Faby22 Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 Buna ziua!, sunt incepator si vreau sa imi fac un filtru audio in 2 cai, am schema am tot, dar nu stiu bobinele cum sa le fac, adica cate spire pun pe bobina ptr driver si cate spire pun pe bobina ptr woofer, mentionez ca folosesc sarma de 1-1,5mm Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) Ai 3 variante: 1 - cauti pe net un calculator pt dimensiunile bobinei. In opinia mea sanse foarte mici sa nimeresti o bobina care sa fie macar pe aproape de valoarea dorita 2 - cumperi sau imprumuti un aparat de masura (multimetru) care masoara si inductanta - pret aprox 200lei 3 - cumperi bobinele de-a gata. Editat Aprilie 4, 2016 de ahegyes Link spre comentariu
bercenaru Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) http://www.colomar.com/Shavano/inductor_info.html Eu l-am folosit cu succes, 99% te apropii de adevar. Succes Editat Aprilie 4, 2016 de bercenaru Link spre comentariu
Faby22 Postat Aprilie 4, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2016 da mai bine le fac eu, multumesc de program, si inca ceva la mh pun frecventa driverului sau impedanta? Link spre comentariu
tomalex Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 da mai bine le fac eu, multumesc de program, si inca ceva la mh pun frecventa driverului sau impedanta? Daca tot intrebi asta, mai bine ia bobinele de-a gata - e mai simplu Link spre comentariu
Faby22 Postat Aprilie 4, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2016 pai intreb ca nu stiu... daca fac filtru, asta ar fi primul meu proiect si cablaj realizat Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) pai intreb ca nu stiu... daca fac filtru, asta ar fi primul meu proiect si cablaj realizat Tocmai pentru ca este primul tau proiect si mai ales pui intrebari aiurea denota clar lipsa totala a unor notiuni elementare . Ei bine in audio si nu numai NU merge asa, pentru ca pur si simplu nu ai cum sa sari peste studiu si sa ajungi sa obtii lucru de calitate . In consecinta mai bine ( daca vrei sa ajungi la un rezultat multumitor ) ar fi sa-ti calculeze cineva cu experienta filtrele si ulterior sa-ti cumperi bobine/condensatori etc de-a gata . Si daca tot insisti sa-ti contruiesti tu filtre /boxe ..draci /laci ......ATUNCI PUNE BURTA PE CARTE .......material de studiu gasesti suficient pe internet P.S. ............daca ai dificultati in a gasi material de studiu ........claxoneaza ( imi lasi o adresa de mail pe PM ) si iti trimit eu ceva ( material de studiu ) pentru inceput Editat Aprilie 4, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum