Blacksmith Postat Aprilie 16, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2016 (editat) De ce m-as supara ? Poti sa preferi ce vrei... Mie imi place sa experimentez. Apropo... Ati observat ca ampliful asta are armonica a 2-a mai mare ca a 3-a ? E d-ala audiofi cu sunet de lampa.... (Sper ca stiti de gluma... ca sa citez din clasici). Editat Aprilie 16, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 (editat) Pai parca zice-ai ca-i low end....acum zici ca-i audiofil? (Sper ca stiti de gluma... ca sa citez din clasici). ca sa citez si eu un clasic ce citeaza clasici..... Ps: atunci se justifica preturile.... Editat Aprilie 16, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 16, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Pai parca zice-ai ca-i low end....acum zici ca-i audiofil? Hai bre n-ai inteles nici acum de ce am pus numele asta ? E la misto. Am zis ca poate tin audiofilii departe... sa nu mai faca scandal pe topic. Adevarul e ca deocamdata nu stiu cum se aude, asa ca.... ce pot sa zic. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 (editat) M-am prins eu ...cumva.... De auzit cred ca o sa se auda bine dar este mult mai sensibil la performatele boxelor decit unul cu iesire directa fara condesator datorita rezonantelor ce pot sa apara intre condesatorul de iesire si bobinele din interiorul boxei Editat Aprilie 16, 2016 de sesebe Link spre comentariu
of-of Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 97 de lei e mult sau e putin ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 16, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Depinde de la salariu la salariu... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Pe vremea lui Ceau, plateai 96 lei pe un BD 139 si 99 lei pe Kit Amplificator 10W. Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Pe vremea lui Ceau, plateai 96 lei pe un BD 139 si 99 lei pe Kit Amplificator 10W. La pretul ala cateodata renuntai, mancai o friptura la restaurant si te mai si imbatai, era o discrepanta ciudata intre preturile diferitelor produse. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Predomina armonica a-2-a deoarece nu exista diferential la intrare. Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Da, este adevarat dar exista si frecvente mai joase decit rezonanta RLC a ansamblului de iesire, acolo sint belelele. Dynacord au "speculat" latura financiara a aspectului, si au mai "umflat" basii si inaltele cu niste filtre notch, taind ce este sub 45Hz destul de drastic, ca sa sune gras ce este peste 55Hz unde au umflat. Multi fraieri au pus botul, dar cind au avut in spectrul audio frecvente sub ce au "gindit" dynacord, au supt-o... Este vb de impedanta difuzorului (variabila) cu frecventa, atit peste Fs cit si (in special) sub Fs si "acordajul" cit de cit ca sa fie OK pe muzica 45-50Hz in sus. Apar diferente majore intre cele 3 praguri 40Hz 55Hz 63Hz, acea megacocoasa de bass umflat (la dynacord vorbesc). Relativ offtopic, dar nu vreau sa trimit PM. Unde gasesc mai multe de studiat despre aspectul asta. PS. Cred ca nu ai vrut sa scrii filtru notch, ca au doua pante sunt un fel de trece banda mai speciale. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Da, am gresit eu probabil, mereu le incurc, imi sta pe limba cum se numeste... Primit pe PM, referitor la filtrul din Dynacord Powermate series: "Additional filtering is provided through 2. order high-passes for the realization of B-6 alignment, or special LPN-filters (Low-Pass Notch filters) for correcting the frequency and phase responses of optimally vented woofer cabinets.Adica un bass boost la 72 Hz cu +9 dB , Q 0.5 ...asa tin minte" ... Acum cum o fi exact, o fi... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Eu unul inteleg ca prima data au umflat caracteristica in zona basului dupa care au revenit si au adaugat un filtru suplimentar care sa contracareze efectul primului asa incat sa liniarizeze raspunsul si faza. Tinand cont ca nu doreau sa afecteze raspunsul decat pe o zona foarte ingusta de frecvente , au apelat la un filtru notch. Daca ma intrebi pe mine s-au scarpinat in fund incercand sa produca placere, dar dupa ce au remarcat ca pute si se irita au servit clientulu si un servetel umed cara sa mai dreaga situatia . Nu asa se fac boxele... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Deci ampliful are un filtru low cut care taie agresiv sub 45-40Hz, pentru a nu incarca degeaba etajul final cu energie care oricum nu ar fi utila,in acel domeniu (sub 45-40Hz), si apoi umfla bass-ul cu circa 10db in jurul frecventei de 70Hz, unde mai toate incintele suna cit de cit. Astfel au facut sistemul sa sune "mai basos, mai cu grasime". Multora place asta, in special manelistilor, le da "prezenta" in basi! Cu albastru este low cut, cu rosu "grasimea"... Sint curios ce s-ar intimpla daca printr-o "minune" (nu Adrian), instant, manelistii ar fi atit electronisti (sa inteleaga schema), cit si audiofili (sa stie ce modificare are scula) fata de "fara corectii". Ar vinde tot si ar lua scule liniare, sau?!? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Nu se vede poza pusa de tine dar cacatul asta de modificare de liniaritate se poate face lejer chiar de catre manelisti dintr-un corector electronic de genul "loudness" fara sa umbli fizic la boxa. Daca totusi exista si oameni care nu accepta asemenea modificare ce te faci ca producator ? Inseamna ca te vei adresa exclusiv acestui gen de "melomani" In acest caz nu mai are rost discutia la acest topic unde amplificatorul in cauza nu este destinat acestui segment de public. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Poza se vede foarte bine este la rezolutie buna, vezi browserul de net pe care il folosesti. Acea corectie de care discutam nu este in boxa, ci inainte de etajul final. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum