Blacksmith Postat Aprilie 10, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Da, e mai bine acolo. Acum creste doar foarte foarte putin. De la 0,012% la 0,016%. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 11, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Am variat tensiunea de alimentare sa vad daca se modifica bias-ul si asa cum e acum daca scad tensiunea cu 5V scade si biasul de la 40mA la 9mA. Deci e clar ca ceva nu e bine.... Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 La schema asta biasul este complet dependent de tensiunea de alimentare. Deci rezultatul pe care l-ai obtinuut este corect. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 11, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Pai nu s-a vorbit pana acum de rezistenta minune R9 care face biasul sa ramana constant la variatiile tensiunii de alimentare ? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Eu nu am spus asa ceva. Sa explice cei ce au sustinut asta de ce ar trebui sa fie stabil si totusi nu este. Eu ramin la ideea ca se va modifica cu alimentarea. De ce? Simplu: si curentul prin VAS se modifica cu alimentarea. De ce ? Iarasi simplu: sarcina este o rezistenta nu o sursa de curent. Vrei sa fie stabil, cred ca cel mai bine este sa-i pui in loc de R8 o sursa de curent si sa micsorezi cit mai mult R7 (ex. R7=100Ω si C7=470µF) Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Vedeti ca mai exista o varianta de a stabiliza biasul. Si s-a tot discutat. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 11, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Nu inteleg patentul ala si cum se aplica ce arata acolo in schema mea. Asta e, sint prost, recunosc. Daca imi puteti spune ce modificati sa fac, bine, daca nu, asta e.... Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Incercati sa introduceti in colectorul lui Q2 o rezistenta de 2,7-3,3 ohm care sa compenseze re';baza lui Q5 o conectati in colector. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Dar fara formularaie e greu.... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 11, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Am facut asa si biasul ramane constat cu alimentare de la 25V la 45V.... Acu nustiu daca o fi bine... Rezistenta aia R9 e foarte critica. Daca ii modifici putin valoarea se dezechilibreaza biasul. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 (editat) Am pus de câteva ori link spre articolul lui Hawksford, în care arata cum se dimensioneaza, inclusiv pe un topic de-a lui Dudi. Asa încetisor ma satur sa va tot moi posmagii. Editat Aprilie 11, 2016 de franzm Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 11, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Daca nu inteleg ce scrie acolo ce vrei sa fac... Link spre comentariu
lutza2 Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Puteti sa postati o schema low-end cu mosfet-uri. Multumesc. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 11, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Nu pot, ca nu ma pricep decat la bipolari. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 (editat) Dacă vrei stabilizarea superdiodei foloseşti o diodă zener adecvată. Dar cum s-a spus, e o chestie cu tăişuri dacă variază alimentarea şi nici nu mai sesizează temperatura, fiind trz superdiodă deschis permanent la o valoare dependentă de rez buclucaşă. Mai bine faci clasic şi renunţi la bazaconii. Editat Aprilie 11, 2016 de zal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum