Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Viobio, nu inteleg ce vrei sa zici... Flomar60, imi plac cele din stanga-jos. Ce lungime au ? Sper sa fie de minim 8mm.Dar filetul pare a fi de suruburi din alea de tabla (cu care se prinde carcasa la calculator), nu de M3 obisnuite (cu pas de 0,5 cred)... Sau ma insel ?

Aveam ceva "botoane" inclusiv modelul din imaginea postata de tine,daca nu ai zis numic....
Link spre comentariu

Dudikoff trebuie sa recunosc ca tenacitatea ta de a transpune lucrurile in realitate , de a nu le lasa sa zaca in vreun sertar, m-a facut sa scutur lenea de pe mine si sa termin si eu ceea ce am inceput. Recunosc ca eu nu am idei interesante in design si am mers pe clasic, poate tot din lene :rade: Te felicit inca odata pentru realizarile tale, pentru faptul ca mergi impotriva curentului romanesc de a sta pe margine.

Posted Image

Link spre comentariu

@Raimond. Frumos, elegant, cat de cat... !

Se pare ca este o problema. Nu e bine cum am facut ciruitul pentru led, stabilizatorul ala. Cand opresc amplifu, ledul de power imi ramane aprins o jumate de ora ! :d

Aveti idee de un circuit care dupa ce tensiunea scade sub o anumita limita sa se activeze un tranzistor care sa puna la masa o rezistenta mica si sa descarce mai repede conzii ?

Link spre comentariu

Si mai simplu: o redresare monoalternanta (o dioda numai) cu un condensator de 10-100uF (ajustezi pana iti convine cat mai ramane aprins dupa taierea alimentarii). O rezistenta inseriata cu LED-ul. Nu are sa varieze luminozitatea dupa muzica, caci asta era temerea ta. Nu vizibil.

Link spre comentariu

Sa nu exageram totusi!

As vrea sa vad si eu cum reuseste sa ramina aprins 30 de minute.

Eu as zice ca sta vreo 4-5 minute maxim.

Inseriaza un Zener sau doua de tensiune totala cu 5-10V sub cea normala si pune in paralel cu LED-ul un rezistor de 470-2.2K.

Nu exagerez. E led care lumineaza la intensitate normala doar cu 400uA si este vizibil pana la cativa uA.

Nu merge cum ai zis. Functioneaza exact invers. Curentul prin led variaza pana scade tensiunea sub limita iar pe urma ramane zero.

Thunderer, trafu cu tensiune alternativa e intr-o cutie iar led-ul in alta cutie... :rade:

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Emil pai tu n-ai urmarit topicul pana acum ? Cum sa nu stii daca e din aluminiu+autocolant sau din parchet ? :rade: Pai mai scoteam eu zgomot zero cu carcasa din lemn ?

Bateria de condensatori nu are nimic iesit din comun. Treaba e ca o data ce scade tensiunea de alimentare scade si biasul, principalul consumator in gol, si nu mai ramane nimic care sa consume energia din conzi si d-aia dureaza atat de mult pana se stinge led-ul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări