Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Postări Recomandate

Victor m-a rugat sa postez aceste attachments, cu un OMAGIU d-lui VTP (Aurelian (Relu) Mateescu) si cu dedicatie pentru colegii de forum.

Mai multe nu pot sa va spun nici eu, decit ca electronica audio se poate face in multe feluri; enjoy it:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Atunci felicitarile mele domnului VTP, pentru ca schema e pur si simplu geniala ! Am simulat-o si chiar are specificatiile scrise pe ea. Nu-mi vine sa cred asa ceva... 0,01% si 60V/us :d E peste tot ce am facut eu pana acum. Si asta dintr-o schema cu un singur tranzistor pe intrare.

Singurul lucru care nu imi place e ca reactia se ia dinaintea condului de pe iesire si nu mai e inclus in bucla de reactie. In simulator da 0,01% ca acel cond e ideal dar in realitate cred ca se schimba treaba. Nu se poate face cumva sa includem si condu in reactie ? Eu am legat reactia dupa el, dar nu merge....

Link spre comentariu

Doi de 10.000uF cap in cap la 50V , cu ESR-ul de sub 50mohm, noi evident. Ba nu...unul singur ca nu e alimentare diferentiala, la 80V. :) Rerereeditez...merge si la 63V pentru tensiunea ta de alimentare. Incearca cu Samwha prima data, pret bun calitate peste rezonabil. Nu-ti fa chiar atat de multe griji din pricina acestui condensator, chiar nu este un factor esential. Poate daca vei masura amplificatorul o sa constati ca nu iti baga distorsiuni care sa conteze acest condensator dincolo de 100hz.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Eu vreau sa-l fac pentru 30W/4R cu alimentare la 45V.

In cazul asta de cat ar trebui sa pun condul de pe iesire ?

Iar condul din bootstrap mai trebuie micsorat ? Ce ar trebui sa masor pe simulare ca sa pot sa ajustez condul asta cum trebuie ?

Franzm, o sa caut modelele la cei enumerati de tine si o sa simulez daca le gasesc. Si eu as vrea sa folosesc niste finali mai mici, de preferat in capsula TO220, dar nustiu daca gasesc la fel de buni ca NJW-urile. Am incercat cu MJE15030/31 si cam cresc distorsiunile.

Leco, problema nu era la frecvente inalte ci la joase.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări