Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul amplificator din radio de masina

Tomii

Postări Recomandate

Buna seara tuturor am gasit prin vechitrile lui tati un radio player de masina si doresc sa ii folosesc modulul de amplificare care contine 2x tda2005. Intrebarea mea unde ar fi intrarea audio ??

schema luata de pe internet  http://docdro.id/kr0oCgd

Nu ar trebui sa fie L,R si ground din imaginea de mai jos ????

Posted Image

si alte poze 

Posted Image

si aici este partea undei este mufa de alimentare iesire boxe etc

Posted Image

Editat de Tomii
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomii

8

• marius75

2

• lukeme

1

• no_onne

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se pare ca tu ai acolo si preu cu corectii, ia datasheetul la fiecare circuit integrat si vezi ce face.

Teoretic, intrarile, ar trebui sa le ai pe pot-ul de volum.

Ti-am notat in poza intrarile cu cercuri rosii si masa cu albastru.

Nu uita de tensiunea U8 care alimenteaza asa zisul corector de ton (bufferul din cei 2 trz),

Posted Image

Link spre comentariu

alimentarea U8 va fi deoarece foi folosi mufa din spate deci nu o iau o sa ramana cea care avea radioul

ear intrarea sunetului nu s-ar putea prin L R si ground din mufa care mergea spre placa mare?? adica unde sunt TDA-rile radio etc 

EDIT: alimentarea merge cam asa mufa unde sunt pini de alimentare si iesire boxe apoi modulul amplificator din care mergea spre placa mare prin cablul taiat deci unde este cablul taiat pe acolo ar trebui sa fie si intrare sunet "teoretic" schema nu am inteleso deoarece nu sunt expert 

Editat de Tomii
Link spre comentariu

am rezolvat am dat intrarea prin pin 1 si 5 al tda-lui inainte de conzi de 4,7nF respectivi c1630 si c1680 si ground am luat de la alimentare si merge totul ok mai urmeaza sa fac intrarile si la celalalt TDA si voi taia traseele sa nu mearga sneti si spre HCF4052 BEY. Dar nelamurirea mea ar fi 2 tdauri la acelasi sursa de sunet nu va fi mult ???

Am dat test pe o boxa de 25W 6ohmi cu telefonul nokia lumia vol 16 din 30 mergea super daca dau peste 16 incepe sa baraie 

Link spre comentariu

sursa de sunet era o nokia lumia nu cred ca asta ar fi cauza deoarece intrarile erau printr-un cond de 4,7uF ear alimentarea era sursa ATX de 350W

intrarile sunet sunt marcate in poza de mai jos ear Ground l-am luat de la alimentare 

Posted Image

am incercat si prin urm. dar fara niciun succes sa fac sa mearga (pini 10-11)

post-225425-0-77876900-1460129802_thumb.jpg

Editat de Tomii
Link spre comentariu

Semnalul maxim de iesire al telefonului e prea mare pt.integrat, care amplifica de 80x in tensiune.

Inlocuieste rezistorii de 15R cu altii de 33-47R pt. a reduce amplificarea in tensiune.

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Gata oarecum iam dat de capat astazi am avt ceva timp sa ma mai ocup de el.

Am prcedat asa, intrarile sunet prin 10-11 cum era implicit intrarea in amp ear alimentarea prin UV14 dar pana acum nu iam dat U8 care l-am confundat cu UV14 asa ca iam trans un fir si la U8 pinu 7 acea este alimentare de 8,5v care este facut din UV14 prin L4916. 

Problema actuala si ultima sper, prima oara U8 l-am alimentat cu 12v direct din sursa ATX dar tot bara volumu la max fara muzica boxele faceau urat asa ca am luat un pot si iam dat 8v ori nu mergea ori la fel baraia dar numai muzica. Intrebarea mea ar fi daca este necesar sa fac alimentarea prin L4916 ??? mam uitat la datasheet si am vazut ca este si filtru.

Moderator : Evită să mai folosești pe forum prescurtări. 

Link spre comentariu

va rog sa ma ajute cineva ce si cum sa fac alimentarea la U8 :( nu stiu din ce motiv L4916 a scos fum am facut schema corect si altul nu mai am 

EDIT: un lm317 ar fi bun ???

Editat de Tomii
Link spre comentariu

Merge printr-un regulator de tensiune facut cu LM 317 montat pe un radiator micut. Scheme sunt destule, eu o folosesc pe cea din Datasheet. Atentie la pini, respectiv pinul ADJ este primul din stanga, "ear" schema poate pacali usor un incepator, pinul ADJ fiind prezentat in partea de mijloc...La vremea cand am facut schema am fost si eu anuntat despre acest aspect, altfel poate greseam, "ear" dupa aia spuneam ca nu e schema buna. :rade: Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Multmesc frumos de sfat dar mai lucrasem cu LM e ai probleme cu polaritatile le mai incurc  :rade:  ear L4916 sigur l-am legat bine l-am verificat de 4 ori inainte sa il alimentez si dupa ce o scos fum :nerv

Link spre comentariu

Poate consumul este mai mare decat suporta integratul L4916 (250mA). Incearca cu LM 317 care suporta pana la 1A (cu radiator montat).

Editat de marius75
Link spre comentariu

L4916 era si in schema pstata la inceputul topiclui asa era alimentat U8 am facut cu lm 317 reglat la 8,53v dar la maxim tot baraie boxele cred ca nu duc boxele sunt de 25W 6ohmi dar mai bine merge decat fara LM numai un potentiometru dar o sa in cerc cu ceva boxe mai maricele acum il bag in cutie ca am gasit o setare ok da din bass nitel maresc volumul si ii ok 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări