Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eliminare 50hz din microfon cu MVC-6

Vizitator win-paul

Postări Recomandate

Salut,

Multumesc pentru revenire, dar nu inteleg o iota din ce ai facut acolo. A trebuit sa citesc de cateva ori codul ca sa pricep ca in final umpli un buffer cu o sinusoida, probabil de 50Hz. Dar cum anume extragi zgomotul este inca o mare enigma ptr mine. Wavul postat are zgomot la greu.

De asemenea e prima oara cand aud ca sinusul dintr-o biblioteca impune restrictii asupra argumentului (acea reducere la cerc). Dar fara sa vad documentatia bibliotecii e dificil de inteles.

Bine ca pana la urma i-ai dat de cap.

Cirip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

7

Vizitator win-paul

Inainte de a continua va multumesc pt suport, mai ales ca este un topic vechi. daca nu ar exista elforum mi-ar fi mai greu

Pt Cirip:

In libraria MSDN se spune ca sin(x) si sinh(x) accepta x - radian de orice valoare (sic) in limita tipului double.

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/wkbss70y.aspx

cirip, on 24 Sept 2018 - 9:14, said:

Dar cum anume extragi zgomotul este inca o mare enigma ptr mine. Wavul postat are zgomot la greu.

Daca un semnal de zgomot este la 50hz sau la alta frecventa putem stabili, eu vad in doua moduri, care sa se faca prin programare software.

Primul déjà l-am expus, lasa-l pe altadata. A doua metoda este folosind sistemul acela de transformate Fourier (nu degeaba caut sa-l aplic..). Daca aplicam FT pe un “vector” (colectie de sample-uri) de o dimensiune oarecare se obtine un spectru de frecvente, corect? Maximul poate fi o frecventa importanta. Mai sunt si alte maxime, minime, armonici etc…

Cum se calculeaza o diagrama Fourier?

Editat de win-paul
Link spre comentariu
Vizitator win-paul

Draga cirip,

Ddeja m-ai ajutat si iti multumesc. Asta nu inseamna sa lasi deoparte timpul tau liber, familia, sau serviciu sau ce ai tu mai scump pt odraslele ca mine care iti mananca zile cu intrebari de facultate. Daca ma poti ajuta bine, daca nu asta e... Cand vei putea tu sau altcineva, eu voi reveni pe forum. Pana atunci o sa caut prin niste cursuri de ms.

cu stima,

Link spre comentariu

Salut win-paul,

Ma bucur daca am reusit sa te ajut.

Acum la subiect

"In libraria MSDN se spune ca sin(x) si sinh(x) accepta x - radian de orice valoare (sic) in limita tipului double."

Asa da! Deci reducerea aia la cerc (nu mai auzisem de ea) nu prea mai e necesara. Ma si miram.

"Cum se calculeaza o diagrama Fourier?"

Subiectul este destul de vast, dar cred ca e potrivit sa incepi aici:

https://en.wikipedia.org/wiki/Discrete_Fourier_transform

Ai de calculat o Transformata Fourier Discreta. Ai definitia formulei generale si cel putin un exemplu. Rezultatul va fi complex (adica parte reala si parte imaginara). Ca sa desenezi spectrul pe care suntem obisnuiti sa-l vedem, trebuie sa pui pe grafic amplitudinea fiecarei valori complexe din rezultat.

Daca ai dificultati, mai discutam.

Spor!

Cirip

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator win-paul

Cu ajutorul linkului wikipedia am reusit sa implementez o transformata F.

http://vand.byethost4.com/dft4_2-dual+voce.avi

In animatie se vede ca amplitudinea primei benzi variaza putin, asta din cauza ca mai exista si alte zgomote de fundal. Deasemenea si la frecventele urmatoare amplitudinea nu este zero absolut, fiecare varf se vede ca "misca"

Multumesc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări