Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Blacksmith

Postări Recomandate

Nu exagerez. E led care lumineaza la intensitate normala doar cu 400uA si este vizibil pana la cativa uA.

Nu merge cum ai zis. Functioneaza exact invers. Curentul prin led variaza pana scade tensiunea sub limita iar pe urma ramane zero.

Thunderer, trafu cu tensiune alternativa e intr-o cutie iar led-ul in alta cutie... :rade:

Pai nu asta vroiai? Sa se stinga la scurt timp dupa ce opresti alimentarea? Curent zero prin LED nu inseamna LED stins?

Se mai poate face si cu un TL431 dar deja ne complicam pt ca am inteles ca nu ai integrate de alea (sint foarte ieftine 0.33Ron la magazinul Polonez si arata ca un tranzistor).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

E simplu dar nu am chef de desen acum...

Faci un generator de curent constant cu un tranzistor PNP si doua diode (si o rezistenta de 1K paralel pe ele) din bara de plus, in colector pui LED-ul inseriat si cu o rezistenta pt a micsora disipatia pe tranzistor (cam de doua ori mai mica decit fara sursa de curent), iar baza PNP-ului o polarizezi din anodul la TL431 printr-o rezistenta. Pinul de control al TL-ului il alimentezi cu un divizor rezistiv calculat sa asigure 2.5V in pin la tensiunea minima de alimentare la care vrei sa mai fie aprins LED-ul.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Deja denumirea de "low-end" nu mai are ce cauta aici...inseamna ca tot ca am facut eu e "low-end" :rade: acesta a lui Dudikoff e un amplificator foarte reusit estetic, muncit, materiale de calitate, felicitari Dudi!

Eu i-as fi pus intrare jack TRS de 3,5mm(Neutrik), nu RCA-uri, dar asta numai fiindca introduc si scot cel putin odata pe zi mufa, RCA-urile nu rezista mult, altminteri nu-i nici o problema.

Ca estetica as fi adoptat un autocolant power-flower, nu lemn. Iesirile de boxe le puneam DIN 41529. De gustibus!

Felicitari si la mai multe!

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

@Raimond. Frumos, elegant, cat de cat... ! ledul de power imi ramane aprins o jumate de ora ! :DAveti idee de un circuit care dupa ce tensiunea scade sub o anumita limita

Curent circa 10mA prin led si un zenner serie cu circuitul, cu 10Vcc mai mic decit +Vcc.Cind tensiunea scade sub pragul de zenner, led-ul se stinge.PREFERABIL sa pui 2 zennere de 1,3W, inseriate.Adica ai 40Vcc alimentare, folosesti rezi serie de 1K, 2 zennere de 15V/1W si led.O sa ai circa 10mA prin circuit iar in jurul a 32Vcc ramasi dupa ce condensatorii se descarca, led-ul se stinge.Am zis prag de 10v, sa ai o marja de siguranta la variatiile alimentarii in functie de sarcina si retea.Vrei PROfi, LM393, comparator cu fereastra cu referinta de precizie. Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator sprint

Ti-am urmarit mai toate proiectele,asa printre picaturi,ca te i-a plictiseala sa citesti pagini intregi.

Felicitari. Pacat ca nu mai ai placute disponibile ca as fi fost curios sa ascult acest amplificator.

Link spre comentariu

Pune 100 nF in paralel cu secundarul de 34V , C1 trebuie sa devina 1uF , iar intre el si primul electrolitic de filtraj trebuie o rezistenta de 0,1 - 0,22 ohmi in functie de preferintele sonore personale .

Link spre comentariu

Ratza, D6+D7 e cea mai buna combinatie de pus pe bobina releelor. D6 cica face sa se disipe mai repede energia din bobina si intreruperea contactelor se face mai repede si mai ferm. Nu mai stiu exact care e stiinta din spatele ei, am retinut doar ca asta e cea mai buna solutie pt relee.

Validae, ai observat ca tranzistorul ala e darlington ?

Victor, am sa testez si cum ai zis tu. Rezistenta aia cam pt ce se pune ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări