Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Postări Recomandate

In caz ca nu se stie.... ATENTIE!!! Trebuie pusa DIODA in paralel cu terminalele de alimentare a releelor. Am patit sa ard cativa tranzistori din cauza ca nu am pus dioda.

Despre debounce, eu pun un condensator de 100nf si unul de 10uf in paralel cu dioda dar inaintea ei, si efectul de bounce a disparut. DAR eu lucrez mult cu +5V si +3,3V aici nu stiu cat de bine se aplica!

Link spre comentariu

Faci in asa fel incat sariturile sa fie mascate de timpul de incarcare a unui condensator. Presupunand ca bouncing-ul ala dureaza x msec, nu dai comanda imediat in baza tranzistorului, ci se incarca un condensator pana ajunge la valoare de deschidere a tranzistorului in timpul asta. La 5V stiu ca mai foloseam si un trigger schmitt pentru asa ceva.

Link spre comentariu

Mi-am luat iar potentiometru de volum Alps si pt ampliful asta, pe care am dat 100 lei, asa cum ii sta bine unui amplif LOW-END... :rade:

Iar in total cred ca se ridica la 1.000 lei toata investitia in ampliful asta.

Scuze de offtopic, dar ma plictisesc pana marti cand imi vin toate piesele ca sa ma apuc sa-l bag in cutie...

Link spre comentariu

Ca sunet se aude ca orice amplificator bine facut. Eu nu sesizez nici o diferenta intre asta cu iesire prin cond si cel simetric ZAL200V3. Tocmai d-asta l-am facut si eu sa vad daca suna diferit sau e doar un mit audiofil.

Daca vrei amplif simetric mai bine fa unul clasic, cu alimentare diferentiala si iesire directa. Ce rost ar avea sa-l faci simetric si sa sa-i mai pui si cond ? Toata frumusetea la ampliful asta e ca desi e asimetric si cu iesire prin cond, se aude la fel de bine ca unul simetric cu alimentare diferentiala.

Faptul ca e asimetric nu inseamna ca amplifica asimetric. Dupa cum se vede din oscilograme, chiar si in cliping intra simetric.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns, chiar am gasit o schema de genul sa mai simplificam lucrurile.

Misto si schema aia. Chiar nu vazusem pana acum tipul asta de schema. O s-o simulez sa vedem ce poate. :)

Dar este la fel ca ZAL100V2 numai ca se alimenteaza la o singura tensiune si are cond pe iesire.

La ce tensiune se alimenteaza ? Mai are si alta documentatie acolo de unde ai luat-o ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări