Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Postări Recomandate

Re citat:   R9 avea un capat la baza tranzistorului superdioda , iar celalalt la iesire , asigurand asa numitul " sliding bias " .    Aici trebuie sa se pronunte inginerii, eu am cautat un pic cu G si povestea mai mult la amplif cu lampi, asa ca am cedat rapid.

Adica exact ce ai intrebat dumneata. Nu cred ca ne cunoastem asa ca...

Link spre comentariu

miticamy, uite eu imi cer scuze daca te-am jignit cu ceva, nu am avut niciodata intentia asta, si nici tu nu cred ca ai avut intentia sa ma superi cu ceva.... Cred ca a fost doar o neintelegere. Deci vrei sa ramanem prieteni ?

Si as vrea sa mai spun ca eu nu vad rostul adresarii pe net cu "dumneavoastra". Mi se pare destul de lung cuvantul ca sa stau sa il scriu de o mie de ori intr-o propozitie. Aici, pe net, nu sintem oameni, sintem niste useri virtuali, nu are rost sa ne incurcam cu politeturi. Fiti siguri ca daca ne-am intalni in realitate as vorbi cu oricine cu "dumneavoastra" pentru ca e altceva.

Parca mai era un user care avea la semnatura "Nu ma lua cu domnule !". Deci nu sint singurul care gandeste asa...

Peace !

@franzm

In postarea #8 e un link care ma duce la un alt post de la scheme amplificatoare in care e un alt link catre un brevet ceva....

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Cam la schema asta am ajuns si merge cat de cat bine:

Am schimbat complet etajul final cu prefinalii in clasa A si finalii complementari (ca nu mai sintem in 1986, acum se gasesc si PNP-uri), am adaugat tranzistor de protectie pt VAS care face clippingul frumos elegant, am rezolvat o problema imporanta pe care o avea schema adaugand R18, si optimizat valorile componentelor.

Distorsiunile au scazut (uimitor) la 0,01%:

Banda avem din belsug:

Iar raspunsul in dreptunghiular arata decent, SR-ul fiind 8V/us:

Link spre comentariu

Acum că a apărut Q4 în ultima schemă simulată, mă gîndesc că n-ar strica modificarea lui în superdiodă ca la Bang & Olufsen şi înlocuirea actualei superdiode cu un semireglabil. Aşa se scapă şi de rezistenţa buclucaşă care încurcă acolo. Singura cerinţă e un trz Darlington de genul https://www.fairchildsemi.com/datasheets/MP/MPSA13.pdf

Stiu ca par penibil :84 dar nu inteleg ce ai vrut sa spui. Daca poti detalia, te rog.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări