ionescu liviu Postat Martie 25, 2007 Partajează Postat Martie 25, 2007 salut! cam in mai putin de o luna (cand se mai incalzeste afara) ma apuc sa imi fac niste boxe. pana atunci nu am avut ce face asa ca am montat difuri de basi in niste boxe vechi (asta am facut-o in 15 min. ca sa imi omor timpul). poate le stiti, sunt foarte vechi,romanesti - "electronica". le-am legat in paralel cu cate un dif original al boxei care e slab,cam 8 w, deci nu se aude cine stie ce (dupa cum am spus am facut asta de plictiseala). maine ma duc sa iau si un filtru de inalte care o sa imi trebuiasca pt proiect. diful si filtrul sunt de la SAL. intrebarea este daca pot pune acest filtru la diful de medii al boxei? nu stiu inca nimic despre filtrele pe care o sa le iau, vad la fata locului ce au la magazin. deci pot transforma acel dif vechi de medii intr-unul de inalte? eu oricum o sa incerc ca daca le ard nu prea imi pasa. depinde si de filtru, adica sa scoata basii toti. eu stiu din propria experienta (si multi au zis asta) ca acele difuri vechi sunt foarte rezistente dar sa nu fie prea slabe ca putere. sau n-are rost sa fac asta avand in vedere ca un dif de inalte de la SAL e ieftin? difurile boxelor au o "extensie" sau membrana (ce o fi ea) de cauciuc, erau o noutate pe vremea aia. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Martie 25, 2007 Autor Partajează Postat Martie 25, 2007 boxele le avem prin pod. adica nu le-am cumparat (ca doar n-aveam pe ce da banii) :rolleyes: Link spre comentariu
zal Postat Martie 25, 2007 Partajează Postat Martie 25, 2007 Astea au fost boxele de 16W ptr radio Bucur. Difurile sint intr-adevar rezistente, pe acelasi sasiu au facut si dif de medii. Erau dupa o licenta Philips din anii '70.Diful nu e bun de inalte ca nu-l ajuta membrana, e bun de medii, deci mai bine ia un filtru pe 3 cai si mai cumperi niste tweetere ieftine, chiar piezo si gata boxa (fara pretentii exagerate totusi).Mai e si varianta sa mergi pe un filtru pe 2 cai si mai adaugi un tweeter piezo legat direct in paralel cu dif de 8W, va prelua el inaltele pe care nu le va reda acesta. Asa aveam in boxele Sansui legate difurile. Link spre comentariu
ice_shadow Postat Martie 25, 2007 Partajează Postat Martie 25, 2007 Printr-un almanah Tehnium de mai demult, era specificat ca difuzorul tau, de 8VA are ca domeniu de frecventa 60 - 16 000Hz si intr-adevar reda destul de bine inaltele, asta daca nu esti prea pretentios. Bineinteles aplicatia cea mai potrivita pt el ar fi cea de medie! :yawinkle: Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Martie 26, 2007 Autor Partajează Postat Martie 26, 2007 am inteles. ms pt ajutor. am sa ma orientez (fac niste teste luand in considerare sfaturile voastre). nu pot fi pretentios in privinta calitatatii sunetului avand in vedere ca sunt nou in domeniu si vor fi primele mele boxe. am ocazia sa ascult si niste inalte de la SAL la un prieten si fac o comparatie. Bafta!!! :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum