Marian Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity) Link spre comentariu
Testikov Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Ratza, chestia asta am inteles-o perfect, sa nu impart traseele de curent mare cu cele de curent mic. Dar eu am mai citit ca in afara de asta exista si chestia cu bucla "fizica" in forma de O care se comporta ca o spira ce poate capta paraziti din campurile electromagnetice... "pstpstcichicichi" este clona lui Knauf75, ca numai el era obsedat de idiotenia cum ca mai multi conzi in paralel filtreaza mai bine decat unul de aceeasi valoare cu suma celor mici. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Ratza, chestia asta am inteles-o perfect, sa nu impart traseele de curent mare cu cele de curent mic. Dar eu am mai citit ca in afara de asta exista si chestia cu bucla "fizica" in forma de O care se comporta ca o spira ce poate capta paraziti din campurile electromagnetice... "pstpstcichicichi" este clona lui Knauf75, ca numai el era obsedat de idiotenia cum ca mai multi conzi in paralel filtreaza mai bine decat unul de aceeasi valoare cu suma celor mici. Nu stiu daca Knauf75 era clona lui N.C. dar asta "pstpstcichicichi" este a lui. Aia nu este neaparat bucla de masa, mi se pare ca are alta denumire mai corecta. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Pstpstcichicichi este . ., si mai multi condensatori mai mici in paralel inseamna o filtrare cu impedanta mai mica, plus una mai solida pentru ca fiecare cond suporta un riplu de curent mai mic. Link spre comentariu
Testikov Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Eu stiu ca un cond de capacitate mai mare are si impedanta mai mica si se ajunge in final la acelasi lucru. Hai sa zicem ca poate o fi impedanta nitel mai mica cu mai multi in paralel, dar filtrarea (adica riplul sursei) este acelasi. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) In afara de ESR, un condensator are si ESL. Punand mai multi C-i in paralel, ESL scade drastic. Un C mai mare are si ESR si ESL mai mici, si suporta un curent de riplu mai mare, asa ca inainte de a alege solutia trebuie verificate in catalog aceste lucruri pt fiecare potential condensator candidat la bateria de fitraj. In caz ca se pune problema (la sursele in comutatie industriale) se verifica si capacitatea de radiatie termica a capsulei fiecarui condensator. (Aceeasi situatie ca mai sus) Mai multi conzi in paralel reprezinta [in general] o solutie mai scumpa, folosita de putine firme audio, si implica acele trasee de masa separate de care scria Ratza mai sus. De asemenea adesea se folosesc paduri f mari, pt a prelua din caldura. In electronica industriala aceasta solutie se foloseste doar cand este cu adevarat necesar. Eventual cand sunt limitari dimensionale. In cadrul DIY se cam foloseste ce ai la indemana, compensand cum poti eventualele compromisuri. Editat Septembrie 6, 2016 de shambala Link spre comentariu
George Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Asa cum sunt facute legaturile de masa la schema de mai sus, tot nu se evita o bucla de masa Daca se conecteaza un cablu de semnal la intrarea amplificatorului, va crea o bucla de masa prin punctele Signal GND. Tot una din indicatiile mai vechi ale lui Victor: Link spre comentariu
Testikov Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Asta e cu rezistenta de 10R de separare. Eu zic ca rezistenta asta nu strica nimic si ar fi bine sa fie pus de fiecare data (unde este posibil). Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Daca tot sustii prezenta acestei rezistente in fiecare setup, macar poti explica cum functioneaza aceasta solutie? Nu ce alta, dar nu toata lumea stie cum functioneaza. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 "Ground lift", sau cu alte cuvinte "rupe" bucla.Cititi articolul de pe wikipedia de mai sus, este lung insa interesant. Link spre comentariu
Testikov Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Nu stiu exact cum functioneaza. Dar am testat practic cu si fara ea si am vazut ce se intampla. La amplifu meu cu LM3886 nu o pusesem si era sa-l arunc la gunoi ca bazaia ca dracu. Cum am pus rezistenta s-a linistit. Ma gandesc ca daca curentul vede rezistenta aia de 10R acolo se razgandeste si o ia pe partea cealalta unde e rezistenta zero... Link spre comentariu
George Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 A explicat foarte bine Marian. Cu alte cuvinte acea rezistenta scade intensitatea curentului acelei bucle de masa. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Tot una din indicatiile mai vechi ale lui Victor: @George : Da , fix acesta era exemplul la care m-am referit initial . Primul atasament ( http://www.elforum.info/topic/114663-proiect-de-amplificator-low-end/page-20?do=findComment&comment=1421013 ) rezolva probleme legate de topologia generala a unei surse de alimentare , avand cateva solutii tehnice mai deosebite , cum ar fi ridicarea potentialului mesei fata de impamantare ( GND Lifter ) pentru a nu fi poluata cu zgomote din impamantare sau circuite separate de incarcare a electroliticilor fata de circuitul de sarcina , surse separate pentru fiecare canal etc . In prezent , genul acesta de indicatii fac parte din consultanta ( moka ) pentru un proiect comercial pentru o terta persoana , asa ca nu voi putea dezvolta in viitor alte discutii care se suprapun pe domeniul de interes audio , ar fi un conflict de interes in dezavantajul meu . Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 (editat) Nu stiu exact cum functioneaza. Dar am testat practic cu si fara ea si am vazut ce se intampla. La amplifu meu cu LM3886 nu o pusesem si era sa-l arunc la gunoi ca bazaia ca dracu. Cum am pus rezistenta s-a linistit.Ma gandesc ca daca curentul vede rezistenta aia de 10R acolo se razgandeste si o ia pe partea cealalta unde e rezistenta zero... nu stii ce face acea rezistenta, dar ai reusit sa faci un lm3886 sa mearga doar cu ajutorul ei, te miri de fixul cu punerea in paralel a condensatorilor de filtraj, dar ai "10 ani de simulari" si oferi consultatii contra cost ....Dudica draga....un mic sfat:Cand o sa reusesti sa faci un circuit cu lm3886 sa mearga fara acea rezistenta, din momentul ala sa incepi a numara cei zece ani de experienta in simulari.bucla aia 0 este practic un ecran si se foloseste in aparatura de masura si instrumentatie, iar rezistenta de 10 ohmi rezolva brumul, dar scade raportul semnal zgomot .oare cum o fi posibila aceasta afirmatie? Editat Septembrie 7, 2016 de pstpstcichicichi Link spre comentariu
Testikov Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 (editat) O ciorna de cablaj.... Cum vi se pare ? Daca e ceva spuneti acum cat inca se mai pot face modificari. Editat Septembrie 16, 2016 de Testikov Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum