sesebe Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Simuleaza te rog toata bucata asta: ceea ce ai simulat tu nu este ceea ce a masurat colegul. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Dar este ceea ce conteaza. Hai sa privim lucrurile altfel, presupui ca impedanta de iesire AO ar fi 0 atat DC cat si AC ( fireste imposibil practic, dar fie ), si mai presupui o alimentare de 15V ( nici asta nu cred ca este cazul, dar iarasi fie ), prin urmare limitarea vine doar de la 2k2 cat priveste curentul cu care 100n este incarcat. Presupui pragul de 1V necesar in pinul SD ( peste care este 100n ), acuma ia zi-mi si mie in cat timp se incarca 100n de la 0 la 1V cu 6,8mA? Asa dupa tine... Si asta este o situatie pur SF pentru ca in realitate impedanta de iesire AO nu este 0, iar curentul cu care 100n se incarca nu este constant ci scade pe masura ce tensiunea creste, si de aici curba care nu este panta dreapta... Ceea ce el a masurat este timpul de reactie din pinul SD, dar este irelevant devreme ce este doar o parte din componenta totala a timpului de reactie, daca vreti sa pricepeti, e bine, daca nu...n-aveti decat. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Hai nu te mai sparge in tot felul de explicatii. Zii direct ca nu ai chef sa mai simulezi si te inteleg si nu te mai deranjez. Ai facut la fel cu o schema postata de mine acum citiva ani pe care ai simulat-o numai partial si aveai alte rezultate comparativ cu functionarea schemei. Cind ti-am cerut sa simulezi schema completa ai renuntat sa mai postezi. Daca tot esti dispus sa faci un lucru fa-l domnule pina la capat nu numai pe jumatate. De aia o ducem noi romanii cum o ducem, pt ca ne multumim cu jumatati de masura. Sint sigur ca la o simulare completa o sa rezulte un delay muuuult mai mare decit cel "masurat' de 10nsec. Eram si eu curios cum se comporat defapt schema aia dar cred ca am sa o simulez singur. Link spre comentariu
Cortex Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 asta cu un osciloscop cu 2 canale, unul monitorizeaza poarta mosfetului si celalalt shuntul din sursa. nu reusesc sa vad cate pulsuri mai trec pana face OFF...se intampla prea repede si nu reusesc sa vad si pusurile si incarcarea prin shunt Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Ti-ar fi trebuit pt asta unul digital......din pacate. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Sint sigur ca la o simulare completa o sa rezulte un delay muuuult mai mare decit cel "masurat' de 10nsec. Si-atunci unde naiba este neintelegerea? Ca tocmai asta am incercat eu sa demonstrez si de asta n-am pus tot... Uite, simulez tot ansamblul ala in cateva minute/zeci de minute ( am ceva de finalizat ), si revin. Link spre comentariu
Cortex Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Hai ca paca parca reusesc ceva, cu 1 kw sarcina se opreste cam in 5 mS la cum am setato limita acum, insa la scurt nu prea reusesc, si nu e vb de oscilosop digital. nici alea nu au TRIG fara semnal Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 (editat) Cu un osciloscop digital destept poti face multe, foarte multe. Cu cel de la servici desi il folosesc de vreo 4 ani deja, inca nu stiu sa-l folosesc la intreaga lui capacitate. Cel de-acasa care-i mult mai simplu (si ieftin) nu mai are nici o taina..... Editat Aprilie 7, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Revin cu simularea promisa: Am testat intai cu sarcina rezistiva 10k pe iesirea AO pentru a elimina influenta condului, deci sa vad timpul strict AO: Apoi cu RC-ul din schema: No comment,... Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Merci Marian! Legat de ceea ce a masurat colegul, eu banuiesc ca a vazut zgomot indus din zona de forta cauzat de comutarea unor curenti mari. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Bucata de schemă postată și simulată de Marian este un filtru trece jos standard . Deci rezultatele sunt cele care se văd . Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Cortex tot mai sustii ca schema ce ai pus-o tu este reala? Daca tot nu ajuti atunci macar nu incurca! Link spre comentariu
Cortex Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Dragul meu Marian , cu tot respectul schema este reala ! Nu vreau sa incurc pe nimeni, nu astea imi sunt intentiile ! Montajul este un convertor de freq pt motoare trifazate din care se trag puteri de peste 3.5 Kw cu care eu ma joc pe post de SMPS, este posibil sa fie si cum a zis SESEBE, sa fie un spike din cauza curentilor, mari , intr-un final pe mine ma multumeste ca actioneaza foarte repede Nu sustin sus si tare ca DA asta e cea mai buna ! NU !, mie asta mi-a fost rezultatul, am dat o idee si cam atat ! Atat rog..nu mai descurajati lumea prin a mai veni si cu alte idei, nu am impus nimanui sa ia schema de buna ! Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Este reala pe naiba! Unde ai vazut tu filtru activ trece jos pe post de circuit de monitorizare curent? Adica un circuit care din insasi structura sa este menit sa taie drastic din frecventele inalte ( adica sa "incetineasca" ), sa fie pus tocmai pe functia de monitorizare curent... 40mS intarziere cauzata de circuitul ala ti se pare tie timp foarte rapid? Ce ai masurat tu acolo ( 10nS ) e fix-pix si n-are decat o legatura cel mult tangentiala cu timpul de raspuns al protectiei, asta tot incerc sa-ti demonstrez. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Marian, ia vezi in simulare , daca pui condesatori de 1000 ori mai mici adica pico nu nano si pune si un operational rapid, de top. Sa nu fie vreo o confuzie un spate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum