Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator LOW-END

Blacksmith

Postări Recomandate

Eu cred ca ar trebui facuta o data pentru totdeauna o schema cum trebuie facute legaturile in amplificator si pusa sticky, si fiecare sa o ia sa o printeze si sa si-o puna ca icoana pe perete. Stiu ca exista deja un subiect de genul asta pus sticky dar nu se intelege nimic ce e acolo. Ar trebui o singura postare cu o singura schema cu care au fost de acord mai multi useri care se pricep si inchis topicul. Pe mine, sincer, problema legaturilor de masa ma face sa renunt la electronica audio, pt ca nu inteleg (si cred ca nu sint eu singurul). Am facut amplificatorul ala cu LM3886 care e un amplif foarte bun si s-a ales prafu din cauza legaturilor, imi intra toate gunoaiele din retea din cauza buclelor de masa... Si atunci de ce sa mai ma chinui sa faca amplificatoare performante daca le dau dracu cu legaturile de masa ?...

Editat de Testikov
Link spre comentariu

Ar fi foarte bine !

Ideea e sa existe o SINGURA schema validata de mai multi cunoscatori, nu o mie de variante cum e pe topicul actual, din care userii incepatori sa nu stie ce sa aleaga.

Link spre comentariu

Ar fi foarte bine !

Ideea e sa existe o SINGURA schema validata de mai multi cunoscatori, nu o mie de variante cum e pe topicul actual, din care userii incepatori sa nu stie ce sa aleaga.

Nu exista o singura schema valabila.

Exista doar un concept (de fapt mai multe) care duc / e la mai multe variante relativ corecte de legaturi.

Link spre comentariu

In trecut , am mai oferit o solutie de proiectare a traseului de masa  .

Cei care aveti rabdare puteti gasi acel post , era legat de un amplificator al lui Dudica cu LM3886 , asa ca va urez suficient timp liber .

Este de acceptat faptul ca Dudica a uitat ajutorul din trecut ... 

Daca cumva gresesc , imi cer scuze tuturor  .

Link spre comentariu

Ar fi foarte bine !Ideea e sa existe o SINGURA schema validata de mai multi cunoscatori, nu o mie de variante cum e pe topicul actual, din care userii incepatori sa nu stie ce sa aleaga.

Nu există o soluție general valabilă, ingineria e arta compromisului.
Link spre comentariu

Nustiu ce sa fac... as baga un 2SC3647 in VAS la amplifu asta. O fi bun ?

Alta varianta ar fi un MMBT5551 dar asta are disipatie mai mica. (Cred ca v-ati dat seama ca vreau SMD.)

In amplifu meu tranzistorul din VAS trebuie sa disipe 100mW. MMBT-ul are 350mW iar 2SC-ul are 500mW.

Link spre comentariu

Pai mmbt-ul ar trebui sa disipe mai putin de 1/3 din maximul suportat, mie mi se oare totusi ok, in cel mai rau caz te asiguri ca pinul colector are ceva pad de cupru in care sa se disipe din eventuala caldura...

Link spre comentariu

Asa cum sunt facute legaturile de masa la schema de mai sus, tot nu se evita o bucla de masa

Daca se conecteaza un cablu de semnal la intrarea amplificatorului, va crea o bucla de masa prin punctele Signal GND.

Link spre comentariu

Fix aia se întîmplă, înţelegeţi greşit fenomenul. Bucla de masă se referă la modul în care circulă curenţii, nu e un circuit închis în formă de O.

Hai să facem o analogie cu ţevăraia de apă dintr-o casă. Coloana magistrală e punctul de masă, presiunea apei e tensiunea din circuit, debitul prin reprezintă curentul. Din magistrală pleci spre două robinete: chiuveta din bucătărie (masa de putere) şi duşul din baie (masa de semnal).

Să zicem că faci economie de ţeavă şi-n loc să pleci din magistrală cu cîte una pentru fiecare robinet, pui mai întîi robinetul de la bucătărie, apoi continui pînă la cel de la duş. Ţeava e subţire, deci presiunea apei scade cînd faci duş şi cineva deschide robinetul din bucătărie. Dacă plecai cu cîte o ţeavă pentru fiecare robinet, nu s-ar mai fi întîmplat asta, la fel cum n-ar fi contat dacă plecai cu două ţevi care să dea în acelaşi duş (intrările de pe cele două canale).

Aţi înţeles acum?

Link spre comentariu

Singura slabiciune a analogiei este ca daca folosim doua seturi de tevi avem nevoie de mai multa apa in sistem si mai multa putere pt pompa care asigura presiunea  daca ambele robinete sunt deschise.

asta s-ar asimila cu putere dubla si capacitate de filtraj mai mare.Din fericire capacitorii de filtraj de valoare mai mica pusi in paralel filtreaza  mai bine decat un singur capacitor de valoare dubla .

Editat de pstpstcichicichi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări