Blacksmith Postat Aprilie 9, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2016 (editat) Ce chestie.... Tocmai vroiam sa fac o poza la cum arata semnalul pe iesire cu si fara Q4 sa va arat, si cand il scot din ciruit sa fac poza nu mai era eroarea care imi dadea inainte. Apoi mi-am dat seama ca R18 (pe care am pus-o dupa Q4) rezolva si problema lui Q4. Asa arata cu schema originala fara R18 si Q4: Si asa arata cu R18 pusa de 1,5k: Si cel mai important este ca preia disipatia (destul de mare) pe care ar fi trebuit sa o suporte Q1. Editat Aprilie 9, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 (editat) Nu e o noutate asta, se foloseşte din 1970, compensarea din etajul pilot cu termistor sau trz în acea poziţie. Că nu scrie în cărţile sfinte e altă treabă, mai trebuie corectate din cînd în cînd. ............... Şi dacă tot vorbeam de B&O, iată o variantă mai complexă a schemei LOW-END, alimentată la +60V. Are şi compensare în baza trz pilot. Are şi filtre taie sus şi jos. Are şi limitatoare. Atenţie la rezistenţa buclucaşă din superdiodă. De asemenea, tensiunile de polarizare a trz finali. Editat Aprilie 9, 2016 de zal Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Si unde este legatura cu ce ai propus tu in pagina anterioara? Schema aia are superdioda, si are si rezistenta aia din baza, care conform acelui brevet are ca scop stabilizarea biasului la variatiile alimentarii. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Înseamnă că avem o problemă de perspectivă, ne uităm amîndoi la un pahar, eu îl văd jumate plin, tu îl vezi jumate gol. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 (editat) PTC-ul din baza pilotului (pe baza de BaTiO3, are o caracteristica exponentiala) nu este pentru compensare termica ci pentru protectie la suprasarcina (supraîncalzire, nu scurtcircuit). Iar schema de la #73 e posibil sa fie de la un etaj final cu MOSFET lateral (nu necesita compensare termica). Editat Aprilie 9, 2016 de franzm Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Înseamnă că avem o problemă de perspectivă, ne uităm amîndoi la un pahar, eu îl văd jumate plin, tu îl vezi jumate gol. Posibil... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Iar schema de la #73 e posibil sa fie de la un etaj final cu MOSFET lateral (nu necesita compensare termica). Aşa simbolizează B&O trz Darlington. Sînt destule variante de utilizare la amplifurile finale de acest gen la B&O fără trz superdiodă clasică. Mă bucur că am stîrnit interesul. Link spre comentariu
lukeme Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 (editat) Amplificarea in tensiune era prea mare in varianta originala pt. semnal de 1V la intrare. Interesant ca nimeni nu a observat asta... cu exceptia lui master Dudi... Deci era necesara totusi o simulare... R9 e ok ? Editat Aprilie 10, 2016 de lukeme Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Este o boala comuna multor scheme din Tehnium. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 10, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2016 As vrea sa separ masa de semnal de cea de putere cu acea rezistenta de 10R dar la topologia asta nu stiu care dintre mase sa le consider ca fiind de semnal..... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Numai ce e în baza primului trz e cu masă de semnal, după el e cu masă de alimentare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 10, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Adica asa ? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 (editat) Scuze ptr postarea anterioară, inclusiv R3,4. ............. Bobina aia ce face la ieşire? Lipseşte filtrul RC de acolo. Editat Aprilie 10, 2016 de zal Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 10, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Daca bag si R3, R4 cresc distorsiunile. Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Incercati intre R12 si colectorul lui Q6 ,ca la Quad 303, de exemplu;R1 poate fi formata din 22k decuplata la masa de un electrolitic a carui capacitate o alegeti pentru o constanta de timp corespunzatore si 82k in baza . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum