Sandu 64 Postat Aprilie 11, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Am incercat cu smireglabil de 1k si 2k,cu 2k coborit minima cu 1v max 14v in toate variantele Dupa cum am mentionat in postul anterior protectia nu e cu stop ,cred ca o sa pot incarca acumulator auto in caz de nevoie Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Postat 09 aprilie 2016 - 11:21Semireglabilul este montat ca potentiometru sau ca rezisrenta variabila(are 2 pini in scurt). Mai mult ca sigur ca este rez variabila, dar trebuie sa stim, fiecare detaliu conteaza.Am zeci de scheme ridicate de pe cablaje, azi munca de furnicuta nu mai e pretuita.AZI:RIDICA d-le schema in jurul potentiometrului. Sant 3(TREI)rezistente intre iesire, masa si pin 1 tl494.Nu poti discuta de incarcarea unei baterii fara sa ai 14,4V.Mai a scris unul ca postez de parca va scot la tabla.Macar de v-ati purta ca un scolar silitor. Link spre comentariu
giongiu Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Pentru incarcarea unui amarat de acumulator auto, nu cred ca trebuie despicat firul in paispe...Daca se obtine la iesirea sursei 13,8-14,5V, prin modifivarea divizorului rezistiv despre care s-a tot vorbit, limitarea curentului se poate face cu o simpla rezistenta inserata cu acumulatorul, sau o cvasi sursa de curent constant, becuri de 12V, puse in paralel. Daca sursa are limitare de curent, nici de rezistenta sau bec nu mai e nevoie. Nici alternatorul auto nu stie ce curent baga in acumulator, de ex, unul de 1kw, poate baga aproape 100A, intr-un acumulator de 45Ah descarcat... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Cu mintea mea proasta gandeam ca santem pe un forum de electronica. Deci daca am o sursa de putere mare si vreau sa-i schimb destinatia, de ce sa nu scot maximul daca tot nu este nevoie de un efort deosebit? Cu un simplu semireglabil as potea folosi aparatul pt o gama larga de acumulatori, de la unii de 5Ah pana la unii de 200Ah. Eu credeam ca se dau sfaturi pt electronisti, ca sa inteleaga cum se pune o problema, variante, solutii.Pe mine nu ma intereseaza sa pierd timpul pt ca nea Vasile din Cucuietii din deal vrea sa faca si el un smen sa-si incarce bateria. Pt asta au raspuns 100 de alti tovarasi varianta cu becul, cu resoul, cu umbrela.Fratele meu a avut un Fiat 1500. Am gasit prin garaj o cutiuta despre care mi-a spus ca era regulatorul de incarcare. Sant peste 20 ani de atunci dar imi amintesc ca am ridicat de curiozitate schema si avea si un releu de supracurent.Asa ca despre acei 100A nu discut daca nu ma pricep(nu am masina/ carnet asa ca nu m-a interesat problema)dar parca nu as crede ca ca se lasa un sistem asa de capul lui.Nu stiu daca numai de la inrautatirea starii de sanatate vine senzatia asta de sila de a mai raspunde... Editat Aprilie 12, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Dupa descrierea facuta(2pini in scurt) este o rez variabila 1pin si cursorul in scurt la masa Celalalt pin de la semireglabil merge la pin1 494 prin rez de 2k la pin 1 494 mai este o rez de 100 ohmi[url=h[url=Din pin1 494 mai este R31(100ohmi) urmata de R32 (9k)paralel cu C19(33nf) merge la iesire+ Editat Aprilie 12, 2016 de Sandu 64 Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Aprilie 13, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Am riscat si am inlocuit rez din pin 1 cu una de 1,5k ,tensiunea a ajuns la 15v si cursa semireglabilului nu eara la capat Am incercat cu 1,7k la capat de cursa am 15,2vpentru mine este suficient avind in vedere ca am cond la 16v Mi-a fost teama sa schimb rez de la inceput sa nu stric sursa(de asta am intrebat aici),pina la urma a reusit Acum in loc de semireglabil as prefera un potentiometru dar nu stiu daca afecteza stabilizarea sursei[url=ht Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum