steffy89 Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Salutare tuturor! Am intrat de curand in posesia a doua perechi de module de tranzistori,recuperate din aparate de sudura.Am rugat pe cineva sa-mi aduca de la el de la munca niste radiatoare mai mari de aluminiu si omul mi le-a adus cu tot cu modulele acestea,precizand ca aparatele de sudura din care le-a luat,erau functionale.Prima pereche este formata din doua module Toshiba MG100J2YS40 iar cealalta pereche este formata din doua module Mitsubishi QM50DY-H. Am incercat sa le identific si am ajuns la concluzia ca MG100J2YS40 este IGBT dar am dubii in legatura cu QM50DY-H....nu prea am gasit cine stie ce detalii dar risc sa spun o prostie mai mare decat mine si spun ca ar fi bipolar. Desi omul a spus ca aparatele erau functionale,as vrea totusi sa-mi spuneti dvs. o metoda de verificare a acestor module pentru a vedea daca sunt bune si eventual daca as putea sa le folosesc si la altceva in afara de piese de schimb pentru invertoare de sudura;sa zicem ca as incerca un amplificator cu ele;ar fi posibil?Daca nu pot face altceva cu ele,probabil o sa le vand cuiva care le poate folosi. Multumesc in avans! Mai jos sunt imaginile cu modulele respective. http://i66.tinypic.com/23hq1p2.jpg http://i64.tinypic.com/2uh8f9h.jpg Link spre comentariu
danpin Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Salutare tuturor! Am intrat de curand in posesia a doua perechi de module de tranzistori,recuperate din aparate de sudura.Am rugat pe cineva sa-mi aduca de la el de la munca niste radiatoare mai mari de aluminiu si omul mi le-a adus cu tot cu modulele acestea,precizand ca aparatele de sudura din care le-a luat,erau functionale................................................................................................................................................................. Desi omul a spus ca aparatele erau functionale,as vrea totusi sa-mi spuneti dvs. o metoda de verificare a acestor module pentru a vedea daca sunt bune si eventual daca as putea sa le folosesc si la altceva in afara de piese de schimb pentru invertoare de sudura;..................................Daca nu pot face altceva cu ele,probabil o sa le vand cuiva care le poate folosi. Adica mai pe romaneste, omul "le-a ciordit" de la el de la servici si a mai si masacrat cu ocazia asta ceva aparate de sudura functionale? (Propabil ca patronul e un om rau si-i da si un salariu mic.) Link spre comentariu
steffy89 Postat Aprilie 4, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Cam asa ceva,a scris "rebut" pe ele si i-au dat in dotare altele dar nu-l pot crede nici pe cuvant ca erau bune asa ca daca m-ati ajuta cu o metoda de verificare as fi recunoscator Link spre comentariu
codrut Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Din cate vad au simbolul tz-urilor pe ele,asa ca daca ai un aparat de masura treci la treaba.Nu prea ai ce sa faci cu ele. Link spre comentariu
steffy89 Postat Aprilie 4, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Cel de la Mistubishi da,dar cel de la Toshiba nu are o diagrama si nu stiu cum se verifica exact un IGBT .Se verifica la fel ca un bipolar? Link spre comentariu
steffy89 Postat Aprilie 4, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Multumesc amudsen! Foarte util clipul tinand cont ca sunt explicate doua metode de verificat .Am sa fac un "aparat" pentru teste sa-l am si pentru alte ocazii! Link spre comentariu
adydep Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) Adica mai pe romaneste, omul "le-a ciordit" de la el de la servici si a mai si masacrat cu ocazia asta ceva aparate de sudura functionale? (Propabil ca patronul e un om rau si-i da si un salariu mic.) Daca patronu' are cont pe Elforum,si citeste .... ...vai de fundu' angajatului Editat Aprilie 4, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
amudsen Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Intodeauna este o dilema pentru angajat, vai de fundu' lui sau vai de .... lui. In ambele cazuri exista o explicatie, vorba lui Leana .Oricum, steffy89, in ziua de azi, pana si un sut in fund e bine sa te uiti cine il da, daramite niste piese (fie ele si recuperate sau rebuturi). Nu de alta, s-ar putea sa fie si altii interesati de activitate. Link spre comentariu
steffy89 Postat Aprilie 4, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) E treaba lui,cumparatorul de buna credinta nu are nicio vina.Dar pentru orice eventualitate ,ca sa nu creez probleme sau sa supar oameni,as dori ca un administrator sa stearga post-ul meu,am aflat ce am avut nevoie si pentru asta va multumesc! Oricum am testat igbt-urile ca in video si lampa nu se aprinde deci nu sunt buni. Editat Aprilie 4, 2016 de steffy89 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Primul e un darlington, bipolar, am şi eu în posesie, doar că sunt triplete darlington. Al doilea e IGBT. Link spre comentariu
adydep Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) Se poate construii o căruță electrică,iar cu IGBT-urile se regulează turația motorului Editat Aprilie 4, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
daniel_88 Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Sunt curios la ce frecvenţă lucrau, am şi eu câteva bucăţi şi nu ştiu la ce să-i folosesc, deoarece în PDF-ul lor frecvenţa de lucru e relativ micuţă, aş putea să mă duc cu ei până în 10 kH dar şi cu ceva pierderi, şi apoi dispar avantajele unei surse în comutaţie, rezultă radiatori mari, traf mare, etc... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum