fany15 Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 D-le Adrian_BBS se poate va rog frumos sa puneti cablajul aici..arata super realizare practica Link spre comentariu
Testikov Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Merge şi fără aia, nu e neapărat necesară. Da, dar trebuie facute legaturile intr-un anumit fel... pe care eu nu l-am inteles pana acum. Link spre comentariu
ratza Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 E foarte simplu: fiecare traseu de masă să fie dus separat sau împreună cu altele care nu pot influenţa. Link spre comentariu
Testikov Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Dus unde ?? Eu nu inteleg ce rost are sa duci fiecare traseu separat la borna de masa de pe cablaj cand de la ea pleaca toate masele impreuna pe acelasi fir. R: validae: Dacă traseul de masă nu este corect conceput (lung și subțire) și curenții mari ai alimentării și difuzorului parcurg același traseu cu cei de semnal mic, apare așa-numita ,,buclă de masă,,. Dacă toate traseele de masă (alimentare, ieșire, intrare) sunt cablate stil ,,păianjen,, și se adună în aceeași masă comună, nu mai apare efectul buclei de masă.http://www.scrigroup.com/tehnologie/electronica-electricitate/Cuplajul-parazit-prin-circuitu92481.php Link spre comentariu
Testikov Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 (editat) Da, dar pe cablul care face legatura dintre placa amplificatorului si sursa nu va exista o cadere de tensiune din cauza curentilor mari si va afecta semnalele de nivel mic care si ele tot pe acolo circula ? Asta nu inteleg eu. Editat August 20, 2016 de Testikov Link spre comentariu
validae Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Semnalul audio de intrare nu se închide prin cablurile de alimentare, el se închide prin etajul de intrare al amplificatorului și masa comună.Bucla de masă nu are legătură cu lungimea traseului dintre alimentator și amplificator, ci cu traseul de masă comun alimentării, difuzorului și intrării audio. Link spre comentariu
Testikov Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Si ca sa luam un exemplu concret.... imi puteti desena pe schema asta cum ar trebui conectate toate acele mase ca si cum ar fi pe cablaj ? Link spre comentariu
maxente Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Eu, la amplificatorul ala al meu CFA am facut cam ceva de genul cum am desenat eu in poza de mai jos Din punctul de masa care vine dinspre sursa am conectat masa difului, toate decuplarile si filtrajele, si RC-ul Boucherot Tot din punctul ala am venit cu un traseu din care am tras masa pentru intrare, compensarea si inca cateva mase tot de semnal mic si e ok, testat de mine pe ultima placa de incercari Link spre comentariu
Testikov Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Astept si de la Ratza si Validae cate o configuratie, ca am vazut ca ei se pricep cel mai bine la bucle de masa... Link spre comentariu
validae Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Am făcut puține amplificatoare fiindcă nu m-a pasionat exclusiv domeniul audio, dar am fost curios să fac din toate câte ceva. În principiu, traseul de masă trebuie să fie cât mai lat, iar punctul de conexiune al minusului difuzorului și minusul alimentării să fie conectate în puncte cât mai apropiate (practic în același loc) pentru a evita bucla de masă. Nu mă pune să desenez cablaje fiindcă de ceva timp eu nu prea mai folosesc PCB clasic corodat. Când mai fac vreun circuit, folosesc de obicei Veroboard, fiindcă e gata găurit, doar plantez piesele și apoi creez traseele cu ceva fir dezizolat și fludor..... Link spre comentariu
flomar60 Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Eu as face asa : Link spre comentariu
Mircea Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 @validae, in 259 e subtire, in 266 e gros. Adevarul e la mijloc. Cred ca traseul trebuie sa fie conform curentului de-l parcurge.Ideea de baza e sistemul radial (paianjen) in locul unuia din piesa in piesa. E bine de consultat cablajele expuse de colegi ca sa ai o imagine a ceva deja functional. Link spre comentariu
Testikov Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 In documentul postat de Validae se da un exemplu in care se observa ca punctul unde trebuie conectate toate masele este la condensatorii de filtraj, ori in cazul nostru, acei condensatori sint pe alta placa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum