Sharky Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 DAca ai fire groase intre ele poti pune grosu in cutia sursei, In amplif pui doar filtraj cat sa compensezi inductanta firelor. Ideea e sa scoti zgomotul de comutare a diodelor si incarcare a conzilor afara din cutie. Dar.....e proiect low cost, nu cred ca are vreun sens decat daca nu ai o cutie suficient de mare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Si cat trebuie ca sa compensez inductanta firelor ? Pe placa fiecarui modul am 1.000uF pe bornele de alimentare. P.S: Nu e nici un proiect "low-cost", eu tratez fiecare amplif cu toata seriozitatea. Link spre comentariu
R2R Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 (editat) Urmeaza sa fac cutia... La ampliful asta, avand alimentare simpla, doar pe 2 fire, vreau sa fac sursa separata, nu vreau sa mai bag traful in cutia amplifului. Dar nustiu cu ce tensiune o fi mai bine sa merg pe cablurile de alimentare: tensiune alternativa, tensiune redresata si nefiltrata sau tensiune redresata si filtrata. Un lucru e sigur: conzii de filtrare vor fi in cutia amplifului, ca trebuie sa fie cat mai aproape de amplif. Deci mai raman doar primele 2 variante. Adica problema este unde sa pun puntea redresoare, in cutia amplifului sau in cutia sursei ? Eu parca as pune-o tot in amplif imediat langa mufa de intrare a tensiunii de alimentare. In felul asta doar ii conectez un traf simplu si gata... astia nu s-au chinuit sa scoata zgomotul de comutare al diodelor afara din cutie... http://www.thevintageknob.org/kenwood-KA-1000.html http://audio-heritage.jp/TRIO-KENWOOD/amp/ka-1000.html da au facut treaba buna oricum. Editat Decembrie 25, 2016 de R2R Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Si cat trebuie ca sa compensez inductanta firelor ? 100nF. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 100nF. ....depinde si de cit de lungi si/sau subtiri sint firele. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Aoleeeeu, pai si eu daca am pus 1.000uF + 1uF are ceva ? Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 (editat) Pe placile finale ai 2 x 470uF + 1uF, asa ca nu mai ai nimic de pus acolo. Filtrajul principal il pui de 10 - max.22.000uF (pt ambele canale), puntea de 10-15A pt a rezista la incarcarea conzilor. Totusi la un amp mic scosul trafului afara din cutie are mai putin sens, traful radiaza putin, fiind si el mic. Pt ca ai radiatoare destul de mari si finali buni, incearca sa maresti curentul de repaos spre 100mA si "vezi" cum suna. Editat Decembrie 25, 2016 de shambala Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Mersi, shambala. Sursa separata nu o fac neaparat pentru a nu radia in amplif ci mai mult pentru ca sa pot sa bag traful sub pat sau undeva departe sa nu-l mai aud cum bazaie. Eu nu am reusit sa fac in viata mea un traf sa nu bazaie, si credeti-ma ca l-am strans bine si l-am si lacuit... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 E clar , cu un simplu DC trap rezolvi problema .E de notorietate : http://forum.audioweb.ro/viewtopic.php?f=6&t=545 .Trebuie să ai răbdare să citești tot , până la sfârșit ! Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 (editat) Buna seara si Craciun fericit! La fel am patit eu cu cun traf toroidal! Rezolvarea a fost schema de mai jos atasata. Puntea are 25A 1000V iar conzii sunt de 10000 uf la 35V. Pe langa am mai adaugat un soft start inainte de traf si problema mea a disparut. Editat Decembrie 25, 2016 de Ionut Remus Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Da , este o solutie clasica . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Fratilor, eu nu inteleg la ce problema va referiti... Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 La transformatoarele de putere mare (in general dar nu este regula concreta) , de care este nevoie la acest amplificator, sensibilitatea la componenta continua din reteaua electrica , este foarte crescuta, si cand este alimentat transformatorul acesta incepe sa baraie urat, in cazul meu era in rafale )3 min. baraia, 1 nu) si schema de mai sus elimina componenta continua din reteaua de 230 astfel incat transformatorul devine silentios! Aceasta "baraiala" a transformatorului in mod normal, nu trebuie sa afecteze buna functionalitate a amplificatorului DAR este destul de deranjanta. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Aaa, super ! Am sa incerc. Dar conzii aia chiar asa de mari trebuie sa fie ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Fratilor, eu nu inteleg la ce problema va referiti... Incearca sa citesti cu multa atentie si pana la capat link-ul mentionat anterior . Vei gasi explicatia pentru multe dintre dilemele expuse pe acest forum . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum