Vizitator Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Victor m-a rugat sa postez aceste attachments, cu un OMAGIU d-lui VTP (Aurelian (Relu) Mateescu) si cu dedicatie pentru colegii de forum. Mai multe nu pot sa va spun nici eu, decit ca electronica audio se poate face in multe feluri; enjoy it: Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Ok, il bag in simulator... sa vedem. Daca da cum scrie pe schema il iert pe Victor, iar daca nu..... a incurcat-o. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Asta nu e treaba mea... Link spre comentariu
Ali G Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Pai de ce omagiu? Doamne fereste... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Omagiu muncii dumnealui! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 E facuta de el ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Am inteles ca schema a fost preluata si pusa in Tehnium de catre VTP.Baga la simulator, vezi ce zice si daca mai poti optimiza ceva. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Atunci felicitarile mele domnului VTP, pentru ca schema e pur si simplu geniala ! Am simulat-o si chiar are specificatiile scrise pe ea. Nu-mi vine sa cred asa ceva... 0,01% si 60V/us E peste tot ce am facut eu pana acum. Si asta dintr-o schema cu un singur tranzistor pe intrare. Singurul lucru care nu imi place e ca reactia se ia dinaintea condului de pe iesire si nu mai e inclus in bucla de reactie. In simulator da 0,01% ca acel cond e ideal dar in realitate cred ca se schimba treaba. Nu se poate face cumva sa includem si condu in reactie ? Eu am legat reactia dupa el, dar nu merge.... Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) hmmm, mi se parea mie cunoscut formatul de desen: Editat Aprilie 12, 2016 de Predator Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Nu-ti fa griji... thd-ul condensatorului este sub 0,001% la medii si inalte. Daca alegi o valoare mai mare de 4700uF si la partea de joase vei avea distorsiuni extrem de mici. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Mda, vad ca de aici provine schema: https://anistardi.wordpress.com/2015/11/16/otl-amplifier/ Dar ce condensator ar fi bun pentru iesire ? Ca am inteles ca ar trebui ceva special acolo pentru ca va lucra la curenti mari.... Editat Aprilie 12, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Doi de 10.000uF cap in cap la 50V , cu ESR-ul de sub 50mohm, noi evident. Ba nu...unul singur ca nu e alimentare diferentiala, la 80V. Rerereeditez...merge si la 63V pentru tensiunea ta de alimentare. Incearca cu Samwha prima data, pret bun calitate peste rezonabil. Nu-ti fa chiar atat de multe griji din pricina acestui condensator, chiar nu este un factor esential. Poate daca vei masura amplificatorul o sa constati ca nu iti baga distorsiuni care sa conteze acest condensator dincolo de 100hz. Editat Aprilie 12, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Se poate reface simularea cu finali mult mai slabi, de ex. BD249C/250C, 2N3055/MJ2955, MJ15005/15004, etc. (oricare dintre ele, pentru care aveti modele cât de cât verificate)? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Il suntezi cu un nepolarizat de 2,2uF/100Vdc si te doare la bascheti si la frecvente inalte. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Eu vreau sa-l fac pentru 30W/4R cu alimentare la 45V. In cazul asta de cat ar trebui sa pun condul de pe iesire ? Iar condul din bootstrap mai trebuie micsorat ? Ce ar trebui sa masor pe simulare ca sa pot sa ajustez condul asta cum trebuie ? Franzm, o sa caut modelele la cei enumerati de tine si o sa simulez daca le gasesc. Si eu as vrea sa folosesc niste finali mai mici, de preferat in capsula TO220, dar nustiu daca gasesc la fel de buni ca NJW-urile. Am incercat cu MJE15030/31 si cam cresc distorsiunile. Leco, problema nu era la frecvente inalte ci la joase. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum