Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A1491 C3855 - informatii

Postări Recomandate

Salut ! Am si eu nevoie de voi sa ma ajutati, va rog . Am o satie veche (am deschis un topic despre - si din ce am vazut nu merita investitia fiind vorba de integratul pentru comutare logica  ) insa  amplificatorul este functional   si as vrea sa scot piesele si sa fac un amplificator direct cu A1491 C3855 insa nu am gasit nici o schema cu acestia, astfel intrebarea mea este aveti cumva schema pentru cei doi si merita sa refac sau imi recomandati altceva ,(mentionez ca sunt amator si nu doresc o investitie prea mare) ? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Si asta este f adevarat!

Teoretic ar merge injectat semnal pe potentioetrul de volum pe masa si extremitati.

Pune citeva poze detaliate pe la potentiometul de volum si restul.

Link spre comentariu
Sper ca sunt clare , daca nu lasati mi comentariu ... Problema in plus este ca are si control prin telecomanda si la potentiometrul de volum are un motoras care initial imi tine potentiometrul pe 0 (probabil pana se alege canalul de intrare) ... si asta cred ca e mai dificil de rezolvat

[uPosted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de Stefan Andrei Lupu
Link spre comentariu

Intrerupi un traseu  catre pinii de la alimentarea motorasului (are 2 pini) si controlul asupra volumului iti apartine.

Ar trebui introdus semnal pe extremele potentiometrului, 2 sint comune (masa), mijloacele sint catre etajele finale si extremele, intrarile L si R.

Asta daca controlul de volum este analogic.

Teoretic asa ar trebui.

Link spre comentariu

Nici sa nu te gandesti sa strici amplificatorul .

Pasul 1:

Tai unul din firele de la motoras ca sa nu se mai duca volumul la minim .

Pasul 2:

Din ce vad intr-o poza de pe internet selectorul de intrare e facut cu un circuit LC 7818 .

Daca e asta taie pinii integratului (sau traseul) 7 si 24 .

Acestea sunt iesirile din selector (Lc7818) si daca tai iesirile separi practic amplificatorul de selectorul care oricum nu-ti foloseste ..

Practic acuma pe traseele care inainte ieseau din circuit bagi semnal (un fir e masa comuna de intrare iar traseele din cei doi pini sunt intrarile ).

Eu unul sunt sigur ca merge 100% si ai mare sansa s-ti mearga si egalizatorul (daca nu mai e un circuit de mute pe traseu ceea ce nu cred ).

Vezi ca poate e vreun coleg mai dragut si-ti da schema ca sa te putem ajuta mai bine .

Tu incearca mai intai asa si nu distruge nimic din el .

Poti incerca si cum zice Leco , e foarte ok ,sa te duci la volum dar nu stiu cum e schema adica ma gandesc sa folosesti si egalizatorul sau balansul .

Daca nu merge cum am zis eu te duci si direct la potentiometrul de volum desigur .

Testezi si tu ca nu prea strici daca esti atent :-)

Mult noroc

Editat de lalihifi
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Nu strica ampul mai rau de atit,poate fi ceva banal defect,nu neaparat integratul care selecteaza sursele,asambleaza ampul la loc .Unde locuiesti?Daca esti din Bucuresti ,te ajut eu,te costa doua beri Guinness.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Dacă știi sa faci ceva foarte bine....nu o face gratis!

Daca esti din Bucuresti ,te ajut eu,te costa doua beri Guinness.

Te contrazici un pic, doua beri este ca si gratis.

Ma bucur ca mai exista oameni care isi ajuta semenii desi se vede ca sant totusi ocupati cu activitati curente.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Dacă știi sa faci ceva foarte bine....nu o face gratis!

Daca esti din Bucuresti ,te ajut eu,te costa doua beri Guinness.

Te contrazici un pic, doua beri este ca si gratis.

Ma bucur ca mai exista oameni care isi ajuta semenii desi se vede ca sant totusi ocupati cu activitati curente.

Pai e pacat de amp.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări