Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Blacksmith

Postări Recomandate

Un amplif asimetric este de cele mai multe ori mai corect la clipping decit un simetric.

La amplificatoarele HiEnd , există etaje dedicate pentru controlul intrării și ieșirii din limitare , astfel încât sa se producă preponderent doar armonice pare , cumva acceptabile pentru ureche .Evident , ca amplificatorul sa se comporte curat în limitare sunt necesare câteva condiții : SR-ul sa fie simetric , intrarea in limitare și ieșirea din limitare sa fie controlate continuu .Exista mai multe metode , unele simple ( cateva diode ) cu rezultate acceptabile sau unele complicate , cu rezultate bune .
Link spre comentariu

Doamne ! Sper sa nu se fi inteles gresit ce am zis, cum ca ar fi cineva prost dintre noi. :speriat Eram doar ironic, ca ma terorizeaza viobio cu ghicitorile lui !

Da, o simulez imediat, ca imi place foarte mult ideea si sint tare curios....

Link spre comentariu

Schema originala:

-------------------------------

THD = 0.5% @ 10KHz full powerBanda = -0.8dB @ 20Hz / -0.1dB @ 20KHzMargine de faza 74*SR = 10V/us

Urmeaza sa fac si varianta mea...

Link spre comentariu

N-am mai stat sa masor, pentru ca se vede clar dupa schema ca e proasta, adica nu are nici un circuit RCD pe alimentare.

Pentru o rejectie mai buna eu o sa pun circuitele de la OTL.

Link spre comentariu

OTL30 este superior la absolut orice criteriu .Merită făcut un experiment practic , vei înțelege mai ușor diferențele dintre cele două concepte , dacă nu în plan teoretic măcar la nivel de percepție auditivă !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări