danpin Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 mam uitat lai postat m-am uitat l-ai postat Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Salut, eu folosesc asta : http://bgareballing.ro/scotle-ir-pro-sc-v4.html Am lipit cu ea cel mai mult FPGA-uri BGA capsula FBG484, dar si cateva chipset-uri de la placi video. Sunt multumit de ea. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Este a ta sau o folosesti la locul de munca? Link spre comentariu
Vizitator maldii Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) Pe mine ma intereseaza sa o folosesc la console jocuri si laptopuri , cred ca cea recomandata de tine ar fi buna dar mai astept sa vedem recomandari mai avem , oricum multumesc mult pentru raspuns si recomandare, ai fost cam primul direct la subiect Editat Aprilie 4, 2016 de maldii Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 @cipri_mury o folosesc la Job. @ maldii eu lipesc doar FPGA-uri cu ea, si rar ceva reflow (o singura data reballing) si sunt multimit, lipesc chiar si componente LGA sau TQFP cu ea. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 @cipri_mury o folosesc la Job. Am inteles si nici nu ma mir la ce pret are.Dar sunt convins ca multi electronisti profesionisti (cum esti si tu din cate stiu) si-ar dori sa aiba asa ceva acasa pentru a lucra suplimentar cu FPGA-uri si alte tehnologii de varf.Succes in ceea ce faci! Link spre comentariu
Vizitator maldii Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Eu ma gandeam la acest model http://bgareballing.ro/honton-ht-r390.html poate il detine cineva sa isi dea o parere Link spre comentariu
pinky Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) Aceasta statie este cu aer cald, nu cu dark-ir. Asta inseamna ca vei avea nevoie de site direct-heat. Personal am o retinere in folosirea aerului cald in lipirea bilelor si a chipseturilor BGA. S-ar putea ca chipsetul sa o ia la plimbare sub influenta suflului de aer cald. Statia ar fi ok doar pentru reflow dar din experienta iti zic ca reflow este o bataie de joc la adresa clientului. In afara de statie mai ai nevoie de o priza de alimentare cu curent care sa suporte puterea statiei. Sa nu te trezesti ca trebuie sa alimentezi statia de 4500W dintr-un prelungitor cu fire de 1,5 mm2 ca te mai paste si un incendiu in timp ce lucrezi pe statie. Mai ai nvoie de site, bile cu plumb, flux si inca cateva maruntisuri.Ti-am recomandat sa citesti topicul indicat ca sa intelegi ce se intampla in timpul unui proces de rebilare, nu pentru ca as fi zgarcit in informatii. Sunt darnic in oferirea de informatii dar nu imi place sa repet. Cand o sa intelegi ce se intampla, poate o sa ai alte pareri. Eu merg pe principiul: daca DA, de ce? Daca NU, de ce? Editat Aprilie 4, 2016 de pinky Link spre comentariu
Vizitator maldii Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Am inceput sa citesc dar nu am timp sa citesc nonstop , dar intre timp trebuie sa caut si statia pentru ca sunt presat de timp , deci trebuie sa ma indrept catre una cu dark ir , nu stiam ca modelul respectiv nu are asa ceva oricum o sa mai astept pareri si multumesc pentru sfat si am sa continui sa citesc Link spre comentariu
pinky Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Eu am citit cateva saptamani-luni, forumuri straine si romanesti, materiale de prezentare si multe altele pana sa iau statia. Daca nu faci macar o rebilare pe saptamana, nu merita investitia. Sunt useri pe forum care fac cel putin 1 pe zi si tot zic ca nu este rentabil. Te-ai gandit cat te costa ora de lucru? Cat o sa ceri clientului? Mai ai timp si pentru alte reparatii? Eu m-am lasat de rebilari. Sefii mei considera ca nu e rentabil. Produc mai mult din alte maruntisuri. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 @maldii Eu nu sunt persoana potrivita care sa-ti dea indicatii pe aceasta tema dar daca as fi in locul tau l-as asculta pe @pinky macar cat de cat.Gandeste-te ca aceste statii sunt foarte scumpe si atunci toata smecheria este sa nu arunci cu banii pe fereastra.Acuma vreo luna am fost intr-un magazin de electronice pentru a-mi cumpara ceva si acolo am vazut statii de lipit atat pentru amatori cat si pentru profesionisti.Evident ca cele pentru profesionisti erau mult mai scumpe iar baiatul care vindea acolo mi-a spus ca merita sa dai banii pe scule scumpe/foarte scumpe doar daca ai cu adevarat nevoie de ele si reusesti sa acoperi cheltuielile prin banii castigati altfel nu merita sa faci asemenea investitii.Deci mare grija! Link spre comentariu
Vizitator maldii Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) Eu ma ocup cu reparatii console de vro 5 ani si am clienti deci eu nu o sa ma bazez numai pe reball deci in mare parte am cunostinta cat de cat despre procesoare am facut pana acum sute de reflow si stiu ce inseamna si am ajuns la concluzia ca o statie mar ajuta mai mult pentru ca clientul sa fie mai multimit in plus am si un prieten care face reball cu o statie scotle ir6000 cred ca este cea mai ieftina si mai invat de la el cate ceva tocmai deasta am cerut o recomandare pentru ca stiu cate ceva problema este ca sunt multe pareri dar as vrea sa aud si eu de la cineva care imi spune cumpara modelul x pentru ca.. sau modelul y pentru ca .... Si eu am spus la fel despre colegul pinky gandeste pe placul meu are dreptate Editat Aprilie 4, 2016 de maldii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum