Blacksmith Postat Aprilie 9, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Una intreb eu si alta imi raspunzi tu. In primul rand nu ma intereseaza ce zice Victor. In al doilea... nici nu inteleg ce zice. Iar in al treilea... nu reiese din citatul ala ce face R9. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Re citat: R9 avea un capat la baza tranzistorului superdioda , iar celalalt la iesire , asigurand asa numitul " sliding bias " . Aici trebuie sa se pronunte inginerii, eu am cautat un pic cu G si povestea mai mult la amplif cu lampi, asa ca am cedat rapid. Adica exact ce ai intrebat dumneata. Nu cred ca ne cunoastem asa ca... Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Despre rolul lui R9 gasiti câte ceva în postarea #8. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 9, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2016 (editat) miticamy, uite eu imi cer scuze daca te-am jignit cu ceva, nu am avut niciodata intentia asta, si nici tu nu cred ca ai avut intentia sa ma superi cu ceva.... Cred ca a fost doar o neintelegere. Deci vrei sa ramanem prieteni ? Si as vrea sa mai spun ca eu nu vad rostul adresarii pe net cu "dumneavoastra". Mi se pare destul de lung cuvantul ca sa stau sa il scriu de o mie de ori intr-o propozitie. Aici, pe net, nu sintem oameni, sintem niste useri virtuali, nu are rost sa ne incurcam cu politeturi. Fiti siguri ca daca ne-am intalni in realitate as vorbi cu oricine cu "dumneavoastra" pentru ca e altceva. Parca mai era un user care avea la semnatura "Nu ma lua cu domnule !". Deci nu sint singurul care gandeste asa... Peace ! @franzm In postarea #8 e un link care ma duce la un alt post de la scheme amplificatoare in care e un alt link catre un brevet ceva.... Editat Aprilie 9, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Si brevetul ala explica ce si cum... Verifica influenta variatiilor alimentarii pe deschiderea superdiodei, cu si fara R9, adica vezi cat de stabila este tensiunea CE la superdioda fata de variatiile alimentarii, cu si fara acea rezistenta. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 9, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Cam la schema asta am ajuns si merge cat de cat bine: Am schimbat complet etajul final cu prefinalii in clasa A si finalii complementari (ca nu mai sintem in 1986, acum se gasesc si PNP-uri), am adaugat tranzistor de protectie pt VAS care face clippingul frumos elegant, am rezolvat o problema imporanta pe care o avea schema adaugand R18, si optimizat valorile componentelor. Distorsiunile au scazut (uimitor) la 0,01%: Banda avem din belsug: Iar raspunsul in dreptunghiular arata decent, SR-ul fiind 8V/us: Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Felicitari! Acum intrebarea este daca numele este corect: ....LOW-END? Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Nu stiu daca denumirea de low-end e data de costul si/sau caracteristicile componentelor. Dupa cum vad, se cam folosesc componente destul de costisitoare, originalul fiind cu 3055. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 N-ai dreptate. In simulare toate componentele au acelasi pret. Cind va fi vorba de realizare practica (daca va fi) abia atunci vedem daca e scump sau nu in functie de componente. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Acum că a apărut Q4 în ultima schemă simulată, mă gîndesc că n-ar strica modificarea lui în superdiodă ca la Bang & Olufsen şi înlocuirea actualei superdiode cu un semireglabil. Aşa se scapă şi de rezistenţa buclucaşă care încurcă acolo. Singura cerinţă e un trz Darlington de genul https://www.fairchildsemi.com/datasheets/MP/MPSA13.pdf Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Un amplificator Low End este cu TDA2050 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 9, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Acum că a apărut Q4 în ultima schemă simulată, mă gîndesc că n-ar strica modificarea lui în superdiodă ca la Bang & Olufsen şi înlocuirea actualei superdiode cu un semireglabil. Aşa se scapă şi de rezistenţa buclucaşă care încurcă acolo. Singura cerinţă e un trz Darlington de genul https://www.fairchildsemi.com/datasheets/MP/MPSA13.pdf Stiu ca par penibil dar nu inteleg ce ai vrut sa spui. Daca poti detalia, te rog. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Ideia e cam aşa şi cu puţină imaginaţie se poate adapta acolo. E doar o propunere, o variantă, dacă o poţi simula şi ţi se pare promiţătoare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 9, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Pai si daca ii scot superdioda cum se mai compenseaza bias-ul ? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Nu se mai compenseaza... Cred ca Zal n-a inteles ideea cu Q4 pus de tine, si n-are nici o legatura cu superdioda... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum