Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnal analogic catre Arduino


Vizitator ady30100

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator ady30100

Da, vreau sa citesc simultan 40 semnale ale unei matrici 8x5. Matricea mea exista fizic, sunt niste leduri comandate fara ajutorul calculatorului. Insa aprinderea lor as vrea sa o reprezint virtual, in timp real.

Link spre comentariu

Hmm 7 pini ?  Daca nu luam in calcul alimentarea ca la toate sunt la fell, avem "EN" pe care il putem lega direct la Gnd si mai raman pinii de selectare A,B,C,D deci 4  si SIG care e output adica mai vine un pin rezultand 5 pini de date + 2 de alimentare. Asa da 7 dar daca foloseste 3 placute Gnd+Vcc sunt in paralel deci nu este o problema de pinuri I/O.  

Editat de bandi12
Link spre comentariu

Nu înțeleg exact ce vrei să spui . Eu ziceam așa : 3 bucăți 4067 oferă 48 intrări analogice ( noi folosim 40 ) . Legam în paralel intrările de selecție A,B,C,D deci 4 pini Arduino . Fiecare EN îl ducem la alt pin de la Arduino ( ca să nu folosim logică externă ) deci încă 3 pini , în total 7 pini de selecție . Dacă folosim ceva porți suplimentare putem folosi doar 2 pini Arduino pentru cele trei fire EN dar nu cred că se justifică . Iesirile celor trei 4067 se leagă în paralel și de pe ele se citește .

Link spre comentariu

De ce sa ocupi Enable cu cate un pin. Unde merg 3 integrate mai merge unul, adica un decodor binar-decimal, sau cum s-o numi. Asta cu 2 pini de la arduino poate sa numere 4 enable.

Tot cu cei doi pini se va comanda si un multiplexor 4 la 1, ca nu se stie daca semnalele alea analogice sau digitale care sunt citite merg la gramada sau cu simple diode.

 

Dupa mine cu 6 pini digitali si o intrare analogica se pot citi 64 de semnale, dar pe langa alea 3 integrate mai trebuie doua. 

ups, vad ca acelasi lucru s-a zis si mai devreme, bun, e logica externa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări