Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Akai AM 2800 - restaurare

Postări Recomandate

• Răspunsuri 174
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

BEAB

Este o varianta de model (cu un anumit certificat de conformitate). Vedeti pag. 2 din manual ("miscellaneous").

Daca aveti varianta CEE, atunci nu aveti siguranta în primarul transformatorului de retea (varianta BEAB, de ex. cea pentru Anglia, are).

Editat de franzm
Link spre comentariu

Azi am masurat condensatorii din filtrul alimentarii. Anbii au cam 5300uF (din 10000uF), ESR=0.9, Vloss=2.3%. Condensatorii au fost masurati in circuit.

Acuma, daca acesti condensatori nu au mai fost sub tensiune de mai mult de 20 de ani, aste posibil sa fie formatati si sa ajunga la valoarea nominala?

Daca tranzistorul din super dioda este defect este posibil sa se arda finalii?

Editat de daniels
Link spre comentariu

E o vorbă, leneşul mai mult aleargă şi fără supărare, ai încercat exact ce nu se face în electronică. Hai că o rez o mai poţi verifica cu anumită eroare în circuit, dar cond, diode, trz, circuite, în nici un caz. Verifică şi separat cond şi fă o comparaţie.

Editat de zal
Link spre comentariu

Posted Image

Pana la urama am hotarat sa schimb toti electroliticii. iar pana la 4,7uF i-am luat nepolarizati cu poliester. 

Nu mi-a venit unul de 330uF, poate nu l-au avut pe stoc. Aceasta valoare este critica sau poate fi inlocuita cu valori de 220-470uF? Este condensatorul marcat cu galben.

Posted Image

Link spre comentariu

Multumesc Leco!

Condensatorii de filtraj originali au diamerul de 40mm si sunt prinsi in colier. Condensatorii pe care i-am luat au diametrul de 35mm. Ca sa ii pot pune in acelaesi coliere ma apuc sa infasor banda izolatoare sau mai exista si alte metode?

Editat de daniels
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări