam obletele agatat pe la suprafata apei. Pe deasupra apei zburau o multime de pescarusi, unul din ei vazand obletele curajos care se plimba, s-a napustit pe el, l-a inhatat si din cauza aripilor, s-ancurcat tot in firul de nylon al unditei. L-am tras la mal, mi-a luat 10 min sa-l descurc din fir. Mai naspa a fost ca, carligul se infipsese in aripa lui, pe partea exterioara, unde are o bordura groasa... Am mai avut destule partide de pescuit interesante, dar n-am filmat la niciuna, din pacate. Cel mai spectaculos pescuit a fost acum vreo 2 ani, pe lacul de la barajul din Bicaz, la clean. In carlig aveam gandac de colorado, cleanul e mort dupa scarbosenia aia. Daca-i ziceam neveste-mi la ce am prins 3 kg de clean, nu punea gura pe peste in veci! Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 15, 2016 Partajează Postat Aprilie 15, 2016 Asta am patit si eu acum ceva ani,am prin un caras care "a fost prins de o ...stiuca"...asadar,2in 1! Oricum,nu depasea 1 kg...Oricum,la pescuit trebuie sa ai multa (foarte multa)rabdare...la fel si in electronica ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Frumoase povestiri. Pe vremuri cind nu era podul Ciurel asta betonat si Dimbovita era asa cum o stim, aveam o undita in care am pus o coropisnita, am aruncat si n-am facut 2-3 metru pe lungimea apei ca 'hap" sa-mi rupa batul. Am scapat o mreana cit antebratul de lunga... Ce m-am mai ofticat... Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Apropo,cum stai cu rabdarea,pe baltile neamenajate unde nu stii ce poti prinde,mai ales ...daca poti prinde...In crescatorii,nu are haz pescuitul.... Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Eu am scapat tot la Dunare un somn de vreo 3-4 kg....si tot la pripon..aveam matze de macrou in carlig..am tras ca disperatul de emotie, l-am adus pana la mal si....s-a dezdoit rahatul de carlig, ca el era bine agatat...de nervi si ciuda, am aruncat toata rola cu nylon a priponului, cu plumb si carlige cu tot, in Dunare... Somotel mai mic, de 500gr-1 kg am prins tot in Dunare, fireste, la coropisnita si tot la pripon - Leco, tot priponul a fost si pentru mine prima scula de pescuit de care m-am atasat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Sa-i spui asta si lui Viobio! Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 (editat) Eu am scapat tot la Dunare un somn de vreo 3-4 kg....si tot la pripon..aveam matze de macrou in carlig..am tras ca disperatul de emotie, l-am adus pana la mal si....s-a dezdoit rahatul de carlig, ca el era bine agatat...de nervi si ciuda, am aruncat toata rola cu nylon a priponului, cu plumb si carlige cu tot, in Dunare... Somotel mai mic, de 500gr-1 kg am prins tot in Dunare, fireste, la coropisnita si tot la pripon - Leco, tot priponul a fost si pentru mine prima scula de pescuit de care m-am atasat. De mult timp nu mai pot pescui,unde se gasesc coropisnitele si mai ales cum le...."pescuiesti"(cum le capturezi)?? :nas:Presupun ca dau rezultate la ...somn,pe ape curgatoare.... Editat Aprilie 16, 2016 de morocanosul Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Linga balegar, prin gradini. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum