Blacksmith Postat Martie 13, 2017 Autor Partajează Postat Martie 13, 2017 (editat) Am terminat de lipit placa sursei... totul merge perfect... cu exceptia unui lucru: traful ala mic de 12V de stand-by imi scoate 20V DC in sarcina (cu releu care consuma 75mA). Asta inseamna ca imi cad 8V pe stabilizator... x 75mA = 0.6W disipati. Si se incinge al dracu de abia poti sa tii mana pe el 5 secunde ! Prima data luasem traf de 15V, am zis ca sa iau mai mare nitel ca sa pot sa stabilizez la 12V... Pai ala imi scoate 27,5Vdc in gol si 21Vdc in sarcina ! Ok, am zis hai sa iau de 12V atunci... Tzeapa ! Ala de 12V scoate 25V in gol si 20V in sarcina. Deci a scazut doar 1V. Nu stiu de cat sa mai iau ca mi-e ca daca iau de 9V o sa mai scada si ala cu 1V si n-am facut nimic... Astia de la HAHN sint chiar cretini ! E vorba de traful BVEI3063365 de la TME. Editat Martie 13, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 (editat) Nu te supăra foarte tare ! TOATE trafurile de putere mică cad așa .... Ce zici tu în sarcină , nu e concludent . Ce zic ei contează . Deci , între gol și sarcina nominală dată de producător avem o cădere de 20-25% . La o sarcină mai mică, aplici regula de trei simplă - nu e riguros , dar merge . Editat Martie 13, 2017 de UDAR Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 Poti pune o R serie de 3-5W care sa iti preia 3-4V, Imbunatatesti si filtrajul asa. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 13, 2017 Autor Partajează Postat Martie 13, 2017 Pai unde s-o mai pun... ? ca, cablajul e facut deja. Solutia e sa schimb traful, dar nustiu cu care... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 13, 2017 Autor Partajează Postat Martie 13, 2017 Cred ca de 9V trebuie... In simulare imi da ca mai raman 4,5V pe stabilizator, adica acceptabil... Deci cei care faceti sursa asta luati traf de 9V nu de 12 ! Adica BVEI3063363. O sa modific eu si in lista cu piese pe care o s-o pun la sfarsit impreuna cu arhiva cu tot ce e necesar pt constructie. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Ai spus ca poti tine mana pe regulator 5s. Aia inseamna 50C. La 70C te frige imediat. 7812 e protejat la supra sarcina, iar ce ii dai tu e ok. Cat timp nu sta langa un condensator e ok. DAca ai un condensator langa pune ceva intre el sa actioneze ca scut termic. DAr tu nu stiai ca un traf de x V scoate dupa filtrare si redresare 1.4 *xV ? LAsa man ca e bine asa, nu te stresa. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Cand mai proiectezi vreo sursa cu stab integrat lasa intotdeauna loc pt o R serie de putere. Si de preferat cu un C si dupa ea ... Acum na, pune un radiator pe stab. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Cred ca de 9V trebuie... In simulare imi da ca mai raman 4,5V pe stabilizator, adica acceptabil... Si cind tensiunea la priza este de 180V ce rezerva iti mai ramine? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 14, 2017 Autor Partajează Postat Martie 14, 2017 La tensiunea aia nu mai functioneaza nimic... deci nu mai conteaza. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Nu mai functioneaza nimic decat ampliful low-end!!! Va merge ok, stai linistit, releul ala care il alimentezi ramane cuplat la 9V fara probleme. Tu faci aici hi-end dar te dai modest si ii spui low-end! In orice caz, felicitari, ai tratat proiectul f serios si ti-ai batut capul sa rezolvi problemele asa incat sa iasa cum vrei tu! Aia e important, sa faci cum vrei tu, chiar daca e mai rau, important e sa te zbati pana atingi telul. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 14, 2017 Autor Partajează Postat Martie 14, 2017 Tu faci aici hi-end dar te dai modest si ii spui low-end! Shhhh... Nu ma da de gol ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 (editat) N-am fost atent ce releu folosesti dar am impresia ca poti sa alimentezi releul si la o tensiune cu 50% mai mare. In catalog ar trebui sa dea si informatia asta. In acest caz alimentezi releul la 15v iar caderea de tensiune pe regulator este mai mica. Alta varianta ar mai fi sa pui o rezistenta de putere care sa-ti traga in "orb" din traf atata curent incat tensiunea sa coboare la 12v. O montezi direct pe secundarul trafului. Editat Martie 14, 2017 de RaimondAudio Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 N-=are sens sa disipi aiurea. In primul rand regulatorul va rezista fara probleme daca poti tine mana pe el cateva secunde. Var 2: Rezistenta serie cu regulatorul sa mai cada 2V pe ea. Ai sarcina constanta, un releu, deci iti poti permite sa faci asta. Trebuie doar condul de filtrare sa fie cat de cat gras gen >100uF ca sa aiba putere initiala cat sa actioneze releul. Tatonezi tu valoarea. Dar in opinia mea lasa regulatorul asa, ca va rezista fara greturi. In cal mai rau caz il prinzi in suruburi de fundul carcasei, si nu se va mai incalzi deloc. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Cum spune @RaimondAudio , unele relee pot fi alimentate cu o tensiune mai mare fata de cea nominal! Eu am alimentata relee de 12V cu 15V si nu au patit nimic, cand mi-am dat seama....dupa saptamani....si m-am uitat in datasheet era scris clas ca pot duce pana la 18V, iar alt tip tot de 12V, care tot la 15V le alimentasem, in datasheet nu specifica maximul dar inca rezista cu brio. Daca tii neaparat sa le alimentezi la o tensiune mai mica trebuie sa cauti tot in datasheet care este minimul, practic este tensiunea minima la care aclanseaza....ale mele aclansau pe la 7-8V dar trag mai mult current pana aclanseaza...nu e chiar de speriat totusi, si poate ii gasesti un traf de 6V si cu 7808 sau 7809....depinde de tensiunea minima, poate scapi chiar si cu 7806 dar ma indoiesc! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 14, 2017 Autor Partajează Postat Martie 14, 2017 (editat) Gata si sursa... Neagra toata... parca e natura moarta... asa fara nici un pic de rosu de la un cond Wima... Editat Martie 14, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum