Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Postări Recomandate

Ce chestie.... Tocmai vroiam sa fac o poza la cum arata semnalul pe iesire cu si fara Q4 sa va arat, si cand il scot din ciruit sa fac poza nu mai era eroarea care imi dadea inainte. :d

Apoi mi-am dat seama ca R18 (pe care am pus-o dupa Q4) rezolva si problema lui Q4.

Asa arata cu schema originala fara R18 si Q4:

Si asa arata cu R18 pusa de 1,5k:

Si cel mai important este ca preia disipatia (destul de mare) pe care ar fi trebuit sa o suporte Q1.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Nu e o noutate asta, se foloseşte din 1970, compensarea din etajul pilot cu termistor sau trz în acea poziţie. Că nu scrie în cărţile sfinte e altă treabă, mai trebuie corectate din cînd în cînd.

...............

Şi dacă tot vorbeam de B&O, iată o variantă mai complexă a schemei LOW-END, alimentată la +60V. Are şi compensare în baza trz pilot. Are şi filtre taie sus şi jos. Are şi limitatoare. Atenţie la rezistenţa buclucaşă din superdiodă. De asemenea, tensiunile de polarizare a trz finali.  :)

Editat de zal
Link spre comentariu

PTC-ul din baza pilotului (pe baza de BaTiO3, are o caracteristica exponentiala) nu este pentru compensare termica ci pentru protectie la suprasarcina (supraîncalzire, nu scurtcircuit). Iar schema de la #73 e posibil sa fie de la un etaj final cu MOSFET lateral (nu necesita compensare termica).

Editat de franzm
Link spre comentariu

Iar schema de la #73 e posibil sa fie de la un etaj final cu MOSFET lateral (nu necesita compensare termica).

Aşa simbolizează B&O trz Darlington. Sînt destule variante de utilizare la amplifurile finale de acest gen la B&O fără trz superdiodă clasică. Mă bucur că am stîrnit interesul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări