bulba grig Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Am cumparat un controler de temperatura , la un panou solar apa calda nepresurizat , o chinezarie pe 3 BATERII . Intrebarea mea , este daca in locul celor 3 BATERII , pot pune un alimentator , pt a ma scutii de a cumpara baterii ??? multumesc si astept un sfat. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Se poate, dar trebuie să folosiți un alimentator stabilizat de calitate și pe cât posibil clasic, cu transformator. Un stabilizator cu LM317 e ușor de realizat. Link spre comentariu
bulba grig Postat Aprilie 8, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2016 (editat) Multumesc pt raspuns si scuze ca am postat aiurea . Acest stabilizator cu LM317 se face sau sunt si pe piata ? ce sa caut , sa cumpar/fac ca denumire ? Ce sa caut in magazine ? sa vad de un pret , oare se merita ?multumesc . Editat Aprilie 8, 2016 de bulba grig Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Este un integrat stabilizator liniar, cu tensiune reglabilă.Este ieftin şi uşor de utilizat, ca o completare la un alimentator nestabilizat, de exemplu un alimentator de 9V cu transformator şi punte+condensator. Prin alegerea unui rezistor ce reglează tensiunea de ieşire (R2 în schemă) se poate obţine tensiunea dorită.În cazul de faţă R1= 240 Ohmi şi R2= 720 Ohmi. http://www.circuitstoday.com/few-lm317-voltage-regulator-circuits Dar se poate mai uşor, cu un LM 7805, stabilizator de 5V ce nu mai necesită decât doi condensatori.http://embedded-lab.com/blog/wp-content/uploads/2010/10/PowerS.jpg ledul din ultima imagine poate lipsi, sunt doar pentru indicarea prezenţei tensiunii... iar dioda este pentru protecţie împotriva conectării greşite a polarităţii alimentatorului extern, poate şi ea lipsi. Integratul se montează pe un radiator potrivit consumului cerut de montaj, dacă montajul respectiv consumă foarte puţin (specific microcontrollerelor) acel radiator poate fi o bucată de câţiva cm de tablă pe care se prinde cu şurub integratul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 pune-i un incarcator de telefon si mai pui 1-2 diode in serie sa ii scazi tensiunea, nu cred ca iti consuma prea mult chinezaria. Link spre comentariu
bulba grig Postat Aprilie 8, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Este un integrat stabilizator liniar, cu tensiune reglabilă.Este ieftin şi uşor de utilizat, ca o completare la un alimentator nestabilizat, de exemplu un alimentator de 9V cu transformator şi punte+condensator. Prin alegerea unui rezistor ce reglează tensiunea de ieşire (R2 în schemă) se poate obţine tensiunea dorită.În cazul de faţă R1= 240 Ohmi şi R2= 720 Ohmi. http://www.circuitstoday.com/few-lm317-voltage-regulator-circuits Dar se poate mai uşor, cu un LM 7805, stabilizator de 5V ce nu mai necesită decât doi condensatori.http://embedded-lab.com/blog/wp-content/uploads/2010/10/PowerS.jpg ledul din ultima imagine poate lipsi, sunt doar pentru indicarea prezenţei tensiunii... iar dioda este pentru protecţie împotriva conectării greşite a polarităţii alimentatorului extern, poate şi ea lipsi. Integratul se montează pe un radiator potrivit consumului cerut de montaj, dacă montajul respectiv consumă foarte puţin (specific microcontrollerelor) acel radiator poate fi o bucată de câţiva cm de tablă pe care se prinde cu şurub integratul. O explicatie foarte buna , dar destul de complicata pt un militian ca mine . De varianta ce a propus-o fanelforum cu un incarcator telf ? ce parere aveti ? chinezaria indica nivel apa si temp din bazin , deci prea mult consum nu prea vad , de aceea as dorii ceva cat mai ieftin/usor de cumparat , realizat . Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Încărcătoarele alea de telefon pot avea un zgomot propriu destul de mare pe ieşire, nefiind destinate alimentării de aparatură pretenţioasă, ci doar încărcării unui acumulator. Poate să meargă unul ,,ca uns,, acolo, dar poate şi să nu....eu recomandasem o sursă bine stabilizată cu unul din integratele date, fiindcă acele integrate au o rejecţie bună a brumului, cu alte cuvinte au o tensiune foarte ,,curată,, la ieşire. Microcontrollerele pot avea unele probleme dacă tensiunea de alimentare nu e bine filtrată, dar încercaţi şi cu un încărcător de 5V şi vedeţi cum se comportă. Aveţi grijă că unele încărcătoare nu au tensiunea stabilizată, putând ajunge chiar pe la 8-9V. Măsuraţi înainte tensiunea dată de alimentator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Si ii mai pune 1-2 condensatori mai zdraveni ca sa o tina mai curata pe tensiune. Poate ne arata si ce vrea sa alimenteze, o eticheta ceva...Poate nu e o aplicatie foarte pretentioasa. Succes! Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 (editat) Lasati - l cu baterii ... un set de 3 bucati ( bune, alcaline ... ) tine ceva timp . Va scuteste de fire intinse , alimentatoare etc . Inteleg ca oricum nu va sant foarte familiare . Pentru edificare , incercati cu cele cu care a venit echipat ... sau cu unele ieftine . Dupa ce nu mai sant functionale , daca ati notat data inceperii experimentului . puteti trage concluzii ( zic eu ) semnificative . Functie de ele , va puteti gandi la variante . Editat Aprilie 8, 2016 de gauss Link spre comentariu
bulba grig Postat Aprilie 8, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Deci ar fi asa : bateriile cu care a venit aparatul (3 la nr) sunt ceva varza care nu au tinut decat 2 saptamani !!! m-am gandit si la acumulatori , dar si astia sunt ceva banuti (mai buni) si ca fire aparatul este montat chiar in langa o priza , asa ca traseul de fire nu ar fi mare . ca aparat este asa ceva http://www.eglobalmarket.ro/pentru-panouri-solare-nepresurizate/controller-solar-m2 , sper ca nu este reclama Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 (editat) Am inteles . Pare ceva cu afisaj luminos ... nu LCD . Deci ceva consum . Personal , as fi incercat sa aflu consumul . Se poate rezolva inseriind un miliampermetru C .C . Functie de rezultate , se pot face ceva calcule . Personal , cam tot ce am ( aparate alimentat din baterii ) folosesc alimentat din acumulatori ... versiunea mai noua stay charged . Am pomenit de solutie in alte topicuri ( diverse ) . Ma rog , ce are mufa de alimentator si nu e portativ , sau merge si stationar , am luat in considerare si alimentator de la reteaua electrica . Editat Aprilie 8, 2016 de gauss Link spre comentariu
bulba grig Postat Aprilie 8, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Despre ce fel de condensatori este vorba ? valori ? cum trebuiesc legati de incarcator ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 (editat) De 1000uF, 2200uF valori de-astea maricele si tensiune de 16V cel putin, . Se pun cu borna pozitiva pe firul de plus si cu borna negativa pe firul de minus exact ca si cum i-ai alimenta pe ei. Iti inchipui ca ei sunt sarcina pe care vrei sa o alimentezi. Sa nu te astepti sa faca minuni. Au efect daca iesirea de la incarcator e urata, ti-o mai netezeste putin. Incearca intai fara ei si doar cu diode cum am zis, Daca ala scoate 5v si tie iti trebuie 4,5, pui o dioda in serie si tensiunea va fi pe la 4,3v. Editat Aprilie 8, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
bulba grig Postat Aprilie 8, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Multumesc de sfat . o sa vad cum si ce fac . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Sa stii ca prin 3 baterii eu inteleg 3x1,5v si tot ce am zis eu e valabil doar pentru asta. Daca ai baterii de alte tensiuni, spune-ne. P.S. si daca pe dioda o pui invers nu o sa iti mearga deloc, asa ca atentie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum