Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mb 17MB82S problema 3,3volti

serban

Postări Recomandate

Deschid un topic nou deoarece am avut multe televizoare cu placa de baza 17MB82S cu defect pe tensiunea stabilizata de 3,3 volti . 

Concret este vorba despre stabilizatorul smd cu 8 pini, pe capsula este notat IADUE - TLV62065 care din tensiunea de 5volti face o tensiune de 3,3v la 2A . Este notat pe schema U49 , U50, U60 in functie de revizii .Din tensiunea de 3,3 volti care o scoate se alimenteaza si memoriile SPI .

Care este defectul cel mai des intalnit : in loc de 3,3volti stabilizatorul scoate mai putin - de multe ori 1,8-1,9volti si atunci tv-ul este mort complet - nu se mai aprinde nici led-ul de stand-by . Si pierderile dese de firmware tot din cauza stabilizatorului asta sunt .

Daca ati gasit si dumneavoastra defectul acesta cu ce ati inlocuit stabilizatorul ? 

Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• serban

7

• dan cod

3

• iuliantv

2

• adydep

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu stiu daca LM317 va tine.Sunt de vanzare convertoare DC DC cu LM2576 .Acolo ar fi super ok.Sau reparat si schimbat CIul din TV

am montat acum cca 1 an un asemenea montaj cu lm317 pe mb82s ssi totul e inca ok

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu aceeasi problema numai ca ci-ul cu problema (IADUE - TLV62065) U60 la placa mea se alimenteaza la 12V. Sursa este 17IPS71 care scoate doar12v si tens.pt.driver leduri..A luat un 5v din U46 ,am facut un regulator cu LM2596-3.3 si totul e ok.De 2 zile  merge cam 12 ore pe zi si nu se incalzeste nimic consumurile sunt ok deci cred ca v-a rezista.Acest tv  a mers 3 zile dupa achizitie fiind nou M...ro.Nu stiu inca cum din 12v facea 3,3v ci IADUE - TLV62065 pt ca la alte modele se alimenta cu 5V.Vorba unuia consumabile si astea.

Link spre comentariu

Am schimbat și eu la început cu mp1498dj cumpărat din România la doua 17mb82s - culmea scria chiar IADUE pe integrate..... La primul TV ma suna clientul peste doua zile ca face la fel ( adică nu se mai aprinde nici măcar led-ul de stand-by)... ce credeți: bara de 3V3 zero ohmi...c.i. Mediatek în scurt Cel de al doilea a rezistat eroic cam doua săptămâni.... a fost adus înapoi cu Mediatek-ul pe zero ohmi... De atunci folosesc doar stabilizatoare step-down Marata cu mp ,luate de la Mouser care scot 3,3v/

Am schimbat și eu la început cu mp1498dj cumpărat din România la doua 17mb82s - culmea scria chiar IADUE pe integrate..... La primul TV ma suna clientul peste doua zile ca face la fel ( adică nu se mai aprinde nici măcar led-ul de stand-by)... ce credeți: bara de 3V3 zero ohmi...c.i. Mediatek în scurt Cel de al doilea a rezistat eroic cam doua săptămâni.... a fost adus înapoi cu Mediatek-ul pe zero ohmi... De atunci folosesc doar stabilizatoare step-down cu mp ,luate de la Mouser care scot 3,3v/ Editat de serban
Link spre comentariu

Am schimbat și eu la început cu mp1498dj cumpărat din România la doua 17mb82s - culmea scria chiar IADUE pe integrate..... La primul TV ma suna clientul peste doua zile ca face la fel ( adică nu se mai aprinde nici măcar led-ul de stand-by)... ce credeți: bara de 3V3 zero ohmi...c.i. Mediatek în scurt Cel de al doilea a rezistat eroic cam doua săptămâni.... a fost adus înapoi cu Mediatek-ul pe zero ohmi... De atunci folosesc doar stabilizatoare step-down cu mp ,luate de la Mouser care scot 3,3v/

Link spre comentariu

Am schimbat și eu la început cu mp1498dj cumpărat din România la doua 17mb82s - culmea scria chiar IADUE pe integrate..... La primul TV ma suna clientul peste doua zile ca face la fel ( adică nu se mai aprinde nici măcar led-ul de stand-by)... ce credeți: bara de 3V3 zero ohmi...c.i. Mediatek în scurt Cel de al doilea a rezistat eroic cam doua săptămâni.... a fost adus înapoi cu Mediatek-ul pe zero ohmi... De atunci folosesc doar stabilizatoare step-down cu mp ,luate de la Mouser care scot 3,3v/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări