unuldinei Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 S-ar parea ca tot banda magnetica ... e la moda ... ia uite ce folosesc firmele pentru "storage" ... http://wiki.dca-project.eu/index.php/Data_tapes caseta de 800GB / 1600GB compressed la 20USD .... hm cu garantie pe 30 de ani ...nu-i chiar rau Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) Opticele nu tin pe termen lung, nu cele scrise de noi. Am vreo 100cd-uri intr-o ladita, perfect stocate in cutiutele lor, toate cu gaurele in ele, oxidari si exfolieri. Producatori sony, verbatim, delphi (ultimele cele mai distruse, verbatim inca citibile unele din ele). Varsta medie 10 ani. Le mai tin doar ca material plastic pentru cnc. Stick-urile .. ar trebui sa tina mai mult in timp, vorbim de un spatiu de stocare nu de read/write zilnic. Solutia ideala este pe storage-urile online, ei ofera si backup, nu pierzi niciodata datele. A doua solutie buna pentru ca iesi ieftin si extrem de practic este raidul miroring sau macar cu paritate. Asta iti da acces la date tot timpul si iti securizeaza si datele curente. Pretul hardurilor este modic. Editat Aprilie 25, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
orgasmo Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Detin o colectie de CD-uri cu documentatie tehnica ce au fost inscriptionate pe Traxdata Gold in 1994, pastrate in conditii normale, curatate periodic, nu prezinta urme de uzura majora, la citire nu apar erori. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Eu am unele CD-uri de vreo 12 ani si niciunul nu mi s-a gaurit,exfoliat sau oxidat cum scria cineva mai sus ca a patit.Cele pe care le-am pastrat in conditii bune functioneaza foarte bine si astazi.Singura problema aparuta la unele dintre ele a fost zgarierea. Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Apropo de pastrarea datelor pe benzi magnetice,prin anul 1985 am avut un mag(Unitra M2405S),foloseam benzi ORWO de obicei(cele mai...accesibile),dar gand gaseam ceva "de afara" AGFA,BASF ..calitatea era incomparabila ,dar sa revenim la pastrarea datelor...pe termen (mai)lung,benzile care nu l-am ascultat de vreo 10..14 ani,cand am vrut sa le ascult,pe langa faptul ca se "desfasurau...dezlipeau?" greu,muzica era ...ca pe vremuri....daca tii cont de trecerea vremurilor,fenomenul de "lipire" atunci cand rulezi banda(acum nu vorbim de continut),este ca si cum ai desface o banda de ..scotch...si au fost pastrate doar in interior...Asadar,pe banda magnetica...dar in conditii...speciale,nu merita..!Tot mai bine in format digital,mult mai usor de recuperat.. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Pe vremea casetelor am rupt cateva benzi din cauza ca le agatau aparatele (atat casetofonul cat si vhs-ul).Consider ca discurile sunt mai sigure dar si mai rentabile caci practic pot inlocui atat casetele de casetofon cat si pe cele de vhs iar spatiul este mult mai larg.Ganditi-va ca pe o caseta de casetofon se putea inregistra cam o ora/o ora jumate iar pe una video maxim 4 ore (cel putin asa a fost in cazul meu) iar pe discuri se poate inregistra mult mai mult indiferent ca vorbim despre fisiere audio sau video.Dar eu nu pot sa nu ma gandesc si la discurile de pick up care apoi au fost inlocuite cu casetele si nu dupa mult timp iar ne-am intors la discuri. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) Mama da ce sa intins subiectul cu stocarea ! Da de ce nu ma anuntat nimeni si pe mine mai repede ! Deci ca sa incep cu inceputul : 1. stocari de informatii pe cloud si alte variante asemanatoare pt. mine nici nu exista (prefer sa ramana informatiile anonime si nu am incredere in acest tip de stocare din multe motive care nici nu doresc sa le aduc in discutie ) . 2. stocare pe stick usb este o varianta doar de moment gen trecere de informatii de ici colo nici poveste de durata lunga sau fara copie la copie este cea mai proasta optiune la stocare . 3. stocare pe cd/dvd cel putin pt. mine nu a avut mare succes adica am avut cd/dvd-uri care nu au mai putut fi citite deloc cu nici o unitate optica cu toate ca nu erau zgariate , uzate etc. dar am si cd/dvd-uri care au trecut leger de cel putin 5 ani si inca sunt functionale , este o optiune ieftina si la indemana tuturor mai ales daca se are grija sa se faca copii la copii periodic cu contabilizarea datei de inscriptionare si sau verificare . 4. stocare pe carduri gen MMC , SD , XD prea costisitoare si scumpa dar este oricum mai sigura zic eu decat pe stickuri usb . 5. stocare pe harddisk-uri este pt. mine preferata nr. unu deoarece este cea mai simpla si la indemana mea desigur cu 2-3 copii la copii pe 2-3 harduri diferite si care sunt verificate periodic cu softuri de specialitate de ex. hard disk Sentinel . 6. ssd-ul nu il cunosc si oricum trebuie sa treaca ceva timp ca sa stim exact cat este de fiabil si sigur . Cam acesta a fost opinia mea sper sa fie de ajutor celor care au nevoie ! In rest nu uitati sa faceti copii si sa va salvati datele importante sau amintirile ! Nu uitati sa va verificati hard diskurile periodic macar odata la 6 luni sau cel tarziu la 1 an mai ales cele care le folositi zi de zi ! Editat Aprilie 25, 2016 de lavynyu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum