Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec E27 lumina neagra 160W

morocanosul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• morocanosul

2

• gauss

1

• validae

1

• of-of

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Emite radiaţii ultraviolete şi se foloseşte în discoteci, pentru a scoate în evidenţă unele culori ce devin fluorescente în prezenţa ultravioletelor. O tâmpenie... nu face bine la sănătate.

Link spre comentariu

Asta inseamna ca nu (doar)te "bronzeaza" dar mai afecteaza si vederea....Cred ca diversele jocuri de lumini,incepand cu clasica "orga de lumini" cu 3 becuri(culori) si tot felul de lasere ar fi de ajuns....am cam imbatranit,nu mai sunt la curent cu ultimele inovatii in materie... :95

Link spre comentariu

Black light este una si lampile cu UV din apartele de bronzat sunt altceva.

Tub cu filamente calde sau lampa de mare putere cu amorsare la rece sunt in ambele cazuri,dar la B.L. radiatia emisa de lampa este filtrata ,balon inchis la culoare ,pe cand la aparatele de bronzat sau cele de uz medical balonul lampii este transparent ,pentru a folosi la maxim radiatia emisa .

La cele din urma se folosesc obligatoriu ochelarii de protectie.

Lampile medicale sau din solar emit tot spectrul de UV ,nu BL.

B.L. este o parte a spectrului de UV ,obtinuta prin filtrarea radiatiei UV ,emise de lampile cu vapori de mercur,care produce efectele luminoase vazute in cluburi si baruri.

In cele doua cazuri lampa si/sau balonul sunt construite din materiale diferite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări