sesebe Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Se încălzește si in gol? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 28, 2017 Autor Partajează Postat Martie 28, 2017 Da, pentru ca si trafu se incalzeste in gol. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 La asa ceva m-am referit când am vorbit de "neutralizarea" scaparilor. Iar fixarea as face-o ca la transformatoarele de cadre din televizoarele alb-negru cu tuburi. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 28, 2017 Autor Partajează Postat Martie 28, 2017 Pai si ce e cranez cu cuprul ala ? Campul magnetic nu trece prin cupru ? Nu se mai induce tensiune in cutie daca fac asa ? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Cîmpul magnetic trece prin orice, mai mult sau mai puțin....... Ti-am cerut ss faci niste teste, niste intrebari....... Editat Martie 28, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Da, in zona trafului e nitel calduta cutia, dar asta poate proveni si din caldura emanata din traf, care se incalzeste destul de bine.Asta e normal. Inteleg ca alte zone calde nu-s. Daca cutia ar fi o spira in scurt, suruburile cutiei ar fi caldute. Sunt? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 28, 2017 Autor Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Am mentionat ca mi-e o sila de mor cand ma gandesc sa mai fac ceva in legatura cu ampliful asta (ma rog, cu sursa lui), ca nu mai stiu ? Pur si simplu simt o saturatie... am pierdut o jumatate de an cu el... simt ca nu mai pot. De cand l-am facut si pana acum nu stiu daca am ascultat 2 melodii la el... Uneori ma intreb de ce dracu mai fac amplificatoare... ? Imi irosesc viata degeaba... Editat Martie 28, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
claw Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Dacă tot vrei cu transformator clasic, poți încerca un mic toroidal bine legat. Te scapă de tot. Măcar de proba dacă ai avea de unde sa faci rost... Editat Martie 28, 2017 de claudiu_XD Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Nu am interactionat mai deloc aici peforum, dar un sfat iti pot da ca de la coleg, la coleg de forum. Te-ai inhamat la un proiect, pai du-l pana la capat si fa-l sa fuctioneze asa cum vrei! Daca te lasi atunci ai pierdut timp, bani si munca in zadar, e pacat sa pierzi dupa sacrificiile care le-ai facut. Eu am un proiect la care lucrez de 3-4 ani, fara sa cer ajutor substantial, dea nimeni deci 99% e lucrat de mine...si anul trecut in vara l-am refacut pentru a 3 a oara, cu siguranta de data asta ca totul e ok....si abia astept sa-l pun in functiune in vara aceasta deoarece e foarte complex si necesita si programare ceva mai complexa....maicomplex decat pot duce. Am vrut sa renunt de nu stiu cate ori...darcand m-am uitat cat timp am pierdut sa-l pun pe picioara si cata munca am bagat in week-end-uri de lumea is bea cafeaua de dimineata si eu abia ma puneam lasomn....nu m-am lasat....si probleme electrice/electronice cat sisoftware inca mai am cu caruta....si tot nu ma las. Gandestete altfel....la cate batai de cap veiavea cand vei avea copii...ce te faci?! renunti tot la fel?! considera ca asta e un antrenament bun pentru viitor si a invata sa-ti "menajezi" rabdarea cat si nervii..... Pacat sa il lasi in "plop" dupa felul cum a iesit tot! Daca te dezamagesti asa si nu te motivezi sa-i gasesti o solutie pai atunci gandeste-te ca ai investit degeaba (mai ales daca itiplace cum suna), cand puteai sa te apuci de alt proiect si sa-l finalizezi.... Eu zic sa scoti din vocabular "simt ca nu mai pot." sa uiti cuvintele in ordinea si contextul asta si sa treci la treaba,nu mai "plange"ca si asa pierzi timp aiurea, ca timpul e cea mai pretioasa resursa din viata omului...nu banii,nu sanatatea....ci simplul, anticul (ba chiar arhaicul sau dinozaurul) si arhicunoscutul timp,si o juma de an inseamna ca proiectul a meritat din plin alocarea lui !!! Editat Martie 28, 2017 de Ionut Remus 1 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 28, 2017 Autor Partajează Postat Martie 28, 2017 Deh, asa e cand stii electronica. Eu daca nu stiu mai intreb lumea. Asta e, daca nu pot sa ma las, ce sa fac... Am incercat de multe ori. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Pai ampliful merge. Deci l-ai facut. Traful e problema. Tu nu faci trafuri. Rezultatul e un success! Felicitari! Cu trafu ii dai de cap, nu te ineci tu ca tiganu la mal. Ti-am zis cu ce sa incepi, nu iti ia mai mult de jumate de ora. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Da, pentru ca si trafu se incalzeste in gol. Asta este o problema. Ori DC prin retea, ori nr spire in primar prea mic. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 (editat) Depinde ce inseamna "se incalzeste in gol" citeva grade peste ambient este normal sa aiba dar daca se simte semnificativ mai cald la mina (10-15 grade +) atunci intradevar s-ar putea sa fie o problema. Eu am suspectat mai de mult o problema aici si de aceea am si intrebat dar nu am vrut sa fiu eu primul care zice ca nu-i bine. Oricum testeaza si ce te-am intrebat si abia apoi stabilim daca e o problema sau nu. Editat Martie 29, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Multe trafuri merg la 38-40 grd in gol fara sa fie vreo problema, mai ales in utilizarea audio cl AB. Sa nu fie fierbinte bine - 50 grd si peste, asta ar fi o pb. Nr. mai mic de spire in primar inseamna ca lucreaza si cald bine si mai aproape de saturatie (deci mai sensibil la cc pe retea) dar si ca are caderea de tensiune in sarcina mai mica (optiunea constructorului). Link spre comentariu
franzm Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Pai si ce e cranez cu cuprul ala ? Campul magnetic nu trece prin cupru ? Nu se mai induce tensiune in cutie daca fac asa ? Nu ecranezi nimic. Aceea este o spira în scurtcircuit în care se induce o tensiune datorita câmpului de scapari a transformatorului. Curentul care circula prin folia de cupru produce un câmp magnetic care se opune câmpului de scapari astfel încât în afara spirei câmpul rezultant (suma) este mult mai mic decât câmpul de scapari din interiorul spirei. Deh, asa e cand stii electronica. Eu daca nu stiu mai intreb lumea. Asta e, daca nu pot sa ma las, ce sa fac... Am incercat de multe ori. Nici unul din noi nu s-a nascut învatat. Sunt destui aici pe forum care n-au scoala în domeniu dar au învatat suficient ca sa se descurce. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum