Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-85V pt amplificator audio,nestabilizata.

Postări Recomandate

• Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cristi este cate 1u pe fiecare semialternanta, asta conteaza.

Leco la ce frecventa e sursa aia cu 330n? Calculeaza un riplu pe conzii astia si te lamuresti de ce spun ce spun.

Nel65 470u pe primar la puterea asta chiar ste putin, Mircea are dreptate, macar 2x470u in paralel ( preferabil 2 sau mai multi in paralel ).

Link spre comentariu

Încă unul de 470uF nu mai are loc, trebuie reproiectat cablajul.Cand am facut sursa asta nu aveam alte valori de cond. ,acum am de 1000uF la 500V ,putin mai mare în diametru,s-ar putea înghesui pe acolo însă pentru mine rămâne așa cum este,merge perfect,inclusiv protectia.

Link spre comentariu

Marian, frecventa este 125kHz. Sint condensatori DEDICATI pentru aplicatii gen SMPS, ce suporta curenti foarte mari la frecvente de peste 100kHz fara probeme.

Pentru puteri foarte mari se pun 2-3-4c-uri in paralel

Exact 330nF are c-ul serie cu primarul.

Link spre comentariu

Leco nu la riplul de curent prin conzi m-am referit anterior ( desi nici ala nu-i neglijabil, de fapt tocmai datorita aluia e recomandabil cate 2-3 buc in paralel ), ci la riplul de tensiune, cu cat frecventa este mai mare, cu atat mai mici pot fi condensatorii aia inseriati cu primarul, cu 2-3 bucati in paralel asa cum zici este suficient si pentru riplul de curent si probabil si pentru ala de tensiune la o frecventa asa mare ( nu am calculat ).

Nel65 la 494 e 1,1/(CT*RT).
Iar recomandarile mele erau pentru eventuale proiecte de viitor, chestiuni de care ar trebui sa tii totusi cont, altfel ramanem tot la "merge si asa, dar nu stiu si cat".
Ca fapt divers, ca tot e nestabilizata, masoara riplul de 100Hz din secundarele trafului in sarcina maxima...

Link spre comentariu

O sa ma uit in amplificator sa vad ce comdensator am pus,acum cand ma gandesc mai bine,nu stiu daca spre finalul realizării acestei surse,făcusem rost de acei fond. de 1000uF.scriu de pe telefon si nu pot sa verific,însă daca pe cablaj,condensatorul are mai mult de 35mm în diametru ,cum aveau cei de 470,inseamna ca am pus de 1 000

Link spre comentariu
Acum 3 ore, marian a spus:

Cristi este cate 1u pe fiecare semialternanta, asta conteaza.

Nu sunt sigur ca inteleg ce vrei sa spui. Nu stiu cum sa iti explic, dar in ac (curent alternativ), din punct de vedere al semnalului, sunt vazuti in paralel, deci 2u.

Intre + si - exista si condensatorul mare de filtraj, deci nici unul nu are conexiune in aer. Atasez un fisier in spice, la simulare poti sa vezi ca ai acelasi curent prin amandoi condensatorii.

half-bridge.zip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări