Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Postări Recomandate

Am studiat soluția aleasă de tine (cu dioda Zenner + diodă redresoare) în paralel cu bobina releului și se pare că e o soluție foarte bună, recomandată chiar de Siemens, mai ales în aplicații auto.Scade timpul de eliberare a contactelor, timp care poate fi prea mare în cazul unei simple diode redresoare.O soluție alternativă la fel de eficientă dar mai scumpă, ar fi o diodă TVS.

ENG_CS_13C3311_AppNote_0513_Application_of_Coil_Suppression_with_DC_relays_13c3311.pdf

ENG_CS_13C3264_AppNote_0513_Coil_Suppression_Can_Reduce_Relay_Life_13c3264r (1).pdf

Link spre comentariu

Pai eu nu am scris ca o sa se vada in simulatorul tau , ci o sa se auda in boxe , in functie de preferintele sonore personale ...

Oare este peste nivelul tau modul de functionare a unui etaj de redresare si filtrare ? ... nu stiu ce sa mai cred .

Mai bine ramane asa , ignora sfatul anterior , nu-ti mai bate capul .

Link spre comentariu

Se putea sa scrii tu o data ceva fara sa folosesti aroganta caracteristica ?

Stii ce am observat ? De cate ori iti cer sa explici ceva o dai la intoarsa. Oare pentru ca nu stii ? Oare pt ca tu doar repeti ce auzi la altii fara sa si intelegi ?

Eu stiu ca atunci cand vrei sa ajuti pe cineva o faci pana la capat, nu ii dai doar jumate de explicatie.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

De cate ori ti-am explicat , cereai explicatii suplimentare si mie nu-mi place sa scriu degeaba .

Cum majoritatea userilor inteleg din prima la ce ma refer iar tu nu pricepi niciodata la ce ma refer , pentru mine exista o singura explicatie .

Asta e viata , ignora tot ce scriu eu , vei avea o viata mai linistita .

Ce sa fac , nu am nicio obligatie fata de altii , nu am talent pedagogic , nu ofer cursuri online , nu am timp de pierdut in acest fel .

Daca te-ai prins din prima la ce ma refer in explicatiile si atasamentele mele , bingo .

Daca nu , e treaba ta , pentru mine nu conteaza .

Scuze anticipat pentru orice .

Link spre comentariu

Nu e adevarat nimic din ce spui. Totul e doar in mintea ta. Minti pana crezi si tu.

P.S. pt moderator: Daca vrei sa tac, sterge si mesajele lui Victor nu doar pe ale mele. Imi pare rau ca nu stau sa elaborez un mesaj frumos dar nu am timp pentru vorbaraie.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Solutia corecta o reprezinta defapt inserierea unei inductante foarte mari nu a unei rezistente dupa diode.

Rezistenta ar putea fi plasata intre cei 2 condesatori de filtrare (daca exista cel putin 2) dar conform tot la ceva ce a fost postat aici pe forum (un link) plasarea rezistorului intre condesatori nu ajuta foarte mult decit poate la urechile audiofile.

Inserierea unei simple rezistente imediat dupa puntea redresoare este un exemplu, clasic pot sa zic, de audiofilie curata.

Mai intii pui un transformator de mii de wati cu rezistenta interna infima si condesatori de filtrare cit mai mari ceea ce duce la curenti de peak prin diode enormi ceea ce duce la diode mult supradimensionate si care necesita snuber

Apoi inseriezi la iesirea dupa diode rezistori ca sa scazi acei curenti ceea ce ajuta la scaderea zgomotului radiat dar duce la un comportament similar unui traf de putere mai mica.

Traiasca audiofilii !

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Ar trebui ca unii dintre colegi să evite pe viitor să intervină pe topicurile altora, tocmai pentru a evita situațiile de genul ăsta. Dacă știți că nu vă puteți înțelege între voi, evitați-vă reciproc !

Referitor la filtraj, așa numita celulă de filtraj Pi ( grecesc) poate folosi fie doi condensatori cu o rezistență înseriată între ei, fie doi condensatori cu o inductanță înseriată între ei.Fiecare variantă are avantajele și dezavantajele ei.

Este foarte importantă și montarea în paralel cu fiecare diodă a punții redresoare a câte unui condensator cu capacitatea între 10 - 50nF/100V. Există un zgomot propriu de comutație al diodelor redresoare, pe care acei condensatori îl atenuează mult. Se poate sesiza chiar ,,după ureche,, efectul prezenței condensatorilor.

Link spre comentariu

Celula CRC cu R=0,1÷0,22 ohm se pune acolo cu un scop precis si foarte bun. Este vorba de raportarea la o masa curata mai putin poluata de curentii de incarcate dar chiar daca schema e simpla in realitate alegerea componentelor ca valoare , tip si a cablajului face diferenta dintre mediocru si sublim. Audiofilii adevarati chiar sunt oameni deosebiti, nu-i mai jigniti fara rost.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări