Sharky Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 La fel si bobinele mari intr-un filtru Pi. Dar na, tot cineva faimos de slobod la gura spunea ca sunt o prostie monumentala. Si nu mai dati raport la topicul asta doar ca va impungeti. Ma doare undeva ca va porcaiti in fel si chip, cat timp o faceti civilizat. Dudica draga, de ce nu faci o mica simulare si compari formele de unda, cat iti ia? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 (editat) Am pus toate draciile pe punte, chiar si snubbere si nu e nici o schimbare. Adica doar cu puntea simpla sau cu snubbere zgomotul e la fel (de mic). Editat Ianuarie 24, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 (editat) Ehehe...n-ai urechile potrivite.... Aduna o gasca de audiofili si fa un blind test si ai sa ramii uimit......... Editat Ianuarie 24, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 (editat) Soto... Ce sa mai zic... Dar ce ar trebui sa aud ? Eu ascultam zgomotul de fond cu urechea in difuzor fara muzica. Dar cred ca in gol oscilatiile alea nu apar.... Iar cand bagi muzica oricum nu mai auzi alte zgomote mici. Editat Ianuarie 24, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 E posibil să fi nimerit și niște diode mai ,,silențioase,, în punte și de aceea nu se aude niciun zgomot sesizabil. Nu toate se comportă la fel.... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 In punte am diode BYV79E-200. Aaaa... si nu numai ca nu "aud" zgomote dar nici nu vad... Am masursat cu osciloscopul pus pe dioda si nu e nici o oscilatie. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Diodele tale au printre altele o caracteristica numita "Soft recovery". Chestia asta a facut toata treaba inaintea ta. Din nimereala ai scapat de o problema reala dar insesizabila la ureche, dupa parerea mea. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 25, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 O sa mai aman treba cu snubberele pana imi vine traful real care o sa fie pus in cutie. Pana una alta fac modelele pentru cablaj. Diodele pe care le voi folosi in final sint IDP30E60. Tot cu soft switching. Dar nustiu ce sa fac sa le pun un mic radiator de 21K la fiecare sau sa le prind cumva pe toate de tabla cutiei (in felul asta ar avea radiator mai mare). Eu as prefera varianta cu radiator mic la fiecare dar nustiu daca o fi de ajuns... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 De ce sa le pui radiator ? Lasa-le asa cum sunt. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 25, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Pai de ce se pune orice tranzistor sau dioda pe radiator: ca sa nu se incalzeasca. In simulator, cu niste diode asemanatoare (MUR1560, ca nu am modelele de la alea) imi da disipatie pe dioda de 1,4W in regim normal (full power in 4R) si 2W in clipping. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 uite un exemplu frumos; http://sjostromaudio.com/pages/index.php/hifi-projects/137-rfb02-the-high-current-ultra-fast-rectifier-bridge?showall=1 Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 In acest caz nu au nevoie de radiator. Durata curentului mare este f mica, asa ca si cei cativa W disipati sunt pe termene f scurte. Puterea medie disipata este sub 30% din cea de varf. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 25, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Nu, watii aia pe care i-am dat eu sint puterea medie disipata in cazul in care ai baga in amplif 2 sinusuri la putere maxima. Puterea instantanee e de 12W... Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Tot nu ai nevoie de radiatoare. Chiar si asa puterea disipata medie pe un minut sa spunem, este mult sub cei 2W. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Dudi, full power in 4ohm ? Pai tu esti om serios ? Daca ar fi mereu regimul asta de lucru in cat timp ai praji condensatoarele din alimentare ? Bine, daca ai tu o placere sa pui radiatoare care sa se comporte ca o antena radianta n-am absolut nimic impotriva dar cateodata mai binele e dusmanul binelui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum