Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS cu baterie externa

Vizitator pianosso

Postări Recomandate

Vizitator pianosso

Hello tuturor.

Un UPS de tip online de la MUSTEK este dotat cu conector pentru atasare baterii externe. Deasupra conectorului este inscriptionat max. 36V 50A. 

UPS-ul este e de 2000VA si are 3 acumulatori de 9V 12Ah.

M-am gandit ca un acumulator de tip VRLA - 12V 40Ah poate fi cuplat la conectorul extern al UPS-ului. Ceva nu merge, s-au ars doua sigurante dintre bateriile interne si electronica UPS-ului. 

As vrea sa stiu unde gresesc si cum se procedeaza pentru a adauga in mod corect o baterie suplimentara la un UPS.

Multumesc.

UPS-ul in cauza: http://www.mustek.de/wordpress/files/22111/prodsheet/1008-2016-3024%20online%20LCD%20X.pdf

Acumulatorul extern: http://www.e-acumulatori.ro/12-v/acumulator-vrla-sunlight-12v-40-ah-cod-spb-12-40.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Matale ai venit cu o tensiune de 36V,pe o baterie de 12V :rade: .Normal că s-au ars siguranțele,că în lipsa lor(mai rămânea să pui un cui în loc de siguranță :rade:) ori bubuia acumulatorul de 12V,ori luau foc cablurile de legătură.Și da,îți trebuiesc 3 acumulatoare externe de 12V(la o adică merg și 3 baterii de tractor).

Link spre comentariu
Vizitator pianosso

Da, am scris gresit initial, acumulatorii sunt de 12, nu de 9. Dar la fel este si cel extern, tot de 12V. Contactele externe masoara pe aparat ~40V. Sa inteleg ca conectorul extern e in paralel cu bateria interioara?

Deci la conectorul extern trebuie sa cuplez 3 acumulatori de 12V inseriati???

Link spre comentariu
Vizitator pianosso

Matale ai venit cu o tensiune de 36V,pe o baterie de 12V :rade: .Normal că s-au ars siguranțele,că în lipsa lor(mai rămânea să pui un cui în loc de siguranță :rade:) ori bubuia acumulatorul de 12V,ori luau foc cablurile de legătură.Și da,îți trebuiesc 3 acumulatoare externe de 12V(la o adică merg și 3 baterii de tractor).

Corect, ulterior mi-am dat seama ca... e de ras.

Merci pentru ajutor.

In plus, cei 3 acumulatori inseriati pot fi tot de 40Ah sau trebuie sa ma limitez la capacitati mai mici?

Editat de pianosso
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări