Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Racire silent (fanless) pe apa made by Leco

Vizitator

Postări Recomandate

Cum zgomotul de PC este enervant seara in timpul somnului, cind il mai lasi deschis sau nu esti singur in camera, o racire dead silent a placii video si a procesorului, cu ajutorul apei, este de mare ajutor.

Eu folosesc ceva custom made de 3-4 ani, un cooler pe apa fanless oficial doar pentru CPU, modificat de mine sa raceasca si placa video si procesorul in single loop, adica un  singur circuit ce include atit placa video cit si procesorul, si anume  Zalman Reserator Fanless Cooling.
Suprafata lui mare de racire de aproape 1,274m^2 este suficienta pentru evacuarea caldurii data de GPU si CPU, racire naturala prin convectie.
Doar ca am pus o pompa mai capabila, insa subalimentata la 5V, diferenta in full load (GPU+CPU ambele 100%) intre cele 2 tensiuni (5V vs 12V la pompa) este de doar 2 grade celsius mai rece in favoarea alimentarii la 12V a pompei, dar zgomotul la 12V devine perceptibil de la  jumatate de metru.
Sistemul este aproape dead silent (se mai aude f f usor fanul din sursa, si el subalimentat cu o rezistenta inseriata cu alimentarea, de 47 ohmi la 2W urmata de un condensator electrolitic de 1000uF/16V paralel pe fan pentru netezirea pulsurilor), mai ales dupa ce se opresc hard discurile.

Enjoy it!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Voi cum va raciti placile video si procesoarele, cei care aveti raciri "neconventionale"?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cearda

1

• manolo

1

• belasajgo

1

• cipri_mury

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Felicitari pentru realizare!

Si eu ma gandesc de multa vreme ca urmatorul calculator ce voi lua, va fi neaparat cu racire pe apa. De vreo 11-12 ani am o carcasa Thermaltake Xaser V care are 5 ventilatoare + cooler CPU + cooler sursa, care impreuna fac destul de multa galagie. Dar nici vara cand sunt 30°C in camera nu am nicio problema cu racirea, nici macar cu overclocking, deci macar indeplinesc scopul, chiar si daca fac destul de multa galagie.

Link spre comentariu

Eu in ultimii ani am facut mai multe schimbari la calculatorul meu atat de natura hardware cat si software dar in nici un caz nu pot spune ca a suferit vreo revolutie.Deci nici vorba sa fie cu racire pe apa,cu mai multe ventilatoare s.a.m.d.Totusi imi amintesc ca pana acuma cativa ani facea o galagie clar mai mare decat acum iar carcasa era fiebinte in partea de sus incat nu puteam sa tin mana pe ea dupa vreo ora de functionare pe cand acum devine doar calduta si asa se mentine chiar daca functioneaza si o zi intreaga indiferent de anotimp.

Link spre comentariu

Eu nu folosesc nimic (doar radiator pasiv,fara ventilator).La sursa la fel,fara ventilator,l-am dat jos.Cpu quad core amd 2,2 Ghz.Hdd un rahat de ssd samsung.Acuma depinde pentru ce este folosit pc-ul,in cazul meu,fara jocuri.

Editat de cearda
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări