Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atmega 128 porturi AD

costyy86

Postări Recomandate

Salutare.

Am vazut ca atmega 128L TQFP64 are mai multe porturi numite AD, prin aceste porturi poate fi citita tensiune?

Vreau sa fac un Volt-Ampermetru cu LCD grafic, care sa poata citi 8 tensiuni si 8 curenti in acelasi timp si sa poate fi afisati pe LCD, deci normal am nevoie de 16 porturi ADC, unde am vazut porturi ADC numerotate de la 0 la 15, era atmega cu capsula TQFP 100, si aceasta cu 64 pini ma cam incurca, dar hai ca nu e asa grav, deci ce sunt acele porturi AD, sau ce atmega pot folosi pentru cerintele de mai sus?

Multumesc.

Editat de costyy86
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costyy86

1

• nico_2010

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De fapt ai nevoie de un ATMega48, un MCP23S17 (sau MCP23017) si un CD4097. Functie de cum vei dori sa controlezi afisorul grafic (I2C sau SPI) alegi primul MCP sau pe cel din paranteza, CD4097 este un multiplexor/demultiplexor dublu cu 8 canale si microcontroller-ul are memorie suficienta pentru operatiile curente.In configuratia de mai sus iti raman si niste porturi libere pentru alte operatiuni.

L.E. Sau folosesti un ATMega16 si un CD4097 si conectezi direct afisorul grafic la pinii microcontroller-ului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări