hpavictor Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Un amplif asimetric este de cele mai multe ori mai corect la clipping decit un simetric.La amplificatoarele HiEnd , există etaje dedicate pentru controlul intrării și ieșirii din limitare , astfel încât sa se producă preponderent doar armonice pare , cumva acceptabile pentru ureche .Evident , ca amplificatorul sa se comporte curat în limitare sunt necesare câteva condiții : SR-ul sa fie simetric , intrarea in limitare și ieșirea din limitare sa fie controlate continuu .Exista mai multe metode , unele simple ( cateva diode ) cu rezultate acceptabile sau unele complicate , cu rezultate bune . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Multumesc pentru raspuns, chiar am gasit o schema de genul sa mai simplificam lucrurile.Schema are lipsa doua rezistente. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Care ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Care ? Te prinzi tu ca esti baiat destept ,in partea finala a schemei..... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Pai eu ma prind ca crap de destept ce sint , dar poate sint si altii mai prosti care vor sa faca amplifu asta.... Link spre comentariu
Mli Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 (editat) La mine nu e problema ca o sa folosesc tranzistori darlington, scuze de offtopic Dudikoff, daca ai timp, te rog baga schema in simulator. Multumesc. Editat Ianuarie 8, 2017 de Mli Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Doamne ! Sper sa nu se fi inteles gresit ce am zis, cum ca ar fi cineva prost dintre noi. Eram doar ironic, ca ma terorizeaza viobio cu ghicitorile lui ! Da, o simulez imediat, ca imi place foarte mult ideea si sint tare curios.... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 intre emitori prefinalilor 1!daca nu ma insel! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Schema originala: ------------------------------- THD = 0.5% @ 10KHz full powerBanda = -0.8dB @ 20Hz / -0.1dB @ 20KHzMargine de faza 74*SR = 10V/us Urmeaza sa fac si varianta mea... Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Cum sta cu rejectia alimentarii? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 N-am mai stat sa masor, pentru ca se vede clar dupa schema ca e proasta, adica nu are nici un circuit RCD pe alimentare. Pentru o rejectie mai buna eu o sa pun circuitele de la OTL. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 OTL30 este superior la absolut orice criteriu .Merită făcut un experiment practic , vei înțelege mai ușor diferențele dintre cele două concepte , dacă nu în plan teoretic măcar la nivel de percepție auditivă ! Link spre comentariu
Mli Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Pun si site ul unde am gasit schema. http://www.audiodesignguide.com/ba/ Se pare ca tipul care a proiectat schema e un tip cu renume. Link spre comentariu
Vizitator Co3min Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Exista si proiect prntru pcb in varianta fara smd? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Eu, OTL-ul il am doar cu SMD. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum