Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pastrare date din computer

morocanosul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipri_mury

7

• one

3

• Marian

2

• morocanosul

2

Top autori în acest subiect

Opticele nu tin pe termen lung, nu cele scrise de noi. Am vreo 100cd-uri intr-o ladita, perfect stocate in cutiutele lor, toate cu gaurele in ele, oxidari si exfolieri. Producatori sony, verbatim, delphi (ultimele cele mai distruse, verbatim inca citibile unele din ele). Varsta medie 10 ani. Le mai tin doar ca material plastic pentru cnc.

Stick-urile .. ar trebui sa tina mai mult in timp, vorbim de un spatiu de stocare nu de read/write zilnic.

Solutia ideala este pe storage-urile online, ei ofera si backup, nu pierzi niciodata datele.

A doua solutie buna pentru ca iesi ieftin si extrem de practic este raidul miroring sau macar cu paritate. Asta iti da acces la date tot timpul si iti securizeaza si datele curente. Pretul hardurilor este modic.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Detin o colectie de CD-uri cu documentatie tehnica ce au fost inscriptionate pe Traxdata Gold in 1994, pastrate in conditii normale, curatate periodic, nu prezinta urme de uzura majora, la citire nu apar erori.

Link spre comentariu

Eu am unele CD-uri de vreo 12 ani si niciunul nu mi s-a gaurit,exfoliat sau oxidat cum scria cineva mai sus ca a patit.Cele pe care le-am pastrat in conditii bune functioneaza foarte bine si astazi.Singura problema aparuta la unele dintre ele a fost zgarierea.

Link spre comentariu

Apropo de pastrarea datelor pe benzi magnetice,prin anul 1985 am avut un mag(Unitra M2405S),foloseam benzi ORWO de obicei(cele mai...accesibile),dar gand gaseam ceva "de afara" AGFA,BASF ..calitatea era incomparabila ,dar sa revenim la pastrarea datelor...pe termen (mai)lung,benzile care nu l-am ascultat de vreo 10..14 ani,cand am vrut sa le ascult,pe langa faptul ca se "desfasurau...dezlipeau?" greu,muzica era ...ca pe vremuri....daca tii cont de trecerea vremurilor,fenomenul de "lipire" atunci cand rulezi banda(acum nu vorbim de continut),este ca si cum ai desface o banda de ..scotch...si au fost pastrate doar in interior...Asadar,pe banda magnetica...dar in conditii...speciale,nu merita..!Tot mai bine in format digital,mult mai usor de recuperat.. :95

Link spre comentariu

Pe vremea casetelor am rupt cateva benzi din cauza ca le agatau aparatele (atat casetofonul cat si vhs-ul).Consider ca discurile sunt mai sigure dar si mai rentabile caci practic pot inlocui atat casetele de casetofon cat si pe cele de vhs iar spatiul este mult mai larg.Ganditi-va ca pe o caseta de casetofon se putea inregistra cam o ora/o ora jumate iar pe una video maxim 4 ore (cel putin asa a fost in cazul meu) iar pe discuri se poate inregistra mult mai mult indiferent ca vorbim despre fisiere audio sau video.Dar eu nu pot sa nu ma gandesc si la discurile de pick up care apoi au fost inlocuite cu casetele si nu dupa mult timp iar ne-am intors la discuri.

Link spre comentariu

Mama  da  ce  sa intins  subiectul  cu  stocarea  !  Da  de  ce  nu  ma  anuntat  nimeni  si  pe  mine   mai  repede   :rade:    !  Deci  ca  sa  incep  cu  inceputul  :

1. stocari  de  informatii  pe  cloud  si  alte  variante  asemanatoare  pt.  mine  nici  nu  exista (prefer  sa  ramana informatiile   anonime  si  nu  am incredere  in  acest  tip  de  stocare din  multe  motive care  nici nu doresc  sa  le  aduc  in  discutie  ) .

2. stocare  pe  stick  usb   este  o  varianta  doar  de  moment  gen  trecere  de  informatii  de  ici  colo  nici  poveste  de  durata  lunga  sau  fara  copie  la  copie   este  cea  mai  proasta  optiune  la  stocare   . 

3. stocare  pe  cd/dvd  cel  putin  pt. mine  nu  a  avut  mare  succes  adica  am avut   cd/dvd-uri  care  nu  au  mai  putut   fi  citite  deloc  cu  nici  o  unitate  optica   cu  toate  ca  nu  erau zgariate  ,  uzate  etc.    dar  am  si   cd/dvd-uri  care  au  trecut  leger  de  cel  putin  5  ani  si inca  sunt  functionale  ,  este  o  optiune  ieftina  si  la  indemana  tuturor  mai  ales  daca  se  are  grija  sa  se  faca  copii la copii periodic  cu  contabilizarea  datei de  inscriptionare   si  sau  verificare  .

4.  stocare  pe  carduri  gen  MMC  ,  SD  ,  XD    prea  costisitoare  si  scumpa  dar  este  oricum  mai  sigura  zic  eu  decat  pe  stickuri  usb  . 

5.  stocare  pe  harddisk-uri  este  pt.  mine  preferata  nr.  unu   deoarece   este  cea  mai  simpla  si  la  indemana   mea  desigur  cu  2-3  copii  la  copii  pe  2-3  harduri  diferite   si  care  sunt  verificate  periodic   cu  softuri de  specialitate  de  ex.  hard disk  Sentinel  .

6. ssd-ul  nu  il  cunosc  si  oricum  trebuie  sa  treaca  ceva  timp  ca  sa stim  exact  cat  este  de  fiabil  si  sigur  . 

Cam  acesta  a  fost  opinia  mea  sper  sa  fie  de  ajutor  celor care  au  nevoie  !  In  rest  nu  uitati   sa  faceti   copii  si  sa va  salvati  datele  importante   sau  amintirile    !  Nu  uitati  sa  va verificati hard  diskurile  periodic  macar  odata  la  6  luni  sau  cel  tarziu la  1  an    mai  ales cele  care  le  folositi  zi  de  zi  ! 

Editat de lavynyu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări