Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impamantare la aparate de 24V c.a.

Vizitator Bu_bu

Postări Recomandate

Vizitator Bu_bu

Salut! Am o mica dilema...m-am lovit de o serie de camere CCTv ce au alimentare DOAR pe 24V c.a. Bun! Blocul de conectori are 3 conexiuni...doua pt cei 24V si una pt Ground! In interiorul acestor camere, pe sursa am gasit condensatoare nepolarizate, inductoare si rezistente conectate la GND! Conform cunostintelor mele in domeniu pana in acest moment, impamantarea este eficienta cand este conectata la sursa de tensiune cu nul impamantat (gen post de transformare cu nul la pamant) dar dupa transformator, sursele de energie sunt izolate, iesirea este de tip "floating", nu exista nul! In acest caz, impamantarea din retea este utila la iesirea din secundarul unui transformator (ma refer la eficienta filtrelor de c.a. si nu la cazul in care se scurcircuiteaza primarul si secondarul trafului)?

Am gasit pe "goagle" o modalitate de a face nul pe secundar...se leaga un pol din secundar la impamantare! In acest caz pot face un strap intre asa zisul nul de pe secundar si borna de GND de pe sursa de camera, ca sa obtin o filtrare eficienta? Va multumesc! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări