Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Postări Recomandate

Adica credeti ca va mint ? Ce rost ar avea ? Credeti ca eram atat de prost sa pun o mufa care face scurt ? Daca eu am testat si nu face nici un scurt... ce sa zic mai mult ?

Iar in privinta amperajului... credeti-ma, rezista sa si sudezi cu ele.... Deci nu vad de ce n-ar fi bune. Stiu ca pe unii daca ii scoti din tiparele deja existente nu se simt bine, dar uite ca mie imi place sa incerc si chestii neconventionale.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

La un moment dat s-ar putea sa faca si scurt pt ca nu-i conceputa sa evite as ceva si este destul sa faca scurt o singura data mai ales ca nu ai protectie la scurt pe amplif.

M-am gindit sa-i spun si eu asta dar unele persoane trebuie sa faca singure descoperirile astea.

Dudikof nu pare din categoria asta dar deja am citeva dispute cu alte persoane pe forum si nu am mai avut timp.

Se pare ca am avut dreptate, trebuie sa invete pe pielea lui adevarul.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Colegii se referă la faptul că mufele Jack, fiind coaxiale, pot pune scurt timp în contact pinul mijlociu cu masa mufei tată prin intermediul masei mufei mamă. Dacă ai făcut conexiunile la difuzoare cu amplificatorul oprit (cum mi se și pare corect) atunci chiar nu s-a întâmplat nimic, dar este totuși posibil să facă și scurt doar un moment la conectare, fără totuși ca amplificatorul să aibă de suferit, dacă în momentul acela amplificatorul nu are semnal la intrare. Acel tip de mufe se folosește doar pentru intrări de semnal audio. Cineva neavizat poate introduce acolo din obișnuință un microfon dinamic și-l arde instant.... dar dacă tu îți asumi riscurile, folosindu-l așa, nu e nicio problemă. Dar dacă-l vinzi, schimbă-i totuși mufele cu unele dedicate.

Link spre comentariu

Nu are nicio importanță că sunt mono, fiindcă atunci când introduci mufa Jack tată în tubul de masă al mufei mamă, pentru scurt timp se poate face contact între pinul central și masa mufei tată. Fă o probă, în loc de difuzor având pe mufa tată conectată o lampă de control (baterie + bec) și vezi cum e.

Link spre comentariu

Validae, mufele sint MONO ! O sa va arat mai pe seara ca nu fac nici un scurt..

Da, tu referi ca nu face scurt un partea amplificatorului ci numai pe bornele difului (sper cel putin ca la asta te referi) dar pe masura ce se uzeaza si apare si mizerie (eventual chiar capete fine de sirma sau metal) poate sa apara scurt si in partea cealalta a mufei, cind te astepti tu mai putin.

Ce se intimpla daca traversezi printr-un loc nemarcat? Mori? Cel mai probabil ca nu, dar daca da o masina peste tine, tu esti cel mai vinovat si eventual ii faci probleme si soferului.

Link spre comentariu

Cand conectorul tata al boxei se introduce in mufa mama se face intr-adevar scurtcircuit....pe lungimea contactului(tubului) de masa....dar -electric- nu se intampla nimic atata timp cat contactul central al mufei tata nu ajunge la contactul din spate al mufei mama.....nefiind energie pe fir nu are ce sa se intample....legatura electrica intre contactul din varf al mufei tata cu contactul din spate al mufei mama se face dupa ce s-a depasit zona de scurtcircuit....nu este nici un pericol....e corect ce faci Dudikoff!....spor!

EDIT Apropo de parerea colegului sesebe....distanta de la tubul de masa la contactul central la mufa mama este de aprox. 1cm....suficient zic eu pentru evitarea oricarui scc....

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Da, este corect ce spune flomar, mufa tată (difuzorul în fapt) primește semnal doar când pinul ei central ajunge la contactul respectiv, chiar dacă scurtul între masă și ,,firul cald,, se produce la introducere. Dar mufa tot poate să fie confundată de altcineva cu o intrare de semnal, iar pe considerentul că ,,rezistă la curent mare,, am putea să punem și o priză de rețea acolo. În audio e bine totuși să folosești mufe standardizate, nu neapărat cu contacte aurite, dar dedicate scopului.

În fine, e alegerea colegului ce mufe folosește....

Link spre comentariu

Scurtul la care va referiti voi se face pe bornele difuzorului (pe care nu exista nici o tensiune) nu pe bornele amplifului, deci nu exista nici o problema.

Daca din punct de vedere tehnic mufa este perfect functionala nu vad de ce nu as folosi-o. Nu o va confunda nimeni, ca ampliful este pentru mine nu pentru vanzare si poate chiar o sa scriu langa fiecare ce este. Mie nu imi plac standardele. Singurele standarde pe care le respect sint standardele mele. :limb:

https://vimeo.com/199444005

Ce se intimpla daca traversezi printr-un loc nemarcat? Mori? Cel mai probabil ca nu, dar daca da o masina peste tine, tu esti cel mai vinovat si eventual ii faci probleme si soferului.

Cele mai multe accidente se petrec tocmai pe trecerea de pietoni (marcata). Pentru ca "inteligentii" trec fara sa se asigure crezand ca toate masinile vor avea grija sa-i evite. Eu intotdeauna ocolesc trecerile de pietoni si trec numai prin locuri nemarcate pentru ca viata mea sa fie numai in mainile mele nu si ale soferului. In mine am cea mai multa incredere decat in oricine.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Asa cum arata mufa aia, scurtul pe iesirea amplificatorului mi se pare daca nu imposibil oricum foarte putin probabil, si numai in eventualitatea in care mufa tata se defecteaza sau apare ceva span sau alte impuritati metalice pe plasticul ce separa cele 2 contacte ale mufei tata ( masa si varful ).

Am folosit si eu astfel de mufe pe iesirea amplificatorului facut in 2008 ( topicul de aici de pe forum cu mosfetul la 100W ), si e drept ca dupa cativa ani s-a ars un canal din cauza mufei tata dar asta pentru ca eu atunci am luat mufe de la mivarom de proasta calitate ( pe atunci nu stiam de tme ), ori ce vad la Dudi e diferenta mare in calitate, unde mai pui ca-i si ieftina...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Mufe mama/tata de 6,3mm o sa le intilniti inclusiv pe aparatura pro sau pe amplificatoare de instrument ,cel putin pe amplificatoare de instrument este mufa standard .Nu este nici cea mai mica problema daca Dudica foloseste asa ceva ,mai ales ca foloseste o mufa mama cu "gheara" nu cu lamele (alea cu lamele nu prea imi plac mie ,mai ales pe iesirea amplificatoarelor ,nu fac contact ferm lamelele).Ginditi-va ca sunt cabinete cu difuzoare care au 300..400W si folosesc asa ceva .O singura problema ar fi cu mufele tata,cele ieftine/pirnaie de 3,5...5 lei cedeaza in scurt timp ,cel mai des se strica "motul" firului cald sau nitul cu care este nituita clema pe care se lipeste firul cald,recomand mufe tata Neutrik (18..24 lei depinde de vinzator )Ca exemplu un amplificator Peavey de 120W sau amp de bas de 200w care foloseste astfel de mufe pentru ieșire (acesta are si mufe speak-on )

Nu are nicio importanță că sunt mono, fiindcă atunci când introduci mufa Jack tată în tubul de masă al mufei mamă, pentru scurt timp se poate face contact între pinul central și masa mufei tată. Fă o probă, în loc de difuzor având pe mufa tată conectată o lampă de control (baterie + bec) și vezi cum e.

Nu are cum sa faca scurt ,am folosit sute de mufe de acest fel.Eu folosesc mufe mono Neutrik ,pinul cald este in aer ,pe unde ar putea sa faca scurt,acelasi gen de mufa foloseste si Dudica.

post-176980-0-44469100-1484461931_thumb.jpg

post-176980-0-67518100-1484461945_thumb.jpg

post-176980-0-71723200-1484462442_thumb.jpg

post-176980-0-70541400-1484462456_thumb.jpg

post-176980-0-18012300-1484463061_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări