Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu de nivel cu pic 12F629

Postări Recomandate

Postez din nou acest tip de releu cu pic care a diparut. Schema si programul apartin colegului 10VID caruia ii multumesc inca o data pentru sprijinul acordat.As avea rugamintea daca se poate modifica sa  functioneze pe dos :Ambele plutitoare deschise sa nu functioneze releul,Un plutitor inchis nu functioneaza releul ,Ambele plutitoare inchise functioneaza releul pana se deschid ambele plutitoare cu o temporizare de 5s la deschiderea ultimului plutitor .

post-184973-0-13178300-1459965679_thumb.jpg

pompa_pic12f629_v6.zip

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dupa cum ai scris, si cum se intelege nu vad de ce ai nevoie de doua plutitoare.

Logica circuitului cerut de tine ar fi asa:

Deci ai nevoie doar de un singur plutitor si o intarziere de 5 secunde la deschiderea acestuia.

Tu reglezi nivelul plutitorului la nivelul dorit de tine. Aaaa, daca ai doua pompe da. Functioneaza unul de la nivelul de mijloc pana la nivelul maxim. Dar daca nivelul este coborat sub al doilea plutitor, adica sub minim, portneste si a doua pompa pentru o incarcare rapida a vasului de acumulare spre exemplu.

Cum schema ta este cu un Singur RELEU, nu vad de ce ai mai avea nevoie de doua plutitoare. De o intarziere se poate face, dar mai simplu cu un circuit logic si un potentiometru.

Fiind in sectiunea PIC, ce poti face cu acesta pentru nevoile tale, este sa pui un DIP Switch la intrarile digitale ale microcontrollerului, cu doua contacte si poti sa selectezi anumiti timpi, ca de exemplu:

sau, cu un semireglabil pe o intrare analogica a microcontrollerului. 

Bineinteles, toate acestea prin modificarea programului.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Aplicatia la care folosesc aceasta schema este un rezervor care sa fie golit de o pompa actionata de releu.Cele doua plutitoare sunt necesare pentru a stabili limitele intre care sa functioneze pompa asa cum solicitam in primul post.Multumesc pentru sprijin.

Link spre comentariu

Eu ti-am facut o logica de functionare asa cum ai cerut, nu ai mentionat si nivelul minim la care pompa sa nu functioneze.

Ai fi putut sa faci un tabel cu logica de functionare si ar fi fost mai simplu de inteles ceea ce doresti tu.

Daca totusi ai un plutitor folosit pentru nivelul minim al rezervorului (sa nu mearga pompa in gol si sa se arda) atunci este altfel logica.

Chiar ai postat "pana se deschid ambele plutitoare cu o temporizare de 5s la deschiderea ultimului plutitor" , fara sa mentionezi ca releul va fi tinut anclasat pana cand se deschide si ultimul plutitor, adica cel de minim nivel rezervor, si pompa sa mai functioneze inca 5sec.

Link spre comentariu

Mea culpa asa este in program nu stie minim-maxim lucreaza 0-1  fata de masa.Releul conceput de colegul 10vid permite sa lucrez si pe NO si NC la contactele releului cum de altfel merg si acum cu amendamentul ca in'' repaus pompa'' releul sta actionat de aceea rugam pentru o inversare in soft.

Link spre comentariu

Doar HEX-ul tii de ajuns!?

si schema:

Imi pare rau ca nu am un pic12f629 sa fac si o simulare pe breadboard.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări