Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV ORION P2150 MTX

gaguady

Postări Recomandate

Salutare. Am si eu un TV ORION P2150 MTX sasiu: 11AK19P5, la care sunet exista dar imaginea ba. Adik imaginea e alba, in ceata, cu dungile acele inclinate. Ideea e ca am gasit pe placa lipituri reci mai ales pe baleiajul pe verticala si am gasit si un condensator dintre pinul 5-6 (unn electrolitic de  47uF/100V) care pur si simplu un pin era deslipit si celalalt nici nu era lipit din ce am vazut eu. Problema e ca pe schema sasiului acel c este de fapt in nepolar iar in tv-ul acesta nu a fost umblat. Am schimbat electroliticele principale, pt ca persoana de la care am tv il tine afara si nu va inchipuiti ce am gasit prin el, ic pe verticala nu l-am vazut strapuns si tot asa imi face imaginea dupa ce le-am schimbat crezand ca e din cauza acelui electrolitic si a lipiturilor reci. Am atasat si o foto ca sa se vada. Inca nu am schimbat ci pe verticala (desi nu cred ca e ars) caci in ultima perioada ce gasesc in comert pt aceste tipuri de tv-uri sunt numai contrafacute care dai banii pe ele si nimica. O idee ceva va rog. Multumesc anticipat.

post-217460-0-24779200-1460010013_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaguady

3

• Florinel TV

2

• adydep

2

• neculavasile

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc mult. Am rezolvat problema. Am luat o lumina puternica ca sa ma uit bine la trasee. Am observat caci traseul de 200V din traful de lini la dioda era foarte fin intrerupt si dupa ce am lipit i-am dat drumul si vedea la fel. Apoi, am luat la masurat fir cu fir din pamblica de cablu la placa video si logic cablul de alim cu 200V era impuscat. L-am refacut si gata functioneaza. Ati avut dreptate lipsa tens de alim video. Sanatate bafta si spor la bani si munca.

Link spre comentariu

Eu înclin spre selector,din cauză că nu face selecție de bandă apare imagine albă...oare :scarpin

Daca era din selector sau calecomuna face imagine alba mata dar fara dungi albe orizontale  :reytre

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări