Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Blacksmith

Postări Recomandate

Dudi, dar poti muta sursa in alta camera. Nu de aia l-ai facut modular?

Sau blindeaza-l intr-o cutie izolata fonic dar aerisita cat de cat.

Hai bre, mofturos mai esti.

Cu traful afara iti bazaie?

In orice caz, nu te lasa, se evde ca iti place sa gandesti amplifuri si sa le faci dupa cum crezi tu, proiectand fiecare detaliu.

Nu, cand nu aveam cutie si am facut teste cu traful afara nu se auzea nici un bazait. Acum se aude pentru ca amplifica cutia zgomotul trafului.

Mai explic o data cum sint legaturile facute: traful e prins de cutie doar in 4 puncte cu garnituri de cauciuc iar cutia are picioare de cauciuc cu care se sprijina de suportul pe care e pusa. Am incercat sa pun cutia direct jos, fara picioarele de cauciuc, si bazaie de te scoala din mormant.

Link spre comentariu

Desfa traful din șuruburi si pune-l direct în cutie pe o bucata de cauciuc fara alt contact cu cutia.

Edit vezi ca s-ar putea sa radieze cîmp care este scurtcircuitează de cutia de tabla si vibreaza.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Bîzîitul poate avea mai multe cauze:

1. Vibreaza spirele bobinajului. Nu prea este influentat de prezenta unei cutii din material feromagnetic. Se rezolva prin impregnare cu un lac potrivit.

2. Vibreaza bobina întreaga (joaca pe miez). Nu prea are treaba cu cutia. Se rezolva prin fixarea (împanarea) carcasei.

3. Vibreaza tolele. Poate fi influentat de cutie (oleaca). Se rezolva prin strângerea tolelor cu juguri si lacuire.

4. Magnetostrictiune în tole. Nu prea are treaba cu cutia. N-ai ce sa-i faci.

5. Câmpul de scapari reactioneaza cu materiale feromagnetice sau cu bucle conductoare din apropiere. Se poate încerca "neutralizarea" fluxului de scapari cu o centura din folie de cupru ("belly belt") si fixarea cu o carcasa (manta? nu-mi vine acuma numele) care sa înconjoare miezul.

Link spre comentariu

Da, in primul rand trebuie vazut daca traful bazaie afara din carcasa.

De multe ori vibreaza ansamblul.

Meotda b: pui ceva greu pe el, daca tace, e o solutie de inceput.

Link spre comentariu

5. Câmpul de scapari reactioneaza cu materiale feromagnetice sau cu bucle conductoare din apropiere. Se poate încerca "neutralizarea" fluxului de scapari cu o centura din folie de cupru ("belly belt") si fixarea cu o carcasa (manta? nu-mi vine acuma numele) care sa înconjoare miezul.

Nu ma pricep daca in cazul meu ar influenta cu ceva felul cum e prins traful in cutie.

In jurul tolelor e 5mm intre ele si carcasa, peste tot, iar in spate sint vreo 20 mm pana la carcasa.

S-ar putea forma vreo spira in scurt cu carcasa ?

complet1.jpg

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Nu este impregnat. Este facut pe comanda la un coleg de forum care se ocupa cu asa ceva.

V-am mai zis, scos din cutie si asezat pe o bucata de cauciuc nu se aude acel bazait. Numai daca pui urechea langa el se aude un pic. Dar pus in cutie face ca dracu.

Link spre comentariu

Inca nu, sesebe. Mi-e asa o sila sa mai fac ceva la el de nici nu-ti imaginezi...

Dar o sa vad daca gasesc ceva timp sa testez ce mi-ati recomandat voi.

Nustiu daca am cum sa izolez cele doua parti ale carcasei intre ele, carcasa fiind facuta sa se potriveasca fix. Dar o sa incerc.

Link spre comentariu

Nu mai stiu sigur. O sa incerc si asta. Parca sa zic ca nu...

Edit: Am mai discutat cu cineva pe privat... Credeti ca fantele de aerisire care sint si sub traf si deasupra lui pot crea spire in scurt ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Daca cutia, sau parti din cutie, constituie spire in scurt, asteapta-te sa fie calde. Are cutia ta puncte calde? Este cutia in continua incalzire chiar in lipsa unui consumator?

Link spre comentariu

Da, in zona trafului e nitel calduta cutia, dar asta poate proveni si din caldura emanata din traf, care se incalzeste destul de bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări