Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe homemade vs cumparate?

Faby22

Postări Recomandate

Salut! am un amplificator t-amp e800 si vreau sa imi fac niste boxe de 350w rms in 8r cu spl 1w/1m 100db , ce este mai bine sa imi fac eu singur boxele (in 2cai) sau sa cumpar gata facute ceva ff ieftin si sa le schimb difuzoarele si driverele de inalte ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Faby22

9

• Haralambie

5

• Stoica Nicolae

3

• sesebe

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Boxele bine facute nu-s ff ieftine (si reciproc, cele f f ieftine arareori sunt bine facute).

Schimbarea difuzoarelor nu se face dorelian ci exclusiv dupa verificarea potrivirii wooferului cu volumul cutiei si eventual modificarea acordajului.

Boxele f f ieftine au filtre ff sumare sau prost facute care aproape intotdeauna trebuiesc modificate sau inlocuite pt obtinerea unui sunet cat de cat bun.

Boxele f f ieftine au adesea difuzoarele arse sau [prost] reparate.

Fa-ti socotelile tinand cont de toate acestea.

Editat de shambala
Link spre comentariu

de filtru nu imi fac probleme ca am filtru activ.. ma referam daca merita sa fac 2 sateliti cu difuzoare fane sovergen sau sa cumpar 2 incinte rh sound si sa schimb difurile 

Link spre comentariu

Eu sunt pentru. Merita bagat sovergenurile de 15 in ele. 

Doar sa le tai nitel subsonic sa nu denatureze unda sinusala pe melodii grele. 

Editat de Predator
Link spre comentariu

Eu sunt pentru. Merita bagat sovergenurile de 15 in ele. 

Doar sa le tai nitel subsonic sa nu denatureze unda sinus pe melodii grele. 

Si cum ti-ai dat seama de asta doar uitandu-te la o poza ??

Esti cumva mama omida :rzb ???? in materie de incinte acustice ???? :rade: :rade:

Link spre comentariu

Am ureche muzicala si ochiul format A4. 

E cum zic eu, o sa dea bine pe ambele alternante. Nu stiu exact ce tuiitar ii pui, ca e posibil sa ai nevoie filtrare si peste 20KHz. 

Link spre comentariu

Nu o sa ai mare diferenta.. fane acum este facut in china.. Acel difuzor nu o sa duca 600W RMS spun eu. Inainte fane facea difuzoare de o calitate foarte foarte buna. Am un difuzor fane de 12 inch, 102.2 dB , 150W RMS, 300W MAX, 8.5 Kg, bobina de 3 inch, banda de frecvente 70-6.5 KHz si sasiu de aluminiu . A stat vreo 15 ani de pomana in praf si frig ... l-am pus intr-o cutie impreuna cu un piezo si suna demential. Acel difuzor specificat de tine mai sus are un sasiu de tabla si la o bobina de 3 inch nu prea poti depasi 350-400W  ! Depinde si de norocul tau. Incercarea moarte n-are. Mai bine pui eminence delta 15 8 ohm de la soundcreation made in SUA, nu cum gasesti la thoman china ... Am luat eu de la soundcreation si este un difuzor cu medii foarte consistente  dar si cu bass mai mult decat multumitor. 

Editat de Stoica Nicolae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări